امامزاده سلطان پیر

امامزاده سلطان پیر

یکی از انواع سفر، سفر های مذهبی هستند که سالانه افراد زیادی به هدف دیدار از مراکز مذهبی راهی سفر می شوند، همچنین این نوع سفر را می توان یکی از قدیمی ترین انواع سفر دانست. از گذشته های بسیار دور همیشه افرادی وجود داشتند که به قصد زیارت و انجام مناسک مذهبی پا در راه سفر می گذاشتند. در این نوع سفر آب و هوا و دیگر شرایط تاثیری در سفر ندارد به خاطر اینکه هدف از آن چیز دیگری است. افرادی که می خواهند برای زیارت به مکانی بروند بیشتر جنبه زیارت برایشان اهمیت دارد تا مکان و محلی که می خواهند بروند. در بسیاری از ادیان زیارت را یکی از مناسک آن می دانند افرادی که به آن اعتقاد دارند، باید این منسک را نیز انجام دهند. در گردشگری زيارتی احساسات و عواطف بسيار عميق تر، انگيزه های معنوی بالا و منافع اقتصادی زيادی به مردم محلی تعلق می گير د. در ایران جاذبه های مذهبی زیادی وجود دارد که برخی از آنها با نام امامزاده در بین مردم شهرت دارد و می توان تعداد زیادی از آنها را در سراسر کشور مشاهده کرد. یکی از آنها در شهرستان دشتستان استان بوشهر قرار دارد و با نام امامزاده سلطان پیر شناخته می شود.

معرفی امامزاده سلطان پیر

معرفی امامزاده سلطان پیر

جاذبه های مذهبی و معنوی گردشگری کشور ما بسیار گرانبهاست، گروهی از این جاذبه های مذهبی، زیارتگاه ها و اماکن مقدس هستند که هرسال تعداد زیادی از جهانگردان را به سوی خود جذب می کنند. با رواج اسلام در ایران و گسترش مذهب شیعه در قرون اولیه اسلامی، شهرها و روستاهای ایران، به مراکزی برای زندگی تبدیل شده اند و پس از درگذشت امامزاده ها نیز مقبره هایشان به محلی برای زیارت مشتاقان تبدیل شده است که یکی از جنبه های مهم گذران اوقات فراغت در زندگی مردم به شمار می آید. امامزاده سلطان پیر یکی از همین مراکز است که در شهرستان دشتستان و فاصله‌ی یک کلیومتری شمال شرق روستای جبری قرار دارد و سالانه افراد زیادی برای زیارت مقبره ایشان راهی این منطقه می شوند. ایشان در بین اهالی منطقه از احترام و اهمیت خاصی برخوردارند. با توجه به اینکه این حرم ایشان از امکانات رفاهی مناسبی برخوردار است افراد زیادی برای یزارت به این مکان می آیند و زمانی را در این محل می گذرانند. اگر می خواهید زمانی به زیارت این امامزاده بروید بهتر است این مطلب از مجله مستر بلیط را از دست ندهید.

تاریخچه امامزاده سلطان پیر

در مورد نسب و گذشته ایشان روایات زیادی وجود دارد ولی در ادامه مهم ترین و قابل استناد ترین آن ها را برای شما شرح می دهیم. گفته می شود که ایشان از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی (علیه السلام) است که برای گسترش دین اسلام به منطقه دشتی آمده بود و بعد از چندی محل سکونت خود را جبری، که در آن ایام یکی از مناطق گبر نشین بود، قرار می دهد و تا زمان فوت در همین جا به ارشاد و راهنمایی مردم می پردازد. بعد از فوت ایشان ارادتمندانش وی را در محل فعلی به خاک می سپرند و سپس بر قبرش اتاقی ساختند.

تاریخچه امامزاده سلطان پیر

معماری و ساختار حرم امامزاده

در ابتدا بر روی مقبره ایشان سایه بانی از چوب درختان نخل قرار داشت ولی با گذشت زمان فردی به نام علی بن حاج محمد بن نجف اتاقی کوچک، از جنس سنگ و گچ، بر روی آن بنا کرد. در سال 1357 مرحوم اسکندر سلیمانی خادم و بانی وقت بقعه، اتاقی با گنبد مخروطی و به ابعاد 6.5 در 6.5 متر با سنگ و سیمان روی آن ساخت؛ سپس در در سال ۱۳۷۹ خورشیدی، توسط اولادش دیواری دورتا دور آن ایجاد گردید. از آنجایی که افراد زیادی برای زیارت این امامزاده راهی منطقه می شدند، تصمیم بر این شد که مکانی بزرگ تر با امکانات بیشتر در آنجا احداث کنند، به همین خاطر در سال 1385 بنای فعلی را ساختند. حرم، بنایی با مساحت 2500 مرت مربع و به شکل چهار گوش و به ابعاد 14.50 × 14.50 متر و از جنس بتون است که پوشش سقف آن شامل گنبدی بزرگ و عرقچینی به قطر8.40 و ارتفاع حدود 6 متر می شود و برای استحکام سقف و گنبد، هشت ستون زیر گنبد ایجاد کرده اند. در فضای درونی حرم، دیوار از پایین به ارتفاع 40 سانتی متر با سنگ مرمر سفید، پوشیده شده و بقیه دیوار سیمان سفید است و چهار راه ورودی در چهار طرف آن وجود دارد. کف حرم را سرامیک کرده اند و بر روی آنها نیز قالی هایی را گسترده اند. در زیر گنبد و میان ستون های هشتگانه، ضریحی آلومینیومی به ارتفاع 190، عرض 231 و طول 138  سانتی متر دیده می شود. قبر چهار گوش امامزاده که ابعاد آن 54× 190 سانتی متر و دارای نمای سنگ مرمر است داخل ضریح قرار دارد. در ضلع شرقی محوطه سر دری بلند با طاق رومی وجود دارد که ارتفاع آن حدوداً ۱۸ در طول 6.42 و عرض 5.30 متر می شود و نمای آن را با سیمان سفید پوشش داده اند.

امکانات رفاهی امامزاده سلطان پیر

امکانات رفاهی امامزاده سلطان پیر

در این امامزاده امکانات رفاهی گوناگونی وجود دارد که از آن جمله می توان به هفت زائر سرا، دو وضو خانه، دو سرویس بهداشتی، آشپزخانه، بوفه، فضای سبز، پارکینگ، آب لوله کشی، برق، سیستم خنک کننده، اتاق نگهبانی و جاده آسفالته اشاره کرد. با سفر به این منطقه به طور همزمان که می توانید به زیارت امامزاده بروید می توانید از این امکانات نیز بهره مند شوید.

راه های دسترسی به امامزاده سلطان

برای اینکه بتوانید به این امامزاده برسید باید خود را به روستای جبری که در فاصله 34 کیلومتری از شهر خورموج قرار دارد بروید. برای رفتن به شهر خورموج هم می توانید بلیط اتوبوس را از مستر بلیط به صورت آنلاین و در کمترین زمان ممکن خریداری کنید.

بازدید از امامزاده سلطان پیر

برای زیارت از این امامزاده بهتر است رد ماه های خنک سال به این منطقه سفر کنید. اگر تمایل داشته باشید می توانید برای چند روز در این مکان اقامت کنید زیرا امکانات مناسبی برای زائرین فراهم آورده است.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید