بندر امام خمینی

بندر امام خمینی کجاست؟ معرفی + راه‌های دسترسی

بندر امام خمینی کجاست؟ شهرهای جنوبی همیشه نماد بارز تجارت و داد و ستدهای نفتی و غیر نفتی در ایران هستند و از گذشته تا کنون این امر استوار بوده است. بنادر متعددی در قسمت های مختلف کشور به منظور ایجاد رونق اقتصادی و درامدزایی تاسیس شدند.

بندر امام خمینی که در ماهشهر، استان جنوبی خوزستان قرار دارد، یکی از این بنادر حیاتی بشمار می رود و به دلیل همجواری با خلیج فارس، روزانه شاهد بارگیری میلیون‌ ها تن کالا به واسطه این بندر هستیم. در این بندر قریب به 38 اسکله فعال وجود دارد که محل اسکان و پهلو گرفتن تعداد زیادی کشتی در روز است.

ارگان های مختلفی مثل اداره کل بندرها و دریانوردی و اداره گمرک در این قسمت از ماهشهر قرار دارند. بعد از بندر شهید رجایی، بندر امام خمینی (ره) گسترده ترین بندر بازرگانی کشور محسوب می شود که به واسطه آزادراه ۵ و راه ‌آهن سراسری، با تهران در ارتباط است.

از نظر طولی، این بندر طولی 7 کیلومتری دارد و بر اساس آمار ثبت شده، در هر سال قریب به 35 میلیون تن جنس از طریق این بندر پذیریش می شود. با این تفاسیر، یکی از گسترده ترین و حیاتی ترین بنادر بازرگانی ایران لقب دارد.

در زمان پهلوی، بندر امام خمینی به منظور افزایش رونق تجارت و داد و ستد احداث شد و پیش از انقلاب آن را با نام بندر شاهپور می شناختند و پس از پیروزی انقلاب نیز، نام آن به نام فعلی تغییر کرد.

بندر امام

با توجه به بخش بندی های صورت گرفته، این بندر قسمتی از شهر ماهشهر محسوب می شود و اهالی ساکن در این ناحیه در یک منطقه‌ مسکونی بزرگ معروف به سربندر، مستقر هستند.

اغلب افرادی که در این قسمت زندگی می کنند، در حوزه هایی همچون کشتیرانی، شیلات، صنایع، بازار، گمرک و پتروشیمی فعالیت دارند و درآمد آنها از این طریق تامین می شود. بیشتر ساکنین بندر امام خمینی غیربومی هستند و به دلایل مختلف، مخصوصا شغلی، به اینجا آمدند و زندگی می کنند.

برخی هم که از قدیمی های این نقطه بشمار می روند به واسطه لهجه شیرین عربی که دارند، به سرعت قابل تشخیص هستند. آنچه که باعث جذب گردشگران و یا حتی بازرگانان به این خطه از ایران شده، همجواری با دریاست.

اگر به خوزستان سفر می کنید، دیدار از اسکله های عظیم‌ الجثه‌ بندر امام خمینی در ماهشهر را در لیست بازدیدهای خود قرار دهید و لذت دیدن غروب خورشید در کنار دریا را از دست ندهید.

از این بندر تا ماهشهر تنها 18 کیلومتر راه پیش رو دارید و توصیه ما به شما بعد از بازدید از بندر امام خمینی این است که سایر نقاط گرشگری مثل جزیره قبر ناخدا را نیز ببینید یا در بازار سنتی آن مشغول خرید سوغاتی شوید. اگر تصمیم دارید از این بندر بازدید کنید، توصیه می کنیم با مجله مستر بلیط همراه باشید تا اطلاعات کامل تری در خصوص آن بدست آورید.

تاريخچه بندر امام

تاريخچه بندر امام خمینی

در سال 1306، درست مصادف با زمانی که راه ‌آهن سراسری کشور در تهران راه اندازی شد و امتداد پروژه آن به قسمت های جنوبی در دست کار بود، در قسمت شمال غربی خلیج فارس و در منتهاالیه آبراه خورموسی، 2 اسکله چوبی، احداث شد که بعد از گذشت مدتی به آن بندر شاهپور گفتند.

خود این بندر، طی مصوبات دولتی در تقسمات کشور به عنوان یک بخش شناخته می شود. در عصر پهلوی به این دلیل که بیشترین واردات و صادرات تجاری از طریق بندرخرمشهر و آبادان صورت می گرفت، بندر شاپور در کانون توجه قرار نمی گرفت و از کمترین رونق در بین سایر بنادر برخوردار بود.

از این رو به دستور محمدرضا شاه پهلوی در سال 1342، هر فردی که کالای خود را از این بندر ترخیص می کرد، 40 درصد تخفیف مالیاتی شامل حالش می شد. همین موضوع، زمینه های پیشرفت و رونق اقتصادی را در این بندر فراهم کرد و توجهات به سمت آن معطوف شد.

بیشتر افرادی که در این ناحیه زندگی می کردند از نظر شغلی کارگران و بارکشان بندر بودند و در نزدیکی تاسیسات بندر، منازلی کوچک، چوبی و حصیری داشتند.

سال 1352 که پیشرفت بندر در دستور کار قرار گرفته بود، این افراد حدود 15 کیلومتر از اسکله ها باید فاصله می گرفتند و در نهایت در منطقه مسکونی سربندر اسکان داده شدند که بعدها اسم آن را به مجتمع بندری امام خمینی تغییر نام دادند اما کماکان مردم آن را به همان اسم قدیمی می شناسند.

بندر

با آغاز جنگ هفت ساله ایران و عراق، تجارت در دو بندر خرمشهر و آبادان از رونق افتاد و اداره کل هم که از بندر خرمشهر به بندر امام خمینی نقل مکان کرد، از همین رو این بندر به اصلی ترین مرکز برای صادرات و واردات اجناس تبدیل شد.

در سال 1390 این بندر از حالت عادی به یک بندر ویژه اقتصادی مهم تغییر رویه داد و همچنین زمین های مجاور به آن اضافه شدند و مساحت بندر را به 11 هزار هکتار رساندند.

همین عوامل موجب شد تا این بندر، وسیع ترین منطقه ویژه اقتصادی ایران را شکل دهد و با کسب 35 درصد از کل واردات و صادرات دریایی، تبدیل به قطب حائز اهمیت منطقه و کشور شود. با برنامه ریزی های صورت گرفته، قرار است که روند رو به رشد و توسعه این بندر همچنان ادامه داشته باشد.

رزرو هتل در ماهشهر را می توانید به صورت آنلاین و با کمک مستر بلیط انجام دهید.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

بندر امام خمینی که در ضلع شمال غربی خلیج فارس قرار داشته، توانایی ترانزیت 37 میلیون تن کالا در سال را دارد. این بندر قسمت های مختلفی را پوشش می دهد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

  • انبارهای سر پوشیده با متراژ 522 هزار متر مربع.
  • باراندازها با متراژ 2 میلیون و 100 هزار متر مربع.
  • ترمینال کانتینری با 700 هزار TEU.
  • 37 اسکله با طول هفت کیلومتر با عمق هر کدام 13.5 متر.

شرايط بازديد

شرايط بازديد از بندر امام خمینی

برای رفتن به ماهشهر در استان خوزستان وسایل نقلیه مختلفی در دسترس است. می توانید با مراجعه به یکی از وب سایت های قابل اعتماد مثل مستر بلیط، بلیط مقصد خود را قبل از شروع سفر رزرو و خریداری نمایید.

چنانچه بلیط را به صورت آنلاین سفارش دهید، مزایایی همچون تخفیف شامل حالتان می شود حتی ممکن است که با تورهای تفریحی نیز مواجه شوید. برای بازدید از بندر امام خمینی شرایط خاصی وجود ندارد و شما هر لحظه که بخواهید می توانید به اسکله های این بندر رفته و از زیبایی های آن لذت ببرید.

از جهت شرایط جوی و آب و هوایی باید بگوییم که ماهشهر با توجه به موقعیت جغرافیایی و تاثیرپذیری از آب و هوای نیمه استوایی، اکثر اوقات گرم و مرطوب است و از اقلیم فراخشک گرم برخوردار می باشد. به مانند دیگر مناطق جنوبی خلیج فارس، میزان بارندگی در این ناحیه کم و رطوبت هوا بالا است. از این رو چنانچه قصد سفر به ماهشهر را دارید پیشنهاد می کنیم که در فصول خنک سال مثل پاییز یا اوایل بهار اقدام کنید.

انتخاب نوع وسیله نقلیه در سفر به خود شما بستگی دارد، اگر برای رسیدن به مقصد عجله دارید و می خواهید در کوتاه ترین زمان ممکن خود را به آنجا برسانید، یک بلیط هواپیما خریداری نمایید و در صورتی که قصد دارید در هزینه ها صرفه جویی کنید و یا از مسیر سفر لذت ببرید، بلیط اتوبوس ماهشهر را به شما پیشنهاد می کنیم.

آدرس و نحوه دسترسی با وسايل مختلف

برای اینکه به دیدن بندر امام خمینی (ره) بروید، می توانید از وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس و تاکسی نیز استفاده کنید. برای رفتن به این بندر از اهواز نیاز است حدود 100 کیلومتر به طرف بوشهر رانندگی کنید تا به مقصد مورد نظر برسید.

آدرس: استان خوزستان – شهر ماهشهر – بندر امام خمینی (ره).

ویژگی‌های بندر

ویژگی‌های بندر امام خمینی

  • این بندر که به مهمترین بندر کشور تبدیل شده از امکانات و ویژگی های خاصی برخوردار می باشد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
  • از بنادری است که در مجاورت مراکز صنعتی و جمعیتی کشور قرار دارد.
  • کم فاصله ترین و ایمن ترین راه مواصلاتی با کشورهای عراق، ترکیه، حوزه قفقاز و اروپای شرقی.
  • برخورداری از عوامل بالقوه درخور پسکرانه ای، جاده ای، ریلی و هوایی.
  • پیوند به شبکه راه‌ های مهم ترانزیتی و راه ‌آهن سراسری کشور.
  • همسایگی با فرودگاه‌ های بندر ماهشهر، آبادان و اهواز.
  • بهترین بندر حال حاضر کشور برای ترانشیپ کالا به کشورهای حوزه خلیج فارس.
  • بهره مندی از ویژگی های بالقوه جهت پیشرفت صادرات دوباره کالا.
  • تاثیرگذاری در اقتصاد ملی و داد و ستد بین المللی به عنوان دومین بندر حیاتی کشور.
  • برخورداری از ترمینال های ویژه، کانتینری، عمومی، فراورده‌ های نفتی و مواد معدنی.
  • توانایی در خالی کردن و بارگیری کشتی های کانتینری پست پاناماکس (نسل چهارم) و کشتی های با گنجایش 150.000 هزار تن.
  • برخورداری از عدوات توسعه یافته بندری و دریایی جهت عرضه سرویس ها در اولین فرصت به صورت ایمن به کشتی ها.
  • استفاده از سیستم تک پنجره (Single Window)با هدف عرضه بهترین خدمات به صورت معطوف به متقاضیان.
  • دارا بودن سیستم مدیریت واحد (IMS)، سیستم بین ‌المللی امنیت اطلاعات (ISMS).
  • سیستم پرداخت الکترونیک به کمک سیستم PSPOS.
  • دارا بودن سامانه هوشمند حواله الکترونیکی کامیون (ETT).
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *