امامزاده اظهر بن علی

امامزاده اظهر بن علی

گردشگری مذهبی، گونه ای از گردشگری است که در آن، جاذبه های مذهبی نظیر زیارتگاه ها، مقبرۀ امامزاده ها و سایر مشاهیر مذهبی، مساجد، کلیساها و آیین ها و مراسم مذهبی، عامل جذب گردشگر به مکان مورد بازدید هستند. این گونه از گردشگری که با اعتقادات و باورهای مذهبی بازدیدکنندگان یا قدمت و جاذبه تاریخی مکان های مذهبی گره خورده است، ریشه در تاریخ ایجاد مذاهب دارد و ظرفیت عظیمی را برای جذب گردشگر در مناطق مختلف کشور ایجاد می کند. به طور کلی ريشه گردشگری را زيارت و سفرهای مذهبی دانسته اند كه از ديرباز در زندگی نسل بشر بعنوان يک وظيفه و يک اقدام پسنديده، نسل به نسل ادامه داشته است. سفرهايي كه با انگيزه های معنوی و مذهبی انجام می شوند، در دهه های اخير رواج پيدا كرده و طرفداران زيادی را به خود جذب كرده اند. در گردشگری مذهبی از یک سو باور مذهبی نقش دارد و از ديگر سو زمانی كه گردشگران صرف ديدن مكان های مذهبی می كنند، تقريبا شبيه زيارت است. در ایران به واسطه وجود امامزادگان متعدد، این نوع از سفر بسیار رایج است و افراد زیادی سالانه به سفر زیارتی می روند. یکی از مکان هایی که می توان برای سفر زیارتی انتخاب کرد، امامزاده اظهر بن علی در شهرستان رزن به شمار می رود.

معرفی امامزاده اظهر بن علی

معرفی امامزاده اظهر بن علی

شهرستان رزن یکی از شهرستان‌های استان همدان کشور ایران محسوب می شود که در ۸۰ کیلومتری شمال همدان قرار دارد. مرکز این شهرستان، شهر رزن به شمار می رود که در مسیر جاده اصلی همدان به قزوین (تهران) و در شمالی‌ترین نقطه استان همدان واقع شده‌ و هوای آن نسبتاً سردتر از سایر نقاط استان و در تابستان‌ها از آب و هوای معتدلی برخوردار است. همین موضوع باعث می شود که افراد زیادی در فصول گرم سال این مکان را برای سفر انتخاب کنند. یکی از جاذبه های گردشگری این منطقه امامزاده اظهر بن علی محسوب می شود که در روستای درجزین قرار گرفته است. بنای بقعه امامزاده اظهر بن علی مربوط به دورهٔ ایلخانی است و در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۲۷ با شمارهٔ ثبت ۳۶۶ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنا در سال 1390 دچار آتش سوزی شد و فرش ‌ها و ضریح چوبی آن به شدت آسیب دید. پس از این آتش سوزی در سال 1393 بنای آن را ترمیم کردند و ضریح قدیمی آسیب‌دیدهٔ آن به موزه گنبد علویان همدان انتقال یافت. ایشان را از نوادگان امام رضا می دانند. اگر می خواهید در مورد این بنا بیشتر بدانید این مطلب از مجله مستر بلیط را تا انتها مطالعه کنید.

ساختار و معماری بنای امامزاده

پلان این بنا به صورت ستاره ای شکل با نوزده پر است و بر پایه ای سنگی قرار دارد. در وسط آن می توانید شاهد گنبدخانه ای آجری و مدور به قطر 4/9 متر باشید که بر روی سکویی به ارتفاع 1 متر قرار گرفته است. گنبد آجری دو پوسته گسسته رک به قطر دهانه 70/ 8 متر و ارتفاع 40/15 متر با عقب نشینی 3/1 متری برفراز گنبدخانه دیده می شود. بنای آجری، نمای هشت گیر، چفد های آجری بین پاپیل ها و حرکات متنوع آجری بنا نشان می دهند که این بنا به سبک رازی متعلق است. سه نورگیر دارای 20 روزنه در سه جهت (شمال شرقی، شمال غربی و جنوب شرقی) و در پایین ترین قسمت بیرونی گنبد قرار دارد. چند گربه رو نیز در قسمت پایین ازاره دیده می شود. مدفن امامزاده در سردابی زیر بنا قرار دارد. بنا همچنین دارای‌ سردابى‌ مربع‌ شكل است که‌ ابعادش 7/6 متر می شود. برای ورود به سرداب باید از يك‌ در ورودی‌ كه‌ در خارج‌ بنا و در جنوب‌ شرقى‌ آن‌ واقع‌ شده‌، استفاده کرد. پوشش‌ سرداب‌ از چهار چشمه‌ طاق‌ و تويزه‌ تشكيل‌ مى‌ شود. تويزه‌ ها از يك‌ سو بر ديوار های‌ جانبى‌ استوار و از سوی‌ ديگر بر پايه‌ای‌ كه‌ در مركز سرداب‌ واقع‌ است‌، فرود مى‌آيد. مزاری‌ كه‌ محدوده‌ و سطح‌ آن‌ آجرچينى‌ شده‌ بوده‌، در پای‌ ديوار جنوبى‌ سرداب‌ قرار داشته‌ است‌. صندوقی چوبی در مرکز گنبد خانه قرار دارد که از دو بخش‌ پایه‌ و بدنه‌ تشکیل‌ می‌شود، پایه بدون‌ تزیین‌ در واقع‌ سکویی‌، برای‌ بدنه‌ که‌ بر روی‌ آن‌ قرار گرفته‌ است‌. کتیبه‌ای‌ منبت به‌ قلم‌ ثلث در دو خط، شامل‌سوره فتح در حاشیه بالا و پایین‌، بدنه صندوق‌ را دور می‌زند. در ضلع جنوب غربی محراب و در جدار مقابل طاقچه مستقر است.

راه های دسترسی به آرامگاه

راه های دسترسی به آرامگاه

اگر می خواهید به زیارت ایشان بروید باید راهی شهر رزن در استان همدان شوید و برای این سفر می توانید اقدام به خرید بلیط اتوبوس رزن کنید. پس از رسیدن به این شهر به سمت روستایی که این امام زاده در آن قرار دارد بروید.

بازدید از امامزاده اظهر بن علی

برای زیارت از امامزاده نیازی نیست در زمان خاصی این کار را انجام دهید و در هر زمانی که اقدام کنید می توانید این کار را انجام دهید. مستر بلیط پیشنهاد می کند در صورت سفر به این محوطه حتما به زیارت این امامزاده نیز بروید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید