بی شک مساجد در بین تمام مسلمان جهان از اهمیت زیادی برخوردار هستند و در هر منطقه ای حداقل یک مسجد برای عبادت وجود دارد. به همین علت در این بخش از مجله مستر بلیط قصد داریم شما را با مسجدی بی نظیر در سنندج به نام مسجد جامع آرندان آشنا کنیم. کسانی که علاقمند به دیدن و شناخت این مسجد هستند بهتر است تا انتهای مطلب همراه ما باشند و سپس برنامه ریزی های لازم برای سفرشان را انجام دهند تا در طول راه به مشکلی بر نخورند. در این مسجد قدیمی، اجتماعات مذهبی به حل مسائل و مشکلات روستاییان می پردازند و اگر کسی مشکلی داشته باشد، مردم در کنار یک دیگر برای حل آن می کوشند و به یک دیگر کمک می کنند.

تاریخچه

تاریخچه مسجد جامع آرندان شهرستان سنندج زمان های خیلی دور بر می گردد زیرا بنای اصلی آن را به سبک مساجد عبدالهی ساخته اند. همچنین قدمت روستای ئاره نان را به ۱۰۰۰ سال پیش نسبت داده اند و با توجه به گفته برخی افراد این روستا محل زندگی ماموستا سید بهاالدین نیز بوده است. پژوهشگران نیز بر این باور هستند که در اصل واژه آرندان، آریان بوده است و زمان ساخت مسجد را به دوره زندگی قوم آریان نسبت داده اند.

تاریخچه

نقشه و معرفی بخش های مختلف

افراد برای بازدید از این مسجد باید بلیط اتوبوس سنندج را تهیه کنند و به آن جا بروند. در قدیم برای ساخت مسجد آرندان از مصالحی مانند خشت خام، مرکب از کاه و گل، پشم حیوانی برای مقاوم بودن دیوارها، الوار چوبی و آجر استفاده کرده اند و هر سال پوششی جدید بر روی آن اضافه می کردند. سقف زیبای مسجد با استفاده از تیرهای چوبی موازی، ساخته شده و جنس این تیرها از چوب درختان قطور است. در ابتدای ورود به داخل مسجد جامع، با حوضچه دایره ای شکلی رو به رو خواهید شد که طی سالیان زیاد، آب چشمه روستا را از طریق کانال کشی به داخل این حوضچه انتقال می دهند. در واقع این حوضچه آب به عنوان نماد پر آبی روستا در مسجد قرار گرفته است و بعدها از آن به جای محل وضو گرفتن استفاده می کردند. برای راحتی افراد هنگام وضو گرفتن نیز، دور تا دور حوضچه سنگ های خارایی قرار داده شده اند. پس از این که وارد شبستان بازسازی شده مسجد شوید، با چهار ستون به ارتفاع ۶ متر مواجه خواهید شد که با کمک سر ستون ها سقف مسجد برافراشته شده است. در بالای مسجد، محرابی زیبا قرار گرفته است که در کنار آن پنجره های عریضی رو به روستا وجود دارد. قابل ذکر است که در مسجد جامع آرندان، مرقد شخصی به نام اصحاب مصطفی وجود دارد و به گفته بزرگان از یاران پیامبر (ص) بوده است. در وسط شبستان یک نور گیر بسیار جالب دیده می شود که نور خورشید را به تمام قسمت های صحن پخش می کند. بر روی پشت بام آن دو مناره دیدنی قرار گرفته و بدنه هر کدام از آن ها با استفاده از کاشی و آیات قرآنی تزئین شده است.

شرایط بازدید

شرایط بازدید

بازدید از این جاذبه گردشگری کاملا رایگان است و افراد در هر ساعتی از شبانه روز که بخواهند می توانند به ان جا بروند و علاوه بر تماشا کردن قسمت های مختلف، در آن جا نماز هم بخوانند.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

مسجد جامع آرندان در سنندج، روستای ئاره نان، ۱۲ کیلومتری شمال غربی شهر واقع شده است. سایت رسمی و معتبر مستر بلیط، هر گونه بلیطی که بخواهید را به راحتی و با بهترین قیمت ممکن در اختیارتان قرار می دهد و شما می توانید سفری عالی تجربه کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *