روستاگردی یکی از پرطرفدار ترین انواع گردشگری است که افراد زیادی برای گذران اوقات فراغت به آن روی می آورند. روستانشينی شكل ويژه ای از استقرار و معيشت انسان و جلوه بارزی از حيات اقتصادی و اجتماعی محسوب می شود كه با نظامی كم و بيش پايدار در طی قرون متمادی دوام يافته است. گردشگری روستایی به مثابه‌ی یکی از مردمی ترین اشکال گردشگری، از یك سو می تواند به رشد اقتصادی و تنوع فعالیت های روستایی بیانجامد و از سوی دیگر با جذب مازاد نیروی انسانی، به ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای ساکنان روستاها کمك کند و بدین ترتیب فرصتی برای توسعه‌ی همه جانبه محسوب می شود. روستا به خاطر طبیعت بی مانندی که دارند بسیار مورد توجه گردشگران قرار دارند به همین خاطر یکی از مقصد های پرطرفدار برای دوستداران طبیعت نیز هستد. ایران از جمله کشورهایی به شمار می رود، که دارای روستاهای گوناگون در قسمت های مختلف است. یکی از روستاهای کشور  روستای بید در شهرستان جوین ساتان خراسان رضوی به شمار می رود. در این بخش از مجله مستر بلیط به معرفی این روستا می پردازیم تا بتوانید با قسمت های مختلف آن بیشتر آشنا شوید و در صورت سفر به آنجا بهترین خاطره ها را داشته باشید.

درباره روستای بید

درباره روستای بید

استان خراسان رضوی دارای شهرستان متعددی است که یکی از آنها جوین به شمار می رود. مرکز این شهرستان، نقاب نامیده می شود که بزرگترین شهر، شهرستان نیز است. از نظر طبیعی، جوین دشتی رسوبی و کم عرض است که در امتداد شرق به غرب و میان دو رشته کوه نظرگاه در شمال و جغتای در جنوب قرار دارد. این منطقه دارای آب و هوا و خاکی مناسب و حاصلخیز و به طور کلی از شرایط اقلیمی مطلوبی برخوردار است. در این شهرستان جاذبه های گردشگری مختلفی وجود دارد که یکی از آنها روستای بید محسوب می شود. روستای بید در ۳۵ کیلومتری شمال شهرستان سبزوار و در ۳۵ کیلومتری جنوب شهرستان جوین و در کنار جاده راهبردی سبزوار – اسفراین قرار گرفته است. مردم روستای بید به زبان فارسی خراسانی با لهجه سبزواری حرف می زنند. این روستا از جمله روستاهای قدیمی با عمری صد ساله در این منطقه محسوب می شود یكی از بزرگترین و آبادترین روستاهای براكوه بوده است. روستای بید از شمال به300 متری ایستگاه راه آهن اسفراین  و حكم آباد و سید آباد، از جنوب ‌به روستاهای كرابو بلاش آباد و از شرق به روستای برغمد و كوه‌های افچنگ ، و از غرب به روستاهای دلك‌آباد، رامشین و جلمبادان ختم می شود.

جاذبه ای گردشگری روستا

جاذبه های گردشگری روستا

این روستا از جمله روستاهایی به شمار می رود که در کنار جاذبه های طبیعی اش، به واسطه داشتن قدمتی بالا دارای آثار تاریخی گوناگونی نیز است. در ادامه به توضیحاتی در مورد جاذبه های گردشگری آن می پردازیم.

جاذبه های طبیعی

این روستا مانند بی شمار روستاهایی که در ایران وجود دارد از طبیعتی خاص و زیبا برخوردار است که اگر در فصل بهار به آنجا مراجعه کنید با صحنه ای به یاد ماندنی مواجه می شوید. یکی از جذاب ترین جاذبه های طبیعی روستا، آبشار آن است که در ارتفاع 1680 متری بر دامنه شرقی کوه کمردنگ قرار گرفته است و از مسیر سبزوار به اسفرایین بعد از 40 کیلومتر طی مسافت به سمت اسفرایین، روبرو روستا بید، به آبشار می رسید. در اطراف این آبشار طبیعتی سرسبز دیده می شود که محلی مناسب برای گذران اواقت فراغت محسوب می شود. از دیگر جاذبه های طبیعی آن می توان غار اژدر را نام برد که در نزدیکی آبشار قرار گرفته است. دهانه غار دارای ابعاد است، راهروی اصلی غار 6 متر طول دارد و با گذشتن از راهروی اصلی دهانهٔ غار کوچک تر می‌شود به صورتی که ارتفاع آن در ابتدا 1.20 و در انتها 2 متر است.

جاذبه های تاریخی

در این روستا جاذبه های تاریخی متنوعی وجود دارد که شامل ارگ و برج‌های قدیمی بید و حمام قدیمی بید می شود. ارگی که در مجاورت و قسمت جنوب شرقی روستا دیده می شود که دارای دو برج جهت دید بانی است، در زمان‌های بسیار قدیم مورد استفاده بودند. حمام قدیمی روستای بید که در قسمت پایینی روستا قرار دارد که از قدمتی بسیار بالا برخوردار است.

جاذبه های تاریخی

راه های دسترسی به روستا

برای رسیدن به روستا می توانید در ابتدا بلیط قطار جوین را تهیه کنید و به شهرستان جوین بروید و پس از آن با وسایل حمل و نقل عمومی به این روستا بروید و از دیدنی های آن دیدن کنید.

بازدید از روستای بید

برای دیدار از این روستا نیازی به پرداخت هزینه نیست و می توانید به رایگان از تمام بخش های آن دیدن کنید. بهترین فصل برای این سفر به این منطقه فصل بهار به حساب می آید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

  1. غزل بیدی
    غزل بیدی
    25 بهمن 1401 در 11:16

    سلام روستای من همینجاست.
    خییلیی خوبه حتما بیاید.

    • رامین بیدی
      رامین بیدی
      10 آبان 1402 در 04:28

      سلام. من متولد همین روستا هستم. درخت چنار هزار ساله روستای بید که در مظهر “قنات بشیر” قرار دارد، نشان از دیرینگی این روستاست. شاعری درباره آن چنین سروده است:
      هوای براکوه و آب بشیر
      جوان می‌شود گر خورد مرد پیر
      بزرگانی مانند شیخ عزیزالله عمرانی و شیخ ابوالقاسم بیدی در دوره قاجاریه و پهلوی در این روستا زندگی کرده اند. آقای غلامعلی بیدی نیز از شاعران شناخته شده این روستاست و دفتر شعرش با عنوان “شاخه‌های بید” در سال ۱۳۸۸ منتشر شد. از اشعار او می‌توان به دو بیت زیر اشاره کرد:
      ببین پیرِ مرادِ بید ما را به گِردش آن شهیدان خدا را
      نظر کن بر مزار این شهیدان به یاد آور شهید کربلا را

      • رامین بیدی
        رامین بیدی
        10 آبان 1402 در 04:43

        شعری درباره این روستا گرفته‌ام که تقدیم مردم عزیز روستای بید میکنم:
        این ده که سر بر شانه‌ی کوهی نهاده است
        “بید” است و از عهد قدیم آباد بوده است
        سبز است و حُسن منظرش دل‌ها ربوده است

        انگار قلب و روح من آنجا به التماست
        چون کبک‌های خفته در آغوش برده‌است

        ای روستای بید، هوایت فسانه است
        بانگ خروس و نغمه‌ی سارت ترانه است
        آب بشیرت صحبت اهل زمانه است

        اکنون به یاد توست شتابان دویدنم
        چون مرغان شاد به سو پریدنم …
        برای مطالعه کامل اشعار، به کتاب شاخه‌های بید مراجعه فرمایید.

        • رامین بیدی
          رامین بیدی
          10 آبان 1402 در 04:45

          شعری درباره این روستا گفته‌ام که تقدیم مردم عزیز روستای بید میکنم:
          این ده که سر بر شانه‌ی کوهی نهاده است
          “بید” است و از عهد قدیم آباد بوده است
          سبز است و حُسن منظرش دل‌ها ربوده است

          انگار قلب و روح من آنجا به التجاست
          چون کبک‌های خفته در آغوش برده‌است

          ای روستای بید، هوایت فسانه است
          بانگ خروس و نغمه‌ی سارت ترانه است
          آب بشیرت صحبت اهل زمانه است

          اکنون به یاد توست شتابان دویدنم
          چون مرغان شاد به سو پریدنم …
          برای مطالعه کامل اشعار، به کتاب شاخه‌های بید مراجعه فرمایید.