پل بهشت آباد

پل بهشت آباد؛ معرفی + راه های دسترسی

استان چهار محال بختیاری از جمله استان هایی در کشور است در ناحیه کوهستانی قرار دارد همین موضوع سبب شده است تا از تابستانی هایی خنک و زمستانی هایی سر برخوردار باشد. اردل که از شهرستان های این استان است، در قسمت جنوب غربی آن قرار دارد و این شهر نیز دارای آب و هوایی سرد است.

وجود آب و هوای خنک در تابستان ها باعث شده است در این فصل انبوهی از گردشگران به این سمت روانه شوند تا از آب و هوا مناسب و طبیعت بکر آن بهره مند شوند. شهر اردل از دیرباز محل زندگی ایرانیان به خصوص افرادی از ایل بختیاری بوده است، به همین خاطر در این منطقه می توانید آثار تاریخی و گردشگری را که مشاهده کنید که ساخته بختیاری ها است.

جاذبه های گردشگری این شهر شامل آبشار دره عشق، شوران آبسرده، کاروانسرای شلیل، چشمه سرخون، آبشارهای بهشت آباد، پل بهشت آباد و … می شود. پل بهشت آباد یکی از آثار تاریخی این شهر است پس در این مطلب از مجله مستر بلیط نگاهی به این پل تاریخی می اندازیم.

درباره پل بهشت آباد

معرفی پل بهشت آباد

این پل از دوران قاجار در روستای بهشت آباد از توابع اردل استان چهار محال بختیاری به یادگار مانده است. این پل را یکی ازخوانین قدرتمند بختیاری، به اسم حسینقلی خان ایلخانی بختیاری در شش کیلومتری شهر اردل در کنار روستای بهشت آباد و بر روی رودخانه بهشت آباد ساخته است.

پل بهشت آباد بر روی رودخانه ای به همین نام ‌و در فاصله‌ی 300 متری شمال شرقی روستای بهشت آباد قرار دارد. رودخانه بهشت آباد از هم پیوستن آب کیار و آب های شهرستان فارسان در ابتدای تنگ درکش ورکش ایجاد می شود.

پل در انتهای صخره های درکش ورکش در محلی که صخره ها تمام می شوند و به نزدیکترین حد خود می رسد بنا شده است. پل بهشت آباد را می توان یکی از زیباترین پل های استان چهار محال بختیاری دانست.

بیشتر بخوانید: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شهرستان اردل و برترین مقاصد گردشگری آن، مجموعه مقالات “اردل” را مطالعه نمایید.

روستای بهشت آباد

روستای بهشت آباد در 5 کیلومتری شهر اردل قرار دارد و  از طبیعتی بی نظیر برخوردار است. رودخانه بهشت آباد از کنار این روستا می گذرد و باعث سرسبزی و نشاط روستا شده است. روستای بهشت آباد دارای آبشارهای بسیار زیبایی است که از جمله جاذبه های گردشگری آن به حساب می آیند. تپه باستانی بهشت آباد نیز در این روستا قرار دارد که نشانی از قدمت بالای این سرزمین است.

قدمت این تپه باستانی را بین هزاره 4 و 1 پیش از میلاد می دانند. طبیعت فوق العاده این روستا سالانه گردشگران زیادی را، در فصل تابستان، به اینجا می کشاند. اگر از علاقه مندان طبیعت گردی هستید این مکان می تواند جای مناسبی برای شما باشد.

روستای بهشت آباد

معماری پل بهشت آباد

طول پل برابر با 20 متر و عرضش 3.5 متر است و ارتفاعی برابر با هفت متر از سطح آب دارد. این پل تنها دارای یک دهانه با قوس جناغی است و برای ساخت آن از آجر استفاده کرده اند. عرض دهانه پل در پایین ترین قسمت آن 10 متر و ارتفاع آن سه متر است و راس آن تا پل فاصله ای برابر با 1 متر دارد.

پایه های پل از قلوه سنگ ساخته شده است و به نوعی می توان گفت پی پل را صخره های اطراف رودخانه تشکیل می دهند. همچنین ارتفاع پایه ها در قسمت شمال غرب چهار متر تا طاق و در جنوب غربی 5/1 متر است.

طاق پل را به دو روش رومی در وسط و ضربی در کناره ها ساخته اند. ظاهرا طاق اولیه را از سنگ ساخته بودند ولی پس از تخریب، طاق کنونی را با آجر بر روی بقایای سنگی آن ساختند. سطح پل صاف است و طارمی های قدیمی آن به کلی از بین رفته اند، این پل در دهه های اخیر قبل از احداث پل جدید، که در فاصله 20 متری از آن احداث شده است، با تیرهای آهنی و مصالح سیمان مستحکم شده است.

برای سفر به اردل در استان چهار محال بختیاری بهتر است بلیط اتوبوس را به صورت آنلاین تهیه کنید.

راه های دسترسی به پل بهشت آباد

هانمطور که قبلا هم اشاره شد این پل در شهرستان اردل قرار دارد و برای دیدن از آن باید به روستای بهشت آباد بروید. بهترین روش رفتن به این منطقه استفاده از خودرو شخصی است ولی اگر قصد این کار را ندارید می توانید از وسایل حمل و نقل عمومی درون استانی نیز استفاده کنید.

بازدید از پل بهشت آباد

شرایط بازدید

برای بازدید از این پل نیاز به پرداختن هزینه یا دریافت بلیط ندارید و می توانید به صوت رایگان از آن دیدن کنید. در زمانی که این پل را می بینید می توانید از طبیعت ناب این منطقه نیز استفاده کرده و زمانی را در این مکان بگذرانید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل شهرکرد شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *