کشور ایران با تمدن ۲۵۰۰ ساله، جزء کشورهایی محسوب می شود که پیشینه غنی دارند. در هر یک از این شهرهای این کشور زیبا و چهار فصل، اتفاقات تاریخی عجیبی رخ داده است که مردم هم برای فراموش نکردن آن ها، نشانه هایی را درست کرده اند. شهرستان آمل هم یکی از زیباترین شهرهای کشور است که جزو شهرستان های قدمت دار هم محسوب می شود. از انجایی که آمل شهری قدیمیست، قطعا در آن بناها و ساختمان هایی وجود دارند که به جا مانده از گذشته اند. آرامگاه ناصر الحق هم یکی از همین بناهای قدیمی فراموش نشدنی است که قصد داریم جزییات او را در مجله مستر بلیط برای شما شرح دهیم.
درباره آرامگاه ناصر الحق
آرامگاه ناصر الحق که بقعه ناصر الحق اطروش هم نامیده می شود، یکی از محبوب ترین آرامگاه های آمل است که هرساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. این بنای تاریخی، پیشنیه غنی دارد و به دلیل این که سن زیادی دارد، هر چند سال یک بار او را مرمت و بازسازی می کنند. شاید با خود بیاندیشید که ناصر الحق چه شخصی بوده است و چرا برای او آرامگاه ساخته اند؟ باید بگوییم که ناصر الحق اطروش، یک مرد بزرگوار در گذشته بوده که نقش مهمی برای طبرستان داشته است. وی از علما، فقها، تدریس کنندگان و حتی شاعران زمان های دور است. او از نوادگان امام حسن (ع) محسوب می شود و مردم هم در زمان گذشته و هم زمان حال، به او احترام ویژه ای می گذاشتند. لقب اطروش را هم به دلیل این که شنوایی خود را در یکی از جنگ ها از دست می دهد، بر روی او می گذارند.
تاریخچه
این آرامگاه پس از چند سال فوت ناصر الحق ساخته می شود و در لیست ۶۰ بنای برتر تاریخی ایران قرار می گیرد. این بنا حدودا سنی ۸۰۰ یا ۹۰۰ ساله دارد و از زمان قدیم تا به حال، شکل و ظاهر اصلی خود را از دست داده است. زیرا هرباری که او را ترمیم و بازسازی می کردند، به دلیل وجود مصالح های متفاوت و دست بردن در نقشه، ظاهر او را کلا عوض کردند؛ که در قسمت بعد مستر بلیط، بیشتر درباره آن توضیح می دهیم.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
آرامگاه ناصر الحق امروزه با جنسی آجر و سنگ در دید مردم و عموم قرار می گیرد؛ ولی در گذشته ظاهری سنگی با سقفی گرد داشته است که پس از تخریب بر اثر عوامل جوی، مجبور به مرمت و بازسازی شده اند. رنگ این نمای تاریخی سفید و این رنگ به دلیل وجود سنگ ها در ساخت و ترمیم بنا است. کل اجزای ساختمان به یک گنبد و یک ساختمان کوچک محدود می شود که داخل ساختمان اصلی هم زیارتگاه است. اگر از داخل مجموله به سقف گنبد نگاه کنیم، متوجه حفره های کوچکی می شویم که در گذشته برای تهویه هوا استفاده می شدند.
شرایط بازدید از آرامگاه ناصر الحق
این زیارتگاه ساعات مشخصی دارد و افراد در طی ساعت های تعیین شده می توانند به آنجا بروند. همچنین برای وارد شدن به آرامگاه ناصر الحق، نیازی نیست که هزینه ای بپردازید و به صورت رایگان می توانید وارد آن جا شوید.
آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف
این مجموعه تاریخی زیبا، در نزدیک بازار قدیم امل یا همان پایین بازار واقع شده است که گردشگران می توانند هم از آرامگاه و هم بازار قدیمی بازدید کنند. همچنین استفاده کردن از وسایل نقلیه شخصی و عمومی تا پارکینگ این آرامگاه مجاز است و افراد بدون محدودیت خاصی، می توانند وسایل خود را پارک کنند. اگر هم که جزء دسته افرادی هستید که از شهرستان های دیگر قصد سفر به آمل را دارید، می توانید، بلیط اتوبوس آمل را راحت تهیه کنید و با تجربه کردن سفری بدون دردسر، به آنجا بروید و از آرامگاه ناصر الحق اطروش و بقیه مکان ها بازدید کنید.
دیدگاهتان را بنویسید