تهران یکی از شهرهای پر جمعیت کشور ایران، که آثار و جاذبه های مختلفی را درون خود جای داده، است. گردشگران هر ساله با توجه به جاذبه هایی که درون این شهر قرار دارد روانه تهران می شوند. یکی از جاذبه های مذهبی این شهر امام زاده داوود است که به یازده پشت به حسن بن علی بن ابی طالب دومین امام شیعه می رسد.
با توجه به گفته هایی که وجود دارد برخی از بستگان شرف الدین داوود الحسنی همراه علی بن موسی الرضا امام هشتم به ایران سفر کرده اند و در آن جا کشته شده اند. اگر از افرادی هستید که به مکان های زیارتی علاقه دارید به شما توصیه می کنیم راهی امامزاده داوود شوید که دارای محیطی بکر و دلنواز است. برای رفتن به این منطقه می توانید با مراجعه به مجله مستر بلیط تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.
تاریخچه امامزاده داوود
امامزاده داوود که یکی از زیارت گاه های محبوب شهر تهران، در زمان صفویان ساخته شده، است. لازم به ذکر است که بگوییم این بقعه بر اثر سیل هایی که در طول سالیان دراز آمده، از بین رفته و تنها یک هشت ضلعی از آن برجای مانده است.
بعد از آن در زمان حکومت قاجاریان این بنا را بازسازی نمودند و امروزه بنایی که مشاهده می شود مربوط به زمان قاجاریان است. شعری که در سر در ورودی این بقعه دیده می شود نام فتحعلی شاه را نشان می دهد. این بنا را در سال 1315 هجری شمسی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسانده اند.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
در کتاب های مختلف دو شجره از شرف الدین داوود وجود دارد که با هم متفاوت هستند، اما طبق بررسی هایی که انجام شده، امام زاده داوود از نوادگان امام حسن مجتبی است. در مورد تاریخ تولد و روز وفات ایشان اطلاعات زیادی وجود ندارد، اما می توان گفت سال 440 هجری قمری به تاریخ تولد ایشان اختصاص دارد و وفات ایشان را هم به طور تقریبی به سال 480 هجری قمری نسبت می دهند.
وی فردی زاهد و دانشمند بوده است. بعد از این که امام حسین به شهادت رسیدند نهضت های مختلفی به وجود آمد که همگی با سرکوب همراه بودند. نوادگان ائمه اطهار در آن زمان مجبور می شدند که از محل زندگی خود مهاجرت نمایند و هیچ گاه از دست خلفای عباسی در امان نبودند.
بنای امامزاده را به طور کلی از دو مسجد ساخته اند که هر دوی آن به بقعه امام زاده منتهی خواهند شد. یکی از این بقعه ها 8 ضلعی، که از سردابی در قسمت زیرین تشکیل شده، و بنای اصلی امام زاده در زمان قاجاریان توسعه پیدا کرده است. با مشاهده درب وردی امام زاده 8 بیت شعر را می توان مشاهده کرد.
با توجه به گفته هایی که در روزنامه خاطرات عزیز السطان امده است این بنا یک شیروانی سبز رنگ داشته، که امروزه از بین رفته است. با وارد شدن به داخل آرامگاه ضریحی ساده را مشاهده خواهید کرد که به ضریح جعفری مشهور است، طول آن برابر 5/2 متر و عرض آن 30/1 متر است.
افرادی که به زیارت امام زاده داوود می روند دخیل های خود را به ضریح می بندند که برای گرفتن حاجت به کار می رود. برای زیارت امام زاده داوود می توانید راهی تهران شوید، در این صورت با مراجعه به سایت معتبر مستر بلیط اقدام به تهیه بلیط مورد نظر خود نمایید و سفری خاطره انگیز را برای خود رقم بزنید.
در سمت شمال شرقی این بقعه دریچه ای آهنی وجود دارد که به قسمت سرداب منتهی می شود و گفته شده که پیکر امامزاده داوود در این سرداب دفن شده است. شهرت زیارتگاه امام زاده داوود به دلیل مسیر سخت و کوهستانی است که با کمک قاطر می توان از این مسیر سخت عبور کرد. امروزه مسیری آسفالت را برای آن ایجاد کرده اند، اما باز هم در قسمت پایانی یک ربع را باید پیاده رویی نمایید.
در زمان های گذشته مردم برای زیارت امام زاده داوود شب را در فرحزاد می ماندند و صبح به کمک قاطرهایی که در آن جا وجود داشت به امام زاده می رفتند. در روزنامه ای که در خاطرات عزیز السطلنه آمده است گفته شده که ناصر الدین شاه در روز دوشنبه 17 محرم سال 1306 قمری در فرحزاد می گذراند و روز بعد برای زیارت راهی امام زاده داوود می شد.
زیارت امام زاده داوود از زمان قاجاریان به یکی از عادت های ایرانیان تبدیل شد. روستایی به اسم شهرستانک در نزدیک امام زاده وجود دارد که ناصرالدین شاه قاجار قصری را در نزدیک آن بنا نهاد و بعد از هر بار زیارت در قصر خود به استراحت می پرداخت.
شرایط بازدید
امام زاده ها و جاذبه های مذهبی از دیرباز تا کنون یکی از مکان های محبوب ایرانیان بوده اند. برای زیارت امامزاده داوود باید شرایط سخت کوهنوردی را تحمل نمایید که لذت زیارت را برای شما دو برابر می کند. برای رفتن به این امام زاده نیازی نیست که هیچ گونه هزینه ای را پرداخت نمایید و به تمامی مردم تعلق دارد.
راه های دسترسی به امامزاده داوود
بسیاری از افراد هنگام مسافرت از ماشین های شخصی خود استفاده می کنند. در این صورت زمانی که راهی تهران می شوید می توانید از بزرگراه آبشناسان گذر کنید و زمانی که به فلکه اول شهران رسیدید به سمت فلکه دوم شهران بپیچید، از آن جا باید مسیر شمال تهران را در پیش بگیرید.
مسیر دیگری وجود دارد که باید از انتهای بزرگراه یادگار امام به سمت فرحزاد بروید بعد از رسیدن به فرحزاد به تپه سلام خواهید رسید از آن جا می توانید از دور امام زاده داوود را ببینید.
عده ای دیگر از افراد هنگام مسافرت از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می کنند، به این صورت که افرادی هستند که سفر با هواپیما را بسیار لذت بخش می پندارند، چرا که در زمانی کوتاه به مقصد خواهند رسید، از این رو می توانید برای راهی شدن به سوی تهران به سایت اینترنتی مستر بلیط مراجعه نمایید و بلیط هواپیما تهران را خریداری کنید. بعد از اینکه به تهران رسیدید می توانید از تاکسی های مسیری برای رسیدن به امام زاده داوود استفاده نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید