شهرستان بن که در استان چهار محال و بختیاری قرار دارد یکی از مناطقی در این استان به شمار می رود که جاذبه های گردشگری گوناگونی را در خود جای داده است، که شامل جاذبه های تاریخی، طبیعی و مذهبی می شود. مرکز این شهرستان، شهر بن محسوب می شود که از شمال با سد زاینده رود، از جنوب با کوه بِن و شهر وردنجان، از غرب با کوه افغان و روستای لارک (لاطان) و از شرق با کوه شیراز و سامان احاطه شده است. از محلات این شهر میتوان محله بازار قدیم واقع در جوار مسیل مرکزی شهر، محله قوزی، قارایال (تپه سیاه) و قبرستان قدیم را نام برد. اهالی این شهر به زبان ترکی سخن می گویند و در کار دامداری و کشاورزی و باغداری مشغول به کار هستند. از جمله جاذبه های گردشگری این شهر می توان به گرداب بِن، رامگاه بابا محمود شعیب، پل حاج الله یار، پل حاج مهدی، گؤنی حامام، کوه افغان، رودخانه بوکا و باغات درازدره بن، امام زاده باباپیراحمد، سد زاینده رود در یانچشمه و … اشاره کرد. در این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ یکی از جاذبه های مذهبی این شهرستان رفته ایم که با نام امامزاده سید محمد بارده در بین مردم شهرت دارد.
معرفی امامزاده سید محمد بارده
يكی از ابعاد دين كه در اغلب تعاريف دين مشترك به شمار می رود، شعاير يا مناسك است، زيارت نيز يك منسك به محسوب می شود كه در بسياری از اديان وجود دارد. حتی می توان گفت: عقيده به زيارت اماكن مقدس، از جمله مناسك و آيين هايی است كه در همه اديان وجود دارد. همین موضوع باعث شده است که نوعی سفر به وجود آید که با نام سفر مذهبی شناخته می شود و در آن افراد به قصد انجام مناسک دینی راهی سفر می شوند. یکی از اماکنی که افراد زیادی که به اسلام ایمان دارند به زیارت آن می روند امامزاده است. در ایران امامزاده های زیادی وجود دارد که یکی از آنها امامزاده سید محمد بارده نامیده می شود و در استان چهار محال و بختیاری شهرستان بن قرار گرفته است. بقعه امامزاده در ضلع شرقی روستای بارده از توابع شهرستان شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری، در ۴۸ کیلومتری جنوب غربی شهرکرد میان دو کوه نسه و برآفتاب، قرار دارد و با توجه به مناظر بسیار زیبا و دلنواز کوهستانی و چشمه های خنک اطراف و آب و هوای مطلوب منطقه، سالانه پذیرای هزاران زائر و گردشگر از نقاط مختلف است.
تاریخچه امامزاده سید محمد بارده
نسب شریف امامزاده سید محمد با هفت واسطه به امام هفتم علیه السلام منتهی می شود که بدین شرح است: «سید محمد بن ابی القاسم حمزه بن علی بن حسین بن احمد بن محمد الشریف بن اسماعیل بن ابراهیم المرتضی بن امام موسی الکاظم علیه السلام». جد ایشان سید ابراهیم المرتضی همان فرزند بزرگوار امام هفتم علیه السلام به شمار می رود که در سال ۱۹۹ ه.ق در یمن قیام نمود و پس از تصرف این شهر از سوی محمد بن محمد بن زید شهید علیه السلام استاندار یمن شد. پس از شکست قیام محمد، مامون عباسی به او امان داد و او را در خراسان نزد برادرش امام رضا علیه السلام فرستاد و در سال ۲۱۰ ه.ق به دست مامون عباسی مظلومانه مسموم و سپس به شهادت رسیدند. بنای بقعه امامزاده را در دوران صفوی ساخته اند تاریخ آن به این دوران می رسد.
معماری امامزاده سید محمد
اتاق مرقد به ابعادی برابر با ۸×۸ متر دارد و چهار زاویه اتاق مرقد با ایجاد چهار گوشواره به دایره تبدیل شده و در نتیجه گنبد بنا، بر آن استوار شده است. این گنبد از داخل قطرش برابر با ۷ و ارتفاع ۵/ ۳ متر و از خارج به ارتفاع ۵/ ۸ متر است. در وسط اتاق مرقد، ضریح بسیار عالی از نوع آب طلا و نقره دیده می شود که اشعار هفت بند محتشم کاشانی در بالای آن حکاکی شده و در روی در آن این کتیبه قلمزنی شده است: «ضریح مطهر سید محمد از نوادگان حضرت امام موسی کاظم علیه السلام واقع در روستای بارده با همت و تلاش هیئت امنا امامزاده و تحت نظارت و سرپرستی مدیریت اوقاف و امور خیریه استان در سال یک هزار و سیصد و هفتاد و هشت احداث و نصب گردید. طراحی و ساخت بهنام کبیری سامانی، قلمزنی سید مرتضی احمدی». این بنا دارای دو درب، در قسمت های جنوب و مشرق است، همچنین در دو جهت شمال و غرب هم ظاهراً دری وجود داشت که در تعمیرات اخیر آن را مسدود کرده اند. در بالای مدخل جنوبی بقعه، پنجره مشبک چوبی دیده می شود، که حکایت از تعمیر بقعه در دوره قاجاریه دارد. در ضمن کف و آزاره بقعه تا ارتفاع ۲/۲۰ متر با سنگ مرمر تزیین شده و الباقی گچ اندود است.
امکانات رفاهی امامزاده
این امامزاده مانند بسیاری از امامزاده ایران تعداد قابل توجهی امکانات رفاهی را در خود جای داده است که باعث می شود که افراد در صورت زیارت از این مکان بتوانند مدت زمانی طولانی را در آنجا بگذرانند. از جمله این امکانات می توان به جاده آسفالت، زائرسرا و سکوهای نشیمن و استراحت زائران و گردشگران، سرویس بهداشتی، چشمه های خنک، آب آشامیدنی لوله کشی شده و … اشاره کرد.
راه های دسترسی به امامزاده سید محمد
برای رفتن به این امامزاده باید خود را به روستا بارده، که در فاصله 33 کیلومتری از شهر بن قرار دارد، برسانید. این امامزاده در ابتدای روستا قرار دارد و پیدا کردن آن کار آسانی است. اگر میخواهید با وسایل حمل و نقل عمومی به این محل بروید می توانید در ابتدا خرید بلیط اتوبوس را از مستر بلیط را انجام دهید و پس از آن با وسایل حمل و نقل عمومی موجود در آنجا به این روستا بروید.
بازدید از امامزاده سید محمد بارده
برای دیدار از این مکان نیازی نیست هزینه ای را بپردازید و می توانید به رایگان به زیارت بروید و از امکانات رفاهی آن بهره مند شوید. از آنجایی که این امامزاده در روستایی سرسبز و زیبا قرار دارد می توانید پس از زیارت به دل طبیعت بروید و از آب و هوای پاک آن نیز استفاده کنید و خاطراتی خوش را در کنار خانواده یا دوستانتان ثبت کنید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید