قبرستان جن ها کجاست؟ معرفی + راه‌های دسترسی

قبرستان جن ها کجاست؟ سیستان و بلوچستان با تاریخی قدیمی و افسانه هایی که دارد، در خود جاذبه های تاریخی و طبیعی فراوانی را قرار داده است. یکی از شهرهای همیشه بهار سیستان و بلوچستان چابهار می باشد این شهرستان روستاهای منحصر به فردی را دارا است، یکی از این روستاها، روستای تیس می باشد.

این روستا از یک طرف به مناطق کوهپایه ای و از طرفی دیگر به دریای عمان منتهی می شود که در گذشته آن را تیز می نامیدند، بنابراین به دلیل بندری بودن روستا از گذشته تاکنون محلی اقتصادی برای تاجران محسوب شده است.

یکی از دیدنی ترین و اسرار آمیز ترین جاذبه های تاریخی روستای تیس گورستان جن ها می باشد. این قبرستان بر روی صخره ای ایجاد شده که بدون شک کندن این قبر ها بر روی صخره ها با امکانات ابتدایی آن زمان کاری غیر ممکن بوده است.

افسانه های زیادی در مورد این گورستان تاریخی وجود دارد. هنگامی که قصد داشته باشید برای دیدن این جاذبه های طبیعی به چابهار سفر کنید می توانید با مراجعه به مجله مستر بلیط تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.

تاریخچه قبرستان جن ها 

تاریخچه قبرستان جن ها 

همان طور که گفته شد قبرستان جن ها در روستای تاریخی و کهن تیس واقع شده قدمت روستا به 2500 سال پیش باز می گردد. این روستا در زمان حمله عرب ها به ایران به دست لشکریان بصره افتاد.

به دلیل اهمیتی که این روستای بندری داشته در زمان های مختلف مورد حمله قرار می گرفته، به عنوان مثال در سال 360 هجری قمری عابد ابن علی یکی از فرماندهان عضدالدوله دیلمی بندر را به دست گرفت و کشتار دسته جمعی را راه انداخت. همین کار باعث شد مردم این روستا به دین اسلام بپیوندند، اما بعد ها هم با گذر زمان این روستا از گزند شورشیان در امان نماند.

قبرستانی خوفناک و خاموش که در جنوب شرقی ایران واقع شده است، باورهای مردمان بلوچ با سکوت ترسناک طبیعت این قبرستان و آثاریی که در آن بر جای مانده باعث شده که لقب گورستان جن ها را به آن بدهند.

اسم این روستا در کتاب هایی که فتوحات اسکندر در آن نوشته است آورده شده که به گفته جغرافی دانان دوره اسلامی از آن به عنوان روستایی برای مرکز تجارت شکر و گندم استفاده شده است. قبرستان جن ها مانند اسمش بسیار ترسناک می باشد ولی با وجود این مردم محلی این روستا مردگان خود را در نزدیک این قبرستان دفن می کنند.

قبرستان شماره یک تیس به سده 4 هجری تا دوره صفوی باز می گردد و در جنوب قلعه پرتغالی ها می باشد که در سال 1386 به عنوان یکی از آثار ملی در فهرست  آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

قبر هایی که در این منطقه وجود دارد نشان می دهد که آن ها از زمان های خیلی کهن در این مکان قرار داشته اند. این قبر ها که در کنار دامنه کوه قرار دارند با وجود گذشت مدت زمان زیاد و تخریب مقبره ها به وسیله باد هنوز هم قبرهای زیای در آن جا باقی مانده و از بین نرفته اند.

در این قبرستان قبری کاملا سالم و قدیمی  دیده می شود که حدود 225 سانتی متر طول و 110 متر هم عرض دارد. در گذشته قبرستان جن ها در حاشیه روستا قرار داشت اما با گذر زمان خانه ها به سوی قبرستان پیشروی کرده اند.

نقشه و معرفی

نقشه و معرفی بخش های مختلف

این قبرستان با سنگ قبرهای بزرگی که دارد به محلی جذاب برای گردشگران و توریست ها تبدیل شده است. محلی های این روستا بر این باورند که این قبرها محل دفن فرزندان آدم نمی باشد، چرا که این قبرها بر روی تپه ای صخر ای و در کنار هم حفر شده اند که با این شکل حفاری در ذهن همگان سوالات متداولی را به وجود می آورد.

این قبرها به احتمال خیلی زیاد مربوط به اجنه ها می باشد، آن ها مردگان خود را در این گورستان دفن می کنند و هنگام غروب بر سر مزار آن ها مشغول به گریه و مرثیه سرایی می شوند، در واقع هر کس شب ها از این قبرستان عبور کند مورد نفرین اجنه قرار می گیرد و با عذابی دردناک بعد از چند روز خواهد مرد.

اگر به دیدن این مکان شگفت انگیز علاقه دارید می توانید با مراجعه به سایت معتبر مستر بلیط بلیط مورد نیاز خود را خریداری نمایید و سفری لذت بخش را تجربه کنید. احتمالات زیادی در مورد قبرستان جن ها وجود دارد که زیاد هم قطعی نیست، برخی معتقدند خاکسپاری مردگان در ایران باستان به این شکل صورت می گرفته چرا که قبرهایی که در گورستان جن روستای تیس وجود دارد به دخمه هایی که در زمان های کهن رواج داشته شباهات داد.

برای رزرو هتل در چابهار می توانید به صورت آنلاین اقدام کنید و خریدی مطمئن را تجربه کنید.

در بندر باستانی سیراف دره ای به اسم لیل وجود دارد که بر روی آن دخمه هایی را در داخل کوه حفر کرده اند و استخوان های مختلفی درون آن ها پیدا شده که گور بودن آن ها به خوبی مشخص می سازد، از طرفی در کنار آن دخمه ها بر روی کوه قبرهایی مستطیل شکل وجود دارد که نشان دهنده قبرستان می باشد و با تحقیق و بررسی باستان شناسان توانسته اند استخوان هایی را از درون این قبرها پیدا کنند.

قبر دخمه به زمان حکومت هخامنشیان و ماد ها باز می گردد، بنابراین ممکن است قبرستان تیس هم نمونه ای از قبر های زمان قدیم باشد. احتمال دیگری که در مورد این قبرستان وجود دارد این است که احتمالا در سال های کهن مردم برای حفظ مردگان خود از گزند جانوران زیرزمینی سختی حفر نمودن قبرهای صخره ای را قبول کرده اند تا بتوانند با ساخت این قبر ها به مردگان خود احترام بیشتری بگذارند.

بعضی دیگر هم بر این باورند که این قبرها در گذشته برای ذخیره آب مورد استفاده قرار گرفته به عنوان مثال در همان دره لیل چاه آب های عمیقی دیده می شود که 100 متر عمق آن ها بوده و وجود آن ها می تواند سوالات زیادی را به وجود آورد.

کارشناسان سازمان میراث فرهنگی با بررسی هایی که در کوه های شمالی سیراف انجام داده اند معتقدند که این دخمه های برای دفن مردگان حفر نشده اند بلکه حوضچه هایی برای جمع نمودن آب باران بوده اند و حتی ممکن است قبرستان جنیان هم به این دلیل حفر شده باشد.

شرایط بازدید

شرایط بازدید از قبرستان جن ها 

یکی از لذت بخش ترین قسمت های سفر دیدن جاذبه های گردشگری تاریخی و طبیعی است. هر شهر جاذبه های مختلفی را درون خود جای داده که چابهار هم از این حیث مستثنی نیست.

اگر شما از افرادی هستید که به مطالعه آثار تاریخی و دنیای ماوراءالطبیعه علاقه دارید می توانید هنگام  رفتن به چابهار از این قبرستان دیدن نمایید و برای بازدید از آن نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای ندارید چرا که به عنوان مکانی عمومی در اختیار تمامی گردشگران قرار می گیرد.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

برای رفتن به روستای تیس می توانید از وسیله های نقلیه مختلفی استفاده نمایید. اگر شما از خودروی شخصی استفاده می کنید بهتر است که در 5 کیلومتری چابهار به دنبال اعلانات روستای تیس باشید.

در ان جا می توانید راه روستای تیس را بیابید هنگامی که وارد روستای تیس شوید به راحتی می توانید به این منطقه تاریخی دست پیدا کنید. از طرفی می توانید با مراجعه به سایت اینترنتی مستر بلیط اقدام به خرید بلیط هواپیما چابهار نمایید. بعد از اینکه به چابهار رسیدید می توانید با استفاده از تاکسی های مسیری خود را به این روستا برسانید.

آدرس: 5 کیلومتری بندر چابهار، روستای تیس، قبرستان جن.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید