امامزاده سیدحسین زاهدون

امامزاده سیدحسین زاهدون

یکی از قدیمی ترین شکل های سفر، سفر مذهبی محسوب می شود مه از سالیان دور مرسوم بوده است و افراد برای زیارت اماکنی که برایشان مقدس بود به سفر می رفتند و هنوزم افراد زیادی این نوع سفر را انجام می دهند. در ایران می توان گفت یکی از اصلی ترین انوع سفر است. واژه زیارت از زور گرفته شده است، ابن فارس می نویسد: «الزاء و الواو و الراء، أصل واحد یدّل علی المیل و العدول؛ زیارت از ریشه «زَور» است. اصل این واژه به معنای میل و عدول از چیزی است». در ایران امامزادگان بسیاری وجود دارند که امروزه محلی برای زیارت زوار به شمار می آیند و افراد بسیاری سالانه به زیارت آن ها می روند. امامزاده در لغت به معنای فرزند یا نوه یکی از امامان در اصطلاح از نظر ذکر احوال و اراده محل، به «مدفن و مزار متبرک آنان و بزرگان سادات که در سراسر شهرها و روستاهای ایران پراکنده است»، اطلاق می گردد. امامزادگان سادات شیعه علوی بودند که تا پایان خلافت عباسی در نبرد با ستمِ خلافت و سلطنت برای دست یافتن به عدالت و دفاع از حق مردم به شهادت می رسیده اند و سپس در بین اعتقاد و ارادت مردم جای می یافتند. یکی از این امامزادگان، امامزاده سیدحسین زاهدون نام دارد.

درباره امامزاده سیدحسین زاهدون

درباره امامزاده سیدحسین زاهدون

در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این امامزاده اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم تا در صورت زیارت از مقبره ایشان اطلاعات جامعی داشته باشید. این امامزاده در شهرستان رامهرمز استان خوزستان قرار دارد. شهرستان رامهرمز یکی از شهرستان‌های استان خوزستان در جنوب غربی ایران به شمار می رود و مرکز این شهرستان، شهر رامهرمز است. این شهرستان از شمال و شمال غربی با شهرستان هفتکل، از شمال شرقی با شهرستان باغ‌ملک، از شرق به شهرستان بهمئی استان کهگیلویه و بویراحمد، از غرب با شهرستان اهواز، از جنوب غربی با شهرستان رامشیر و از جنوب با شهرستان امیدیه مرز مشترک دارد. این امامزاده در ۵ کیلومتری شرق شهرستان رامهرمز روستای دهیور قرار دارد که بر اساس معماری گنبد مقبره آن، احتمالا به دوره سلجوقی و تیموری بر می گردد. با توجه به معماری زیبایی که دارد در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۴۹۳ در لیست آثار ملی ایران جای گرفته است. بنای ساختمان این امامزاده مربوط به دوران قاجار می شود.

معماری بنای امامزاده

پلان ساختمان این مقبره به صورت مستطیل و پوشش سقف آن به صورت گنبدی مخروطی شکل است. گنبد امامزاده را می توان مهمترین بخش معماری آن به شمار آورد که از زیبایی بی نظیری برخوردار است و هر بیننده ای در نگاه اول توجه اش به این گنبد جذب می شود. این گنبد دارای گچ بری خاص و منحصر بفردی است و به صورت کاملا مهندسی شده ساخته شده است. رودخانه الله از کنار این امامزاده عبور می کند که زیبایی خاصی به این محیط بخشیده است. مقبره امامزاده درون اتاقکی از جنس چوب قرار گرفته است و مردم نذورات خود را درون آن می ریزند. امکانات رفاهی نسبتا مناسبی نیز در محوطه این امامزاده وجود دارد که سبب می شود که زائرین آسایش کافی داشته باشند.

راه های دسترسی به امامزاده سیدحسین

راه های دسترسی به امامزاده سیدحسین

برای دیدار از این امامزاده باید راهی شهررستان رامهرمز در استان خوزستان شوید. برای این سفر می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و بلیط اتوبوس رامهرمز را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید و سپس از آنجا راهی روستای دهیور شوید. اگر هم که با خودرو شخصی سفر می کنید که باید یک راست خود را به این روستا برسانید و به زیارت امامزاده بروید.

بازدید از امامزاده سیدحسین زاهدون

برای دیدار از امامزاده سیدحسین زاهدون رامهرمز نیازی به پرداخت هزینه ای نیست و می توانید به صورت رایگان از تمامی خدمات آن استفاده کنید. بهترین زمان برای سفر به این منطقه فصل های خنک سال به خصوص اواخر زمستان به شمار می رود.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

  1. جواد آسویار
    جواد آسویار
    29 اسفند 1400 در 12:05

    بسم الله الرحمن الرحیم
    خدمت شما سلام و احترام لطفا لطفا شجره نامه امامزاده را درون سایت قرار دهید. شهادت تا ولادت،
    چون شبهات متاسفانه زیاد هستند
    من خودم به شخصه علت بازدیدم از این سایت، همین خرافات بود که عوام میگن و شبهه ای داشتم که در این مطالب فوق نرسیدم به آن،
    باتشکر
    آسویار 🌹


      Notice: Undefined offset: 0 in /home/mag/domains/mag.mrbilit.com/public_html/mag/wp-includes/comment.php on line 912

      Notice: Trying to get property 'comment_type' of non-object in /home/mag/domains/mag.mrbilit.com/public_html/mag/wp-includes/comment.php on line 912
    • جلال ترابی
      جلال ترابی
      16 فروردین 1401 در 10:17

      سلام
      ممنونیم از توجه شما دوست عزیز