بندر سیراف در بخش سیراف شهرستان کنگان و استان بوشهر یکی از آثار تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران است. سیراف یکی از قدیمی ترین بناها در ایران است که زمانی دارای رونق فراوانی بوده و دارای معماری خاصی است، که بسیار شبیه به روستای ماسوله در شمال کشور است.
شباهت داشتن آن به ماسوله از این جهت است که سیراف در یک نوار طولی با عرض بسیار کم قرار گرفته که یک سمت آن دریا و سوی دیگر آن کوه است و هر چند منازل آن بافت تاریخی ماسوله را ندارد ولی از این جهت که ساختمان ها به صورت پلکانی به سمت کوهستان سوق پیدا نموده اند لذا مناطقی مانند ماسوله و کندوان را برای بازدید کننده ها تداعی می کنند با این تفاوت که سیراف بسیار تاریخی تر و دارای قدمتی به درازای خلیج فارس است.
بندری که در آن زمان بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت داشته و به دلیل آزاد منشی دینی در این بندر بین المللی پیروان مذاهب گوناگونی همچون زرتشتیان، مسیحیان، مانویان، یهودیان، بوداییان و اقوامی همچون رومیان، یونانیان و چینی ها در این بندر زندگی می کرده اند. اگر قصد سفر به این شهر را دارید می توانید بلیط اتوبوس کنگان را برای خود خریداری کنید و به دیدن بندر سیراف در کنگان بروید.
تاریخچه بندر سیراف
بندر سیراف با سابقه ای بیش از ۴ هزار سال در حاشیه شمالی خلیج فارس با چشم اندازی بسیار زیبا و استثنایی در باریکه ای میان کوه و دریا قرار دارد، این بندر تاریخی خاستگاه ناخدایانی همچون سلیمان سیرافی و یا حتی سند باد بحری در روزگار کهن بوده است.
در زمان تجارت جاده ابریشم این بندر نقش به سزایی در تجارت بین المللی داشته است و اورل اشتاین نیز در کتاب بررسی های تاریخی در شمال غربی هندوستان در سال ۱۹۳۷ این روایت را تأیید می کند. همچنین لویی وایدر برگ باستان شناس فرانسوی بندر سیراف را شهری کاملاً یهودی می داند که کار ساکنان آن تجارت ابریشم بوده است.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
بندر سیراف در شهرستان بندر کنگان، بین دریا و کوه قرار گرفته و دارای تنها یک خیابان است. وجود کوه و دریا در کنار هم جلوه ای بسیار زیبا در بندر تاریخی سیراف ترسیم کرده و جاذبه ای دلنشین برای طبیعت گردان و تاریخ شناسان به وجود آورده اند.
سیراف روزگاری پر رونق ترین بندر ایران بود که بر اثر ۲ زلزله مهیب بسیاری از آن مدفون شده و به زیر آب رفته است. این بندر دارای چاه های سنگی زیادی است، که حدودا نزدیک به ۱۰۰ حلقه چاه آب قرار دارد که در دره لیر و شیلر واقع شده اند.
عمق برخی از این چاه ها به ۱۳۰ متر می رسد که در برخی از فصل های سال دارای آب هستند. برگزاری برخی از جشنها و مراسم ها همچون جشن سبزه اندازی در ایام نوروز توانسته موجب جذب گردشگران بیشتری به سوی سیراف شود. اگر شما هم قصد دارید که به بندر سیراف بروید و سفری به یاد ماندنی را تجربه کنید، پیشنهاد ما به شما این است که با مراجعه به سایت مستر بلیط به راحتی بلیط مورد نظر خود را تهیه کنید.
راه اندازی مکان های تفریحاتی چون گشت دریایی با لنج و موسیقی محلی، توسعه غذاهای دریایی، و مرمت آثار و توسعه موزه نیز موجب رونق بخشیدن به منطقه سیراف گردیده و احداث یک بوم گردی و دهکده گردشگری، ساخت چند هتل در پیرامون آن، و همچنین قرار گرفتن در میان ۲ سایت صنعتی عسلویه و کنگان، بندر سیراف را به شکل ویژه ای در جنوب استان نشان می دهد.
ساختمان هایی که در بندر سیراف قرار دارند بیشتر خانه هایی ۱ طبقه هستند، با حیاط مرکزی بزرگ و بخش هایی مخصوص نگهداری دام و انبار علوفه و مصالح بناها معمولا از خشت و گل و تیرهای چوبی ساج هندی ساخته شده است. حفره های دست کندی که در بخش شمالی بندر قرار دارد از ویژگی های جالب توجه این بندر کهن است.
شرایط بازدید
برای بازدید از این بندر می توانید در هر زمانی که خواستید، اقدام نمایید و از دیدن بندر زیبای سیراف، امکانات تفریحی و منطقه جذاب آن نهایت لذت را ببرید.
راه های دسترسی به بندر سیراف
بندر سیراف در فاصله ٢۴۵ کیلومتری جنوب شرق بوشهر و ۴٠ کیلومتر کنگان و ٣۴ کیلومتری پارس جنوبی واقع شده است. افراد علاقه مند به گردشگری می توانند با هر گونه وسیله مسافربری به این شهر بروند و از تمام این زیبایی ها بازدید کنند. ممنون از این که تا انتهای این بخش از مجله مستر بلیط همراه ما بودید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید