مزار بی بی زینب خاتون سربیشه

مزار بی بی زینب خاتون سربیشه

در فرهنگ ایرانی، مکان های متبرکه و قبور شخصیت های بزرگ اجتماعی، سیاسی و فرهنگی از دیرباز تا کنون از احترام خاصی در میان مردم برخوردار بوده است. آنچه به جایگاه قبور متبرکه، بیش از پیش اهمیت بخشید، ورود آئین اسلام به ایران بود که بسیاری از ارزش ها و مبانی اعتقادی مردم را مستحم و به خود پایبند نمود. گرایش فرهنگی مردم موجد و یکتا پرست این سرزمین به دین مقدس اسلام از یک طرف، و گرایش اعتقادی و احترام مردم ایران به امام علی (ع) و فرزندان ایشان از طرف دیگر باعث شد تا مهاجرت نسل های بعدی آن حضرات به سمت سرزمین های ایران، که برای آن ها حکم یک پناگاه امن در مقابل کینه عباسیان و امویان می شد، با ابراز محبت و حسن رفتار مردم آن مواجه شود. پس از دوران صفویان این ارادت و محبت خیلی بیشتر هم شد و برای بسیاری از امامزادگان بناهایی به عنوان مقبره ساخته شد. در حال حاضر در ایران می توانید بسیاری از این امامزادگان را مشاهده کنید که یکی از آنها مزار بی بی زینب خاتون سربیشه در استان خراسان جنوبی به شمار می رود. اگر دوست دارید در مورد آن بیشتر بدانید می توانید این بخش از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.

معرفی مزار بی بی زینب خاتون سربیشه

معرفی مزار بی بی زینب خاتون سربیشه

سربیشه یکی از شهرستان های استان خراسان جنوبی به شمار می رود که مرکز آن نیز شهر سربیشه به حساب می آید. این شهرستان که از قدمت بالایی برخوردار است دارای جاذبه های گردشگری بی شماری است که از میان آنها می توان غار درخت توت، غار چهل دختران، غار جهنم باغ سنگی، غار کلاته بالا، غار مشوکی، قلعه گلندر، سنگ نگاره بیژائم، قلعه کهنهٔ بیژائم، مسجد جامع بیژائم و … را نام برد. مزار بی بی زینب خاتون سربیشه نیز از جاذبه های این شهرستان به حساب می آید که در دسته جاذبه های مذهبی قرار می گیرد و در بین اهالی منطقه از احترام و اعتبار بالایی برخوردار است.

ساختار بنای امامزاده

آستانه مبارکه بی‌بی زینب خاتون (س) مشهور به مزار کاهی در 50 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان بیرجند در خراسان جنوبی و در بخش مود شهرستان سربیشه، در منطقه‌ای سر سبز و خوش آب و هوا واقع شده است. بر اساس اسناد و مدارک موجود، نسب ایشان به امام موسی کاظم بر می گردد و ایشان خواهر امام رضا (ع) هستند. گفته می شود که ایشان در گذر از این منطقه دار فانی را وداع می گویند در همین مکان به خاک سپرده شده است.

ساختار بنای امامزاده

این امامزاده دارای 20 هکتار مساحت و از کشتارگاه و سرویس بهداشتی، پنج باب سوئیت دارای امکانات،۳۰ باب زائر سرا و ۱۹ عدد کانکس جهت اسکان زائرین تشکیل شده است. ضریح این بقعه متبرکه از جنس طلا و با طرح ضریح مطهر امام رضا (ع) در سال ۱۳۸۳ ساخته و نصب شده است. علاوه بر این ها در این مکان پارکینگی با به مساحت یک هزار و ۵۰۰ مترمربع نیز وجود دارد.

راه های دسترسی به مزار بی بی زینب خاتون

راه های دسترسی به مزار بی بی زینب خاتون

برای دیدار از این بنا باید خود را به شهرستان سربیشه برسانید و برای اینکار می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و بلیط اتوبوس سربیشه را خریداری نمایید. پس از اینکه به سربیشه رسیدید باید به سمت روستای کاهین حرکت کنید. برای سفر به کاهین می توانید از وسایل نقلیه موجود در شهر سربیشه که مقصدشان این روستاست استفاده کنید.

بازدید از مزار بی بی زینب خاتون سربیشه

برای زیارت از این بنای متبرکه نیازی نیست زمان خاصی بروید هر چند که اگر می خواهید که این مکان خلوت باشد بهتر است در ایام مذهبی به آنجا نروید. از آنجایی که در این محل پارکینگ و کلیه امکانات رفاهی وجود دارد می توانید شب را نیز در آنجا اتراق کنید و از امکاناتی که در آنجا برای مسافران در نظر گرفته شده است استفاده کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *