یک آبشار معمولاً هنگامی تشکیل می شود که آب رودخانه، نهر یا منبع دیگر شروع به ریزش از روی سنگ سخت و مقاوم کند. فرسایش نقش مهمی در نحوه ایجاد آبشارها دارد. با جاری شدن جریان، سنگ های رسوبی حمل می شوند که می تواند سنگ بستر نرم را که در زیر آن سنگ آهک و ماسه سنگ است، فرسایش دهد. در نهایت، تا وقتی که به اندازه کافی عمیق می شود تا فقط سنگ سخت تر مانند گرانیت باقی بماند. آبشارها در حالی تشکیل می شوند که گرانیت صخره ها و برآمدگی ها را تشکیل می دهد. همانطور که آبشارها با فرایند فرسایش ساخته می شوند، باعث فرسایش نیز می شوند. سرعت جریان با نزدیک شدن به یک آبشار قوی تر و قوی تر می شود و میزان فرسایش را افزایش می دهد. آبشارهای مختلفی وجود دارد، از جمله آبشار طاقچه ای، آبشار سقوطی، آبشار آب مروارید و آبشار طبقه ای. آبشارها را می توان تقریباً در همه کشورهای جهان مشاهده کرد. آنها در اندازه های مختلف و اشکال مختلف وجود دارد. از آبشارهای کشورمان که در استان خراسان رضوی قرار دارد می توان به دره و آبشارهای بفره اشاره کرد. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد آنها اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم.

معرفی دره و آبشارهای بفره

معرفی دره و آبشارهای بفره

شهرستان داورزن یکی از شهرستان های خوش و آب و هوای استان خراسان رضوی به شمار می رود که دارای جاذبه های طبیعی گوناگونی است که از سراسر استان افراد زیادی را به این سمت می کشاند. یکی از آنها دره و آبشاره های بفره هستند که در بین طبیعت دوستدان طرفداران زیادی دارند. این محل در جنوب شرقی شهر داورزن قرار دارد که فاصله آن ها حدود  کیلومتر می شود. در این محل دره ای زیبا و سر سبز وجود دارد که در طول آن رودخانه بفره جریان دارد و باعث به وجود آمدن ای طبیعت منحصر به فرد شده است. در طول مسیر رودخانه آبشار های کوچک و بزرگی پدید آمده است که برخی به صورت دائمی و برخی فصلی هستند که تعداد آنها در برخی مواقع به 40 عدد نیز می رسد. حوضه آبریز رودخانه بفره در منطقه ای به نام اولنگ بفره در دامنه های جنوبی رشته کوه جغتای تشکیل می شود و سرچشمه های متعددی از دامنه های شرقی کوه لور معروف به زوپلنگ ها و دامنه های غربی کوه نظرگاه دارد.

طبیعت دره و آبشارهای بفره

طبیعت دره و آبشارهای بفره

رودخانه ای که از این دره می گذرد طولی برابر با ۳۳ کیلومتر و شیب متوسط ۴٫۴ درصد دارد که از دل کوهستان و دره های گوناگون عبور می کند از غرب روستای کایف و مزرعه باغشت می گذر و باعث سیراب شدن مزارع و باغات اطرافش می شود. این رودخانه در مسیر خود از از روستاهای کوشکباغ، طزر و سویز عبور می کند و در نهایت در دشت فیض آباد به اتمام می رسد. این رودخانه سرزندگی و آبادی در زمین های اطراف خود را فراهم می آورد و در مسیر خود آبشار های مختلفی را ایجاد می کند که این آبشارها زیبایی صد چندان به محیط اطراف خود می بخشند. این آبشارها اندازه های مختلفی دارند برخی از آنها ارتفاعی بسیار بلند و بعضی دیگر کوتاه هستند. یکی از این آبشارها که با نام آبشار بفره شهرت دارد بلندترین آبشار منطقه به شمار می رود و ارتفاعی برابر با 97 متر دارد. بسیاری از افراد موقعی که به این مکان می روند برای بالا رفتن از این آبشار و صخره نوردی است. صحنه ای که این آبشار زیبا با فرو ریختن از صخره به وجود می آورد حیرت  همگان را بر می انگیزند که باعث هیجان مضاعف می شود. در زیر آبشار حوضچه ای ایجاد می شود که مسافران و طبیعت گردان می توانند در آن تنی به آب بزنند و شنا کنند تا از خنکای آن بهره مند شوند. اولین آبشاری که به آن می رسید، آبشاری 15 متری است که این آبشار در نوع خود نیز بی نظیر محسوب می شود. بر طبق گزارشات موجود کم ارتفاع ترین آبشار ۴ متر و بلندترین آن بیش از ۸۰ متر ارتفاع دارد.

راه های دسترسی به دره و آبشارها

راه های دسترسی به دره و آبشارها

اگر مایلید از این محوطه دیدن کنید می توانید در ابتدا به روستای ساروق بروید پس از آن از آنجا حدود ۲ الی ۳ ساعت به سمت غرب روی دامنه های کوه های شهرستان داورزن پیاده روی و کوهنوردی کنید تا به آبشار ۱۵ متری بفره برسید. برای رفتن به شهر داورزن می توانید بلیط اتوبوس تهران داورزن را از مستر بلیط به صورت آنلاین خریداری کنید و خود را به این منطقه برسانید.

بازدید از دره و آبشارهای بفره

برای رفتن به این منطقه باید از تجهیزات خاص مربوط به کوهنوردی و صخره نوردی استفاده کنید و بدون این تجهیزات نمی توانید از این منطقه عبور کنید زیرا بیشتر بخش های آن نیاز به تجهیزات دارد. این را در خاطر داشته باشید که این منطقه را بدون راهنما و افرادی که مسلط هستند نروید زیرا ممکن است دچار حادثه شوید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *