امروزه افراد زیادی هستند که برای دیدار از جاذبه های طبیعی یک منطقه راهی آن محل می شوند. جاذبه های طبيعی يعنی جاذبه هايی که دست انسان در خلق آنها نقشی نداشته است مانند: مناظر طبيعی اعم از دريايی و زمينی، پارک های ملی، حيات وحش، کوهستان ها، سواحل و جزاير، آبشارها، آب فشان ها، گل فشان ها، غارها، سازندهای غير معمولی زمين شناسی، تنوع آب و هوايی.در میان مقاصدی که دوست داران گردشگری طبیعی به سمت آنها می روند، روستا ها را می توان از پر طرفدارترین آنها دانست. روستا به خاطر وجود جاذبه های طبیعی و در برخی موارد جاذبه های تاریخی علاوه بر اینکه طرفداران زیادی دارند از اهمیت خاصی نیز برخوردارند. این روستاها می توانند هم برای دوستداران طبیعت و هم دوستداران تاریخ ارزشمند باشند و کسانی که به هر دوی این سفرها علاقه دارند می توانند این روستاها را به عنوان مقصدی برای سفر انتخاب کنند. در ایران روستاهای زیادی وجود دارند که این شاخصه ها را دارا هستند که در سراسر کشور گسترده شده اند. در این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ یکی از روستا های ایران رفته ایم، که در استان خوزستان و شهرستان لالی قرار دارد و با نام روستای بابا روزبهان شناخته می شود.
معرفی روستای بابا روزبهان
شهرستان لالی یکی از شهرستان های استان خوزستان به شمار می رود که مملو از جاذبه های طبیعی و تاریخی است و از قدیمی ترین شهرستان های استان محسوب می شود. این شهرستان که در ناحیه ای کوهستانی قرار دارد، دارای روستاهایی است که از طبیعتی بکر و منحصر به فرد برخوردارند. این موضوع را مرهون آب و هوای معتدل و مطبوع آن در اواخر زمستان و اوایل بهار هستند. منطقه لالی به دليل موقعيت طبيعی و جغرافيايی منحصر به فرد از 17000 سال پيش از سکونتگاه های اوليه غارنشينی در ايران بوده است. لالی از طرف شمال به بخش سردشت دزفول، از طرف مشرق به دهستان جاستون شه و دهستان سادات، از طرف جنوب به دهستان جهانگيری و از طرف مغرب به بخش گتوند شوشتر محدود می شود. یکی از روستاهای زیبا با آب و هوای مطبوع این شهرستان، روستای بابا روزبهان نام دارد که در ۴۰ کیلومتری ضلع شمالی شهرستان لالی از سمت جاده تراز و در آغوش کوهستان های زاگرس مکانی زیارتی واقع شده است. این روستا به دلایل موقعیت طبیعی که پوشیده از جنگل های بلوط ، کلخنگ، بنه و … دارای پوششی خاص و بکر است. این روستا دارای سازه های زمین شناسی بختیاری و در طول تابستان خنک و زمستان های سرد و برفی و کوهستانی است، که در هنگام بارش به علت سختی و ناهموار بودن راه با بالگرد به اهالی این منطقه کمک رسانی می شود.
بخش های مختلف روستا
این روستا علاوه بر اینکه جاذبه های طبیعی مختلفی دارد، دارای یک امامزاده نیز است که شهرت و اعتبار بالایی در بین مردم محلی دارد. در ادامه مختصری در مورد آنها توضیحاتی می دهیم.
زیارتگاه بابا روزبهان
این زیارتگاه در نزدیکی روستای روزبهان قرار دارد و یکی از جاذبه های این منطقه به شمار می رود که سالانه افراد زیادی برای دیدار از آن می روند. این امامزاده طبق شجره نامه ی آن که خود از فرزندان سلمان فارسی است.
آبشارهای بابا روزبهان
اين آبشار در ضلع شمالی امامزاده بابا روزبهان قرار دارد. اين منطقه در تمام فصل های سال پذيرای گردشگران و زائران و مسير مناسبی برای کوه پيمايی است. جادهی دسترسی به اين منطقه خاکی است و سه تا چهار ساعت پياده روی دارد.
تنگه حتی
قبل ازحرکت به سمت روستا از تنگه ای ناو مانند به نام تنگ حتی سفر آغاز می شود که در زمان های گذشته محل پرداخت مالیات و خراج به خوانین در بین طوایف ایل بزرگ بابادی بود.
راه های دسترسی به روستا
برای رفتن به این روستا در ابتدا باید خود را به شهر لالی برسانید که این کار را می توانید با خرید بلیط اتوبوس به صورت آنلاین از مستر بلیط انجام دهید.
بازدید از روستای بابا روزبهان
دیدار از این روستا رایگان است و می توانید بدون پرداخت هیچ هزینه ای اینکار را انجام دهید و به این محل بروید. پیشنهاد می کنیم زمانی را نیز در طبیعت این منطقه نیز بگذرانید و لحظاتی شاد را برای خود و همراهانتان رقم بزنید.
نظرات کاربران
محسن روزبهانی
14 شهریور 1402 در 01:08شول نام یکی از قبایل لر است. بازماندگان این مردمان به زبان لری سخن میگویند. شول ها منسوب به فرسب شول پسر افراسیاب تورانی میباشد.[۱]این قبیله نخستین بار در لرستان[۲] سکونت داشتهاست و در حدود سال ۳۰۰ قمری نیمی از لرستان را به کمک سلجوقیان تحت تصرف خود قرار میدهند و بهوسیلهٔ سیف الدین ماکان روزبهان (روزبان صول) (که اجداد او از دورهٔ ساسانیان بر این منطقه حکومت داشتند) اداره میشد و او را با لقب پیشوا میخواندند. مورخان اسلامی اطلاعی از این قبیله ندادهاند، ولی نجم الدین که از نوادگان او بود در زمان حمداﷲ مستوفی در این منطقه حکومت میکرد. ابن بطوطه (۷۴۸ قمری) در راه شیراز به کازرون به قبیلهٔ شول برخورد کردهاست و گوید که آنان قبیلهای از اعاجم (عجمها) اند که صحرانشینند و میان آنها مردمانی پرهیزگار و متقی وجود دارد. شهاب الدین العمری (مرگ ۷۴۹ قمری) گوید که قبیله شول با شبانکاره خویشاوندی مستحکمی دارند.