ایستگاه راه آهن اصفهان
24 اردیبهشت 1401 22 دی 1402

ایستگاه راه آهن اصفهان کجاست؟ معرفی + راه‌های ارتباطی

ایستگاه راه آهن اصفهان کجاست؟ سفر با قطار، روش سفر کردن برای بسیاری از افراد است و تبدیل به یک سبک سفر شده است. آنها برنامه ریزی می کنند تا فقط از طریق قطار به سراسر کشور و جهان سفر کنند.

سفر با قطار در کنار مزایائی که دارد از معایبی نیز برخوردار است که آن محدود شدن به مناطق خاصی است. اگر بخواهید با قطار به سفر بروید گزینه های شما بسیار محدود می شود و فقط می توانید مناطقی را انتخاب کنید که دارای ایستگاه های قطار باشند. سفر با قطار منوط به ترکیب کردن آن با وسیله نقلیه دیگر است.

اصفهان یکی از شهرهائی است که اگر قصد سفر کردن به آن را داشته باشید می توانید از قطار استفاده کنید و به این شهر زیبا بروید. اگر دلتان می خواهد با قطار سفری به این شهر داشته باشید ولی از چم و خم سفر با قطار به آن اطلاعی ندارید می توانید به ادامه این متن رجوع کنید. در صورت علاقمند بودن به این مطلب برای مطالعه مطالب دیگر می توانید به مجله گردشگری مستر بلیط مراجعه نمائید.

تاریخچه راه آهن در اصفهان

تاریخچه راه آهن در اصفهان

در سال 1347 بنابر نیازی که استان و بالاخص شهر اصفهان به داشتن راه آهن برای حمل و نقل مسافر و بار داشت، خطوط راه آهن در آن ایجاد شد. در سال 1352 گلنگ ساختمان راه آهن با زیر بنای 6700 متر مربع زده شد که در سال 1359 بهره برداری از آن آغاز گردید.

ایستگاه راه آهن اصفهان جزو ایستگاه های پایانه ای است بدین معنی که پایان خط راه آهن به آن می رسد و مقصد نهائی قطار می باشد. طراحی ایستگاه راه‌آهن به این سبک دارای دو مزیت است؛

اول اینکه ترافیک داخلی ایستگاه بی‌جهت زیاد نمی‌شود و دوم، قطارهایی که قصد عبور از اصفهان را دارند وارد چرخه ترافیکی ایستگاه نمی‌شوند، بدین ترتیب از اتلاف وقت ۱ تا ۲ ساعته جلوگیری می‌شود. در حال حاضر از این ایستگاه به طور متوسط به صورت روزانه 1،000 مسافر رفت و آمد می کنند.

 

معماری ایستگاه راه آهن اصفهان

طراحی ساختمان آن بر گرفته از معماری کهن اصفهان و به کار بردن المان هائی است که از اجزای جدائی نا پذیر معماری شهر است. این المان ها قوس و نور می باشد، در اولین برخورد با ساختمان ایستگاه چیزی که به چشم می آید نورگیری‌های کمانی متناوبی است که با طرح‌واره‌ای آشنا اما منحصر به فرد جلوه‌گری می‌کند که سی و سه پل و خواجو را در ذهن بیننده زنده می کند.

طراحی این بنا را گروهی از معماران زیر نظر مهندس مولوی تبریزی بر عهده داشتند. وی طراحی ایستگاه‌های راه‌آهن گرگان و یزد را نیز در کارنامه حرفه‌ای خود دارد.

ایستگاه های راه آهن اصفهان 

ایستگاه های راه آهن اصفهان 

هر ایستگاه راه آهن دارای یک سری ایستگاه در طول مسیر خود است. راه آهن اصفهان که می توان آن را جزو طولانی ترین خطوط ایران دانست نیز دارای ایستگاه های متعدد است.

از جمله این ایستگاه ها می توان به فیروزآباد، دهنار، مدآباد، کاشان، گز، سرخ‌گل، ده‌آباد، بادرود، جزن، اسپیدان، آبیازان، رنگان، گل، چاریسه، گرم‌آب، ورتون، سیستان، فیروزه، ایران‌کوه، آب‌نیل، دیزیچه، ریز، زرین‌شهر، خیرآباد، هرند، مشک، ورزنه، شیرازکوه، شبنم، هما، ساسان، اشک و عقدا اشاره کرد.

مسیرهای ایستگاه راه آهن اصفهان

از این ایستگاه برای شهرهای بزرگ و پر تردد سرویس دهی انجام می شود. این مسیر ها شامل اصفهان – تهران، اصفهان – مشهد، اصفهان – بندر عباس و اصفهان – یزد می شود. در حال حاضر پر متقاضی ترین این مسیرها مسیر اصفهان – مشهد و اصفهان – بندر عباس است. علاوه بر این سفر ها به صورت معکوس نیز انجام می‌گیرند.

 

مسیر اصفهان به مشهد

مدت زمان این سفر 20 ساعت می باشد و ایستگاه های ما بین این دو شهر،  ادرود، كاشان، محمديه، تهران، ورامين، سمنان، دامغان، شاهرود، نقاب و نيشابور هستند.

شرکت رجا در این خط سرویس دهی انجام می دهد که با استفاده از قطارهای چهار ستاره نور با امکاناتی نظیر سرویس فرنگی، Wifi، سرویس ایرانی، سرویس خواب، سیستم تصویری، سیستم صوتی، پریز برق، بسته پذیرایی، فروش غذا در رستوران، سیستم تهویه، هدفون، ارتباط داخلی و چراغ مطالعه خدمات خود را عرضه می کند.

مسیر اصفهان به مشهد

مسیر اصفهان به بندرعباس

این مسیر 17 ساعت به طول می انجامد و در طول آن از ایستگاه های سيستان، ميبد، يزد، بافق، احمدآباد، خاتون آباد و سيرجان عبور خواهید کرد. شرکت رجا تدارک دهنده این سفرهاست و با استفاده از قطار البرز سه ستاره آن را انجام می دهد.

از امکانات موجود در این قطار می توان به کتابخانه، ویلچر، سرویس فرنگی، سرویس ایرانی، سرویس خواب، سیستم تصویری، سیستم صوتی، پریز برق، بسته پذیرایی، فروش غذا، در رستوران، سیستم تهویه و چراغ مطالعه اشاره کرد.

مسیر اصفهان به یزد

زمان سفر 4.5 است که توسط شرکت رجا به مسافران ارائه می شود. ایستگاه هائی که در طول این سفر به آنها می رسید سیستان و میبد هستند. سفرها با استفاده از قطار سه ستاره کوپه ای البزر انجام می پذیرد.

که دارای امکانات عمومی مانند کتابخانه، ویلچر، سرویس فرنگی و سرویس ایرانی و امکانات درون کوپه از جمله سرویس خواب، سیستم تصویری، سیستم صوتی، پریز برق، بسته پذیرایی، فروش غذا در رستوران، سیستم تهویه و چراغ مطالعه است همچنین خدمات پذیرائی آن شامل خوراك مرغ و زرشك پلو با مرغ می باشد.

خرید بلیط قطار اصفهان به علت دور بودن ایستگاه قطار  از شهر بهتر است به صورت غیر حضوری اجام شود. یکی از آسان ترین روش های غیر حضوری استفاده از سایت های فروشآنلاین بلیط است. مستر بلیط نیز یکی از این سایت ها می باشد که خریدی امن را به شما هدیه می‌دهد.

 

امکانات ایستگاه راه آهن

هر ایستگاهی با توجه به میزان ترددی که در آن صورت می گیرد امکاناتی را در اختیار مسافران قرار می دهد از جمله این امکانات در ایستگاه اصفهان می توان به سرویس بهداشتی، دستگاه خودپرداز، غرفه های تجاری، گیشه های فروش بلیط، رستوران، تالار اصلی، سالن، کریدور ترانزیت، تالار کوچک، سالن همایش‌ها، نمازخانه، پارکینگ و مهمانسرای راه آهن  اشاره کرد.

یکی از ویژگی هایی که در این ایستگاه می توانید بیابید، حمل اتومبیل با استفاده از قطار به مقصد بندر عباس است. در صورتی که نیاز به خودرو در این شهر داشته باشید می توانید از این طریق اقدام کنید.

امکانات ایستگاه راه آهن

راه‌های دسترسی به ایستگاه راه آهن اصفهان

برای تردد در مسیر شهر تا ایستگاه می توانید از وسایل نقلیه مانند تاکسی و اتوبوس استفاده کنید. اگر با اتوبوس ها و یا تاکسی های راه آهن خود را به ترمینال صفه برسانید می توانید با استفاده از مترو به قسمت های مختلفی از شهر بروید. در صورت به همراه داشتن وسایل بهترین کار استفاده از تاکسی می باشد که در حین امنیت از آسایش بیشتری برخوردار است.

راه‌های ارتباطی ایستگاه راه آهن اصفهان

تلفن۳۶۵۴۲۰۲۶ – 031
آدرساصفهان، ۵ کیلومتری جاده شیراز، رو به روی سپاهان شهر بعد از سیتی سنتر

اگر تجربه سفر از ایستگاه راه آهن اصفهان را دارید می توانید از طریق دیدگاه ها با ما به اشتراک بگذارید. 

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید