منطقه حفاظت شده هفتاد قله

منطقه حفاظت شده هفتاد قله

شهر زیبا و دیدنی اراک دارای مناطق گردشگری و تفریحی بسیار زیادی است اما یکی از مهم ترین مناطقی که گردشگران و مسافران می توانند در این شهر ببینند، منطقه حفاظت شده هفتاد قله است. این منطقه حفاظت شده، ویژگی های منحصر به فرد زیادی دارد و همین امر موجب شده است که گیاهان و جانوران متنوعی در آن جا، ادامه حیات بدهند. به طور معمول هر ساله گردشگران بسیار زیادی از سراسر جهان، به اراک سفر می کنند تا از این جاذبه تماشایی، دیدن نمایند. شما نیز اگر به طبیعت گردی، کوهنوردی، گیاه شناسی و جانورشناسی علاقمند هستید، بهتر است برای یک بار هم که شده، به این منطقه بروید و در آن جا نهایت لذت را تجربه کنید. این منطقه زیبا در همه فصل های سال، میزبان مسافران داخلی و خارجی است و در هر فصلی، جذابیت خودش را دارد. اگر می خواهید درباره این منطقه باشکوه اطلاعات بیشتری به دست بیاورید، پیشنهاد می کنیم تا انتهای مجله مستر بلیط همراه ما بمانید و به مطالب ذکر شده، توجه کنید.

تاریخچه منطقه حفاظت شده هفتاد قله

تاریخچه منطقه حفاظت شده هفتاد قله

در حال حاضر تاریخچه دقیقی از پیدایش منطقه حفاظت شده هفتاد قله در دسترس نیست اما با توجه به برخی آثار و شواهد به جا مانده در این منطقه می توان گفت، میلیون ها سال پیش نیز این منطقه وجود داشته است و یک سری موجودات زنده، در این منطقه زندگی می کرده اند. همچنین قابل ذکر است که در کوه های هفتاد قله، تقریبا 64 کتیبه تاریخی وجود دارد و هر کدام از آن ها، قدمتی بسیار کهن دارند. به طوری که باستان شناسان و پژوهشگران، تاریخچه آن ها را مربوط به 400 سال پیش می دانند. در واقع این منطقه مانند یک موزه طبیعی است و برای مردم ایران، ارزش بسیار زیادی دارد. با وجود اهمیت بسیار زیاد آن، برخی از شکارچیان همچنان به فکر شکار در این منطقه بودند و همین امر موجب شد قسمت های زیادی از منطقه و حیوانات موجود در آن، آسیب ببینند. از این رو مسئولین در سال 1349 تصمیم گرفتند که شکار در هفتاد قله را ممنوع کنند و جلوی آسیب رساندن به حیوانات و منطقه را بگیرند. البته بعد از گذشت چهار سال از این اقدام، مناطق دیگری هم که در اطراف هفتاد قله بودند، به منطقه حفاظت شده هفتاد قله اضافه شد.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

منطقه‌ حفاظت شده‌ هفتاد قله تقریبا حدود 97٬407 هکتار، مساحت دارد و در خود گونه های جانوری و گیاهی انبوهی را جای داده است. این منطقه در بین دیگر مناطق محافظت شده ایران، مانند یک الماس می درخشد و شگفتی های بیشتری دارد. طی چندین سال گذشته، این منطقه به عنوان یک منطقه شکار ورزشی معرفی و همین امر موجب شد، شکارچیان علاقمند خارجی زیادی نیز به این منطقه بیایند. همچنین با توجه به آثار و سنگ نوشته های دره چکاب می توان گفت، در زمان های قدیم به خصوص در دوره قاجار، پادشاهان زیادی برای شکار به این منطقه آمده اند. شما می توانید با خرید بلیط اتوبوس اراک، به این منطقه بروید و از نزدیک شاهد زیبایی های بی کران آن باشید. اگر به دیدن منطقه حفاظت شده هفتاد قله رفتید، پیشنهاد می کنیم از کتیبه هایی که در آن جا وجود دارند نیز دیدن نمایید. بر روی هر یک از این کتیبه ها و سنگ نوشته ها، چیزهای جالبی حکاکی و نوشته شده است. مثلا با توجه به نوشته روی یکی از سنگ های این منطقه می توان فهمید که پادشاهان دوره قار، در یک روز بیشتر از 100 میش و قوچ، شکار کرده اند. در واقع این نوشته نشان می دهد که در گذشته نیز، تنوع جانوری و گیاهی منطقه هفتاد قله، بسیار زیاد بوده است.

حیات وحش در منطقه حفاظت شده هفتاد قله

  • کوه های منطقه حفاظت شده هفتاد قله

در این منطقه زیبا، یک رشته کوه بسیار مرتفع با نام هفتاد قله دیده می شود. ارتفاع این رشته کوه حدود 2٬686 متر است و گونه های جانوری و گیاهی زیادی در آن جا می توان دید. البته به غیر از کوه هفتاد قله، کوه های دیگری همچون کوه قنقال، کوه دم شیر، کوه لته در، کوه برف شاه، کوه بر زرد، کوه بر آفتاب کارچان، کوه سراب ازنا، و …  در این منطقه وجود دارد که هر کدام از آن ها ویژگی های خاص خود را دارند. در اطراف هر کدام از این کوه ها، درختچه های کوچک و بزرگ بسیار زیادی وجود دارد که برخی از حیوانات، با استفاده از آن ها تغذیه خود را تأمین می کنند.

  • دره های منطقه حفاظت شده هفتاد قله

در میان کوه های بر آفتاب کارچان و هفتاد قله، یک دره بسیار تماشایی به نام دره سیبک نیز دیده شده است. این دره آبشخورها و چشمه های فراوانی دارد که همین امر، اهمیت آن را دو چندان کرده است و افراد زیادی به آن جا می روند. دره های دیگری هم در این منطقه حفاظت شده وجود دارد که مهم ترین آن ها می توان دره کوه سله بهر، دره کوه کارچان، دره کوه قنقال، دره کوه محمد باقر، دره کوه لته در، دره کوه دم شیر، دره کوه پهنه، دره کوه سرخاب، دره کوه سیبک، دره کوه بر زرد، دره کوه قادر، دره چکاب و … را نام برد.

  • دشت های منطقه حفاظت شده هفتاد قله

اکثر دشت های منطقه حفاظت شده هفتاد قله، در گذشته جزء زیستگاه های مهم آهو خیز کشور بوده اند و مهم ترین این دشت ها شامل دشت ابراهیم آباد، دشت سرخاب، دشت چال قدیر، دشت شانق، دشت قوچک و دشت کارچان می شوند.

  • حیات وحش در منطقه حفاظت شده هفتاد قله

در میان کوه و دشت های بسیار زیبای این منطقه، آهوهای زیادی زندگی می کنند و همان طور که گفته شد، این منطقه جزء زیستگاه های مهم آهو در ایران، به شمار می‌ رود. علاوه بر آهو، در این منطقه انواع خزندگان، انواع پستانداران، انواع پرندگان، انواع بی مهرگان و… نیز زندگی می کنند. ناگفته نماند که در منطقه حفاظت شده هفتاد قله، حدود 502 گونه پرنده شناسایی شده است و با توجه به این رقم می توان گفت، 5٫14 درصد از گونه های پرنده کشور ایران، در این منطقه زندگی می کنند. همچنین بهتر است بدانید، در منطقه حفاظت شده هفتاد قله، یوز پلنگ های ایرانی زیادی زندگی کرده اند و در سال های اخیر نیز، تعدادی از آن ها مشاهده شده است.

شرایط بازدید منطقه حفاظت شده هفتاد قله

شرایط بازدید منطقه حفاظت شده هفتاد قله

برای بازدید از منطقه بی نظیر و تماشایی حفاظت شده هفتاد قله، کافی است به سایت رسمی و معتبر مستر بلیط مراجعه کنید و تمام بلیط های سفرتان را به صورت آنلاین، رزرو نمایید. دقت داشته باشید که این منطقه، تقریبا آب و هوایی خشک و گرم دارد، از این رو توصیه می شود در فصل هایی که هوا خنک است، به آن جا بروید. سعی کنید به گونه های جانوری و گیاهی که در این منطقه وجود دارند، آسیب نرسانید و تا حد امکان، در هوای روشن به آن جا بروید. همچنین بهتر وسایل ضروری و ایمنی لازم را همراه خود ببرید تا در آن جا به مشکل برنخورید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

منطقه حفاظت شده هفتاد قله، در 25 کیلومتری شمال شرقی استان اراک، بین شهرستان ‌های محلات، اراک و خمین، واقع شده است و مسافران از سراسر جهان با استفاده از هر گونه وسیله حمل و نقلی که بخواهند، می توانند به آن دسترسی داشته باشند.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید