خانه حسن پور از جمله بناهای قدیمی در شهر اراک است که نمای بسیار باشکوه و زیبایی دارد. در واقع این خانه دیدنی، جزء با ارزش ترین آثار به جا مانده از 100 سال پیش است که طی دوره های مختلف، از آن استفاده های گوناگونی کرده اند. افرادی که به تاریخ و باستان شناسی علاقمند هستند، می توانند با دیدن این خانه تاریخی، بسیار حیرت زده شوند و لذت ببرند. با این که بافت اصلی بنا مربوط به سال های بسیار دور است، ولی همچنان استحکام و زیبایی خاص خودش را دارد. در خانه تاریخی حس پور اراک، اشیاء بسیار با ارزشی نگهداری می شود که هر کدام از آن ها، مربوط به دوره های تاریخی مختلفی هستند. شما نیز می توانید در هر زمانی که خواستید، به راحتی بلیط اتوبوس اراک را خریداری نمایید و به دیدن این خانه جالب بروید.

تاریخچه خانه حسن پور اراک

تاریخچه خانه حسن پور اراک

با توجه به گفته محققان و افراد پژوهشگر، زمان و تاریخچه ساخت این بنا به دوره احمد شاه قاجار، مربوط می شود. در واقع ابتدا صاحب اصلی این بنا، حاج علی مشیری، یکی از بازرگانان و تاجران فرش بوده است که بعد از گذشت چندین نسل، آقای حسن پور آن را برای خود خریداری کرد. بهتر است بدانید که زمان ساخت این بنا به دو دوره مختلف مربوط می شود، زیرا ضلع شمالی آن در سال 1332 و ضلع جنوبی، در دوره قاجار ساخته شده است. بعد از فوت آقای حسن پور، این خانه به فرزندان او ارث رسید اما تقریبا در سال 1374، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، خانه حسن پور را از وراث خریداری کرد و مورد مرمت و بازسازی قرار داد. خانه حسن پور به علت اهمیت زیادی که داشت، در تاریخ 16/1/1377 به شماره 1985 به فهرست آثار ملی کشور اضافه شد. تقریبا کار بازسازی و مرمت خانه حسن پور تا سال 1383 طول کشید اما بعد از این زمان، خانه حسن پور به یک موزه صنایع دستی زیبا، تبدیل شد.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

خانه حسن پور اراک در زمینی به وسعت 600 متر مربع به صورت 2 طبقه، بنا شده است. مساحت هر کدام از این طبقه ها نیز به 300 متر مربع می رسد و در آن ها، اتاق های سه دری و پنج دری زیبایی، دیده می شود. این بنا دارای یک حیاط مرکزی دلنشین است و در جهت های شمال، جنوب و شرق خود، درب و پنجره های زیادی رو به سمت حیاط، باز می‌ شوند. همه درب و پنجره های آن، چوبی و قهوه ای رنگ هستند و جذابیت خاصی دارند. به طبقه همکف خانه که وارد شوید، با مطبخ، اتاق های زمستان نشین، ورودی اصلی بنا و انبار آذوقه رو به رو خواهید شد. در طبقه اول این ساختمان نیز می توانید اتاق ‌های تابستان نشین و شاه نشین را تماشا کنید. مصالح اصلی که برای ساخت این خانه تاریخی به کار رفته اند شامل، خشت، سنگ های بزرگ دو قاب، قیر، آجر، چوب، گچ و کاشی می شود.

همان طور که در ابتدای مجله مستر بلیط نیز ذکر شد، این خانه در واقع به عنوان یک موزه صنایع دستی کاربرد دارد و به بخش های مختلفی تقسیم شده است. این موزه صنایع دستی قسمت های مختلفی نظیر، گالری شیشه، سرامیک و سفال، گالری خط و خطاطی، گالری گلیم و فرش، گالری آثار چوبی، گالری فلز و آثار حجمی و گالری منسوجات دارد. در هر یک از این بخش های مختلف موزه، می توانید از آثاری بسیار جذاب و باشکوه دیدن نمایید. مهم ترین این آثار شامل، تذهیب و خوشنویسی هنرمندان معاصر، ظرف و ظروف قدیمی، گلیم نقش برجسته خمین، آثار قلم زنی، ملیله کاری، آثار چوبی منبت و معرق کاری شده، البسه سنتی، غزال های تراشیده شده بر روی چوب و … می شود. علاوه بر این آثار، مجسمه های بسیار جالبی نیز در قسمت های مختلف موزه به چشم می خورد که هر کدام از آن ها، در حال انجام فعالیت های مختلفی هستند. بیشتر این مجسمه ها، زندگی عشایر و مردم روستا نشین را نشان می دهد که بسیار تماشایی هستند.

شرایط بازدید از خانه حسن پور اراک

شرایط بازدید از خانه حسن پور اراک

افراد گردشگر و بازدید کننده می توانند همه روزه، البته به غیر از روزهای دوشنبه، از ساعت 8 صبح الی 20 شب به دیدن خانه حسن پور اراک بروند و با پرداخت هزینه ورودی، از تمام قسمت های جالب آن بازدید نمایند.‌

نقشه و معرفی بخش های مختلف

خانه حسن پور اراک در استان مرکزی، شهر اراک، نزدیکی مجموعه بازار در گذار سپهداری و به فاصله 5 متری از گذر اصلی این مجموعه واقع شده است و فاصله چندانی از مدرسه سپهداری، حمام چهارسوق و دیگر نقاط مهم بازار ندارد. اگر می خواهید یک سفر راحت داشته باشید و بلیط های سفرتان را هم با قیمت مناسبی تهیه کنید، پیشنهاد می کنیم از سایت مستر بلیط بهره بگیرید و با استفاده از آن، تمام بلیط های مورد نیازتان را با بالاترین کیفیت ممکن و مناسب ترین قیمت، رزرو کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *