مسجد اسماعیل بیگ جزء سومین بنای مهم در شهرستان بناب است که ساختمان آن قدمتی طولانی دارد. این مسجد در واقع یک سری ویژگی های منحصر به فرد دارد که آن را از دیگر مساجد ایران، متمایز کرده اند. تمام قسمت های مختلف این مسجد تاریخی با خلاقیت خاصی ساخته شده اند اما ایوان آن، به قدری زیبا و با شکوه طراحی شده است که هر بیننده ای را مجذوب خود می کند. این ایوان بی نظیر دارای چهار ستون چوبی جالب است که تا حدودی شبیه به چهل ستون اصفهان و ایوان عالی قاپو هستند. اگر می خواهید درباره این جاذبه معروف اطلاعات لازم را به دست آورید و سپس به دیدن آن بروید، بهتر است تا انتها همراه مجله مستر بلیط باشید و مطالب ذکر شده را با دقت، مطالعه نمایید.
تاریخچه مسجد اسماعیل بیگ
قدمت مسجد اسماعیل بیگ به عصر صفوی بر می گردد، اما تاریخ دقیقی از زمان بنا شدن و احداث آن وجود ندارد. از آن جایی که این اثر برای مردم ایران بسیار با ارزش و مهم بود، عده ای از مسئولین آن را مورد بازسازی قرار دادند و سپس در تاریخ 16 اسفند 1356 با شماره ثبت 1612 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
نمای خارجی مسجد اسماعیل بیگ از آجر پوشیده شده است و همان طور که گفته شد، در ایوان دلگشای آن چهار ستون چوبی با سر ستون های تزئین شده، دیده می شود. بر روی این ستون ها مقرنس های باشکوهی انجام شده است که در آن از رنگ های لاجوردی، طلایی، سفید و نقره ای استفاده کرده اند. دیوارهای ایوان نیز با استفاده از آجر چینی به صورت کاملا ساده تزئین شده اند و همین سادگی، جذابیت آن را دو چندان کرده است. در قسمت درب ورودی مسجد و اطراف آن حدود پنج پنجره ارسی با شیشه های رنگارنگ و زیبا دیده می شود که مربوط به چندین سال پیش هستند. درب ورودی این مسجد با قدمت از جنس چوب است و بعد از این که وارد مسجد شوید، با یک محوطه مربع شکل مواجه خواهید شد که به کفش کن تعلق دارد و با چندین نرده چوبی، از شبستان جدا شده است. شبستان مسجد اسماعیل بیگ نیز دارای هشت ستون چوبی با سر ستون های فوق العاده جذاب مقرنس کاری شده و پایه ستون های سنگی است. این پایه ستون های سنگی از مقاومت و استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند و در واقع سقف چوبی مسجد را بر پا داشته اند.
تنها تزئینات به کار رفته در شبستان شیشه و پنجره های رنگی است که جلوه خاصی به محیط این بنا بخشیده اند و دیگر تزئینات دیگری در آن جا به چشم نمی خورد. با خرید بلیط اتوبوس تهران بناب می توانید بدون هیچ محدودیتی به دیدن این مسجد فوق العاده بروید و از تماشای قسمت های مختلف آن لذت ببرید. مصالح اصلی که در ساخت این مسجد به کار رفته اند شامل چوب، سنگ و آجر می شود اما بعد از بازسازی آن، تغییرات دیگری نیز در آن ایجاد کرده اند. پیکره چوبی بسیار مقاومی در درون بنا به کار رفته و به همین علت هنوز هم با گذشت مدت زمان طولانی از ساخت آن، فرسوده نشده است و مردم از آن استفاده می کنند. در سمت غربی مسجد زیبای اسماعیل بیگ یک راه پله جالب وجود دارد که به محل بالکن زنانه راه دارد و در سمت راست آن، فضایی برای پذیرایی و آبدارخانه در نظر گرفته شده است. در صحن با صفای آن، چندین چراغ پر نور دیده می شود که در شب فضا را غرق از روشنایی می کنند و حتی اگر زمانی که هوا تاریک است هم به آن جا بروید، به راحتی می توانید تمام قسمت های مسجد را مشاهده نمایید.
شرایط بازدید از مسجد اسماعیل بیگ
بازدید از مسجد تاریخی اسماعیل بیگ همه روزه امکان پذیر است و هیچ گونه شرایط محدود کننده ای در آن جا وجود ندارد. همچنین هر روز در آن جا نمازهای جماعت برگزار می شود و شما نیز می توانید علاوه بر بازدید از بخش های مختلف آن، نمازهای تان را هم در کنار مردم مهمان نواز و خونگرم شهر بناب بخوانید.
آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف
این مسجد بزرگ در استان آذربایجان شرقی، شهرستان بناب، خیابان شهید بهشتی، ضلع غربی میدان عالی قاپور بنا شده است. شما می توانید به راحتی از طریق سایت مستر بلیط هر گونه بلیطی اعم از بلیط اتوبوس، هواپیما و قطار را که خواستید خریداری نمایید و به دیدن مسجد اسماعیل بیگ بروید.
دیدگاهتان را بنویسید