اردبیل یکی از استان های شمال غربی ایران است که در منطقه آذربایجان قرار دارد. این استان دارای آب و هوائی خنک در فصل بهار و تابستان است. همین موضوع آن را به یک قطب گردشگری در فصل بهار و تابستان تبدیل کرده است. یکی از شهرستان های آن سرعین است که تا مرکز استان 22 کیلومتر فاصله دارد. سرعین دارای چشمه های آب گرم متعددی می باشد.
این استان از شمال با جمهوری آذربایجان مرز مشترک دارد از غرب به استان آذربایجان غربی می رسد و از شرق و جنوب به ترتیب با استان های گیلان و زنجان همسایه است. تمام این خصوصیات به همراه مراکز گردشگری آن همچون شورابیل، آرامگاه شیخ صفیالدین اردبیلی، کلیسای مریم مقدس اردبیل و بسیاری دیگر باعث شده است که یکی از مراکز اصلی گردشگری به حساب بیاید.
برای سفر به این استان می توانید از مسیر هوائی استفاده کنید. برای خرید بلیط هواپیما در دسترس ترین راه سایت مستر بلیط می باشد. فرودگاه بین المللی اردبیل در قسمت شمال شرقی شهر اردبیل واقع شده است. در ادامه توضیحات کاملی در مورد این فرودگاه برای شما ارائه خواهد شد.
تاریخچه فرودگاه اردبیل
تصمیمات و تحقیقات برای ساخت فرودگاه اردبیل به سال 1352 شمسی بر می گردد. این تحقیقات 6 سال به طول انجامید و در سال 1358 تصمیم برای ساخت آن نهائی شد. در این زمان زمین هایی به مساحت 1000 هکتار در 14 کیلومتری شهر اردبیل برای این کار در نظر گرفته شد. پس از آن با شروع جنگ تحمیلی این پروژه نیمه کار ماند. ادامه ساخت آن با پیگیری مردم و مقامات محلی و همینطور کمک های مالی از سوی مردم و تامین اعتبار آن به بعد از جنگ یعنی سال 1368 رسید.
احداث این فرودگاه در سال 1370 به پایان رسید و در همین سال نیز افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت. اولین هواپیمائی که روی باند این فرودگاه نشست هواپیمای C130 بود. که یک هواپیمای نظامی چهار موتوره می باشد.
در همان سال شرکت هواپیمائی آسمان فعالیت خود را در این فرودگاه شروع کرد. این شرکت هفته ای دو پرواز از تهران به اردبیل و برعکس با هواپیمای فوکر 28 داشت. شرکت دیگری که بعد از آسمان در این فرودگاه شروع به فعالیت کرد ساها می باشد. شروع فعالیت این شرکت باعث رونق گرفتن آن شد.
تجهیز این فرودگاه به سیستم های ناوبری از همان ابتدا ساخت آن شروع شد. ترمینال آن برای خدمت رسانی به مسافران تاسیس شد.
تا سال 1373 این فرودگاه جزو فرودگاه های اقماری فرودگاه های استان آذربایجان شرقی محسوب می شد ولی در همین سال به عنوان یک فرودگاه مستقل شناخته شد.
در سال 1382 فرودگاه پارس آباد مغان که در آن زمان فعالیتی نداشت به فرودگاه اردبیل تحویل داده شد و در حال حاضر جزو فرودگاه های اقماری آن می باشد.
درباره فرودگاه بین المللی اردبیل
فرودگاه اردبیل یکی از 8 فرودگاه بین المللی در ایران می باشد. این فرودگاه هم از پرواز های داخلی و هم از پروازهای خارجی پشتیبانی می کند. این فرودگاه در قسمت شمال شرقی شهر اردبیل و در فاصله 14 کیلومتری آن واقع شده است. ارتفاع فرودگاه از سطح دریا 1315 متر می باشد.
این فرودگاه دارای دو باند پرواز و فرود می باشد. طول این دو باند برابر با 2500 و 3300 متر است. عرض این باند های پرواز 45 متر می باشد و در جهتهای مختلفی امتداد دارند.
به علت وجود مرز مشترکی که استان اردبیل با جمهوری آذربایجان دارد و اینکه به عنوان استانی مرزی محسوب می شود می توان گفت این فرودگاه جزو فرودگاه های مهم کشور به حساب می آید. طبق آمار در سال 2016 میلادی حدود 1998 پرواز در این فرودگاه انجام شده است. 249،900 مسافر و ۱،۷۶۳،۱۳۳ کیلوگرم بار توسط آن جا به جا شده است. در سال 2016 این فرودگاه در رده 23 فرودگاه های ایران بر اساس میزان جا به جائی مسافر قرار داشته است.
طراحی و معماری این فرودگاه بسیار زیبا میباشد. می توان گفت جزو فرودگاه های خوش ساخت ایران به حساب می آید.
اطلاعات فرودگاه بین المللی اردبیل
نام فرودگاه فرودگاه اردبیل
استان اردبیل
نوع فرودگاه مرزهوایی
وضعیت فرودگاه عملیاتی
کد سه رقمی فرودگاه ADU
کد چهار رقمی فرودگاه OITL
درجه بین المللی بودن مرز هوایی
ترمینال های فرودگاه اردبیل
این فرودگاه دارای دو ترمینال داخلی و حجاج می باشد که در حال حاضر فعالیت دارند. ساخت ترمینال خارجی آن نیز به تازگی به پایان رسیده است. این ترمینال از محل اعتبارات شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران ساخته شده است و آماده بهره برداری می باشد و عملیات اجرایی بهسازی ساختمان پاویون(VIP) فرودگاه اردبیل نیز در حال حاضر به اتمام رسیده است.
مساحت ترمینال داخلی 3000 متر مربع می باشد که دارای امکانات کاملی جهت تفتیش مسافر و بار می باشد. پرواز های داخلی از طریق این ترمینال انجام می شود. ترمینال شماره دو و یا همان ترمینال خارجی وظیفه پرواز های خارجی را به عهده دارد که مساحت آن برابر با 7000 متر مربع می باشد که بزرگترین ترمینال فرودگاه می باشد. ترمینال حجاج مساحتی برابر با 2500 متر مربع دارد که برای سفر های زیارتی به عربستان مورد استفاده قرار می گیرد. امکانات و سیستم های هر یک از این ترمینال ها به صورت کامل و مجزا از هم می باشد.
امکانات رفاهی فرودگاه اردبیل
این فرودگاه مانند دیگر فرودگاه ها دارای خدمات رفاهی مناسب و قابل قبولی می باشد. از این امکانات می توان به غرفههای تجاری و خدمات فرودگاهی، شعبات بانکها، خودپرداز ها و رستوران و بوفه اشاره کرد.
غرفه ها و خدمات فرودگاهی تجاری موجود در این فرودگاه شامل فروشگاه شاهد، سیستم جامع اطلاع رسانی، میز پاسخگو، اطلاعات پرواز، نماز خانه، واحد اورژانس و خودروی آمبولانس هنگام پرواز می باشد. در صورت بروز هر گونه مشکل برای مسافران می توانند از این واحدها استفاده کنند.
اگر کسی دچار مشکل و یا بیماری شده باشد می تواند از خدمات اورژانس استفاده نماید. در صورتی که مشکل بیشتر باشد او را از طریق آمبولانس به بیمارستان منتقل می کنند. اگر زمان زیادی را برای پرواز منتظر باشید برای خواندن نماز و یا استراحت می توانید از نماز خانه استفاده نمائید. در صورت هر گونه سوال و یا مشکل در رابطه با پروازتان می توانید از اطلاعات پرواز سوال کنید.
بانک ملی در داخل سالن عمومی این فرودگاه شعبه دارد. همچنین دستگاه خودپرداز بانک های ملت و ملی در سالن وجود دارند. برای انجام هرگونه عملیات بانکی و یا دریافت پول نقد می توانید از این خودپرداز ها استفاده نمائید.
بوفه و رستوران فرودگاه در سالن عمومی ترمینال داخلی فرودگاه قرار دارد. برای نوشیدن و خوردن هر گونه نوشیدنی و خوراکی می توانید به این بوفه مراجعه کنید.
پارکینگ این فرودگاه به صورت غیر مسقف بوده و به صورت شبانه روزی خدمات خود را به مسافران ارائه می دهد. در صورت نیاز می توانید خودرو خود را به مدت طولانی در این پارکینگ قرار دهید. این پارکینگ به دوربین مدار بسته مجهز می باشد و باعث می شود ایمنی خودرو شما بالا رود. اگر به صورت موقت از پارکینگ استفاده کنید برای شما هزینه ای نخواهد داشت. این برای افرادی مناسب است که با تاکسی خود را به فرودگاه می رسانند و قصد توقف در پارکینگ را ندارند.
پروازهای خارجی و داخلی
این فرودگاه از آنجائی که جزو فرودگاه های بین المللی کشور می باشد، بنابراین پروازهای خارجی نیز در مسیر پرواز های آن قرار دارد.
پرواز های داخلی این فرودگاه شامل مسیرهای اردبیل به تهران، اردبیل به مشهد و برعکس می باشد. این پرواز ها به صورت هر روزه و در ساعات مختلف انجام می گیرد. پرواز های خارجی این فرودگاه از مقاصد جده و نجف و به صورت برعکس انجام می گیرد. این پرواز ها در روز های به خصوصی انجام می گیرند.
شرکت های هواپیمائی مختلفی نظیر ایران ایر، آسمان، ماهان و قشم ایر در این فرودگاه فعالیت دارند. پرواز های خارجی توسط شرکتهای هواپیمائی قشم ایر و ایران ایر انجام می گیرد. دیگر شرکت ها تنها پرواز های داخلی را انجام می دهند.
تهران ایران ایر
تهران آسمان
تهران ماهان
مشهد ماهان
مشهد ایرتور
جده ایران ایر
نجف قشم ایر
برای خرید بلیط این پروازها به ارزانترین سایت بلیط هواپیما مراجعه کنید. در سایت مِستربلیط امکان مرتبسازی بلیطهای موجود از کمترین قیمت وجود دارد تا به آسانی ارزانترین بلیط را پیدا کنید.
اهداف راهبردی فرودگاه
فرودگاه دارای اهداف متفاوتی می باشد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم. این اهداف عبارتند از: برنامه ریزی توسعه ایمنی و سلامتی پرواز در عمليات فرودگاهي و هوانوردي، ارتقاء سطح ایمنی خدمات شركت با رعایت قوانين، مقررات، معيارها و استانداردهاي ملي و بين المللي حاكم بر صنعت هوانوردي و فرودگاهي، استفاده بهينه از ظرفيتهاي فرودگاهي و تجهيزات هوانوردی، افزايش ضريب امنيت در حوزه عمليات و خدمات فرودگاهها، كاهش آلاينده هاي فرودگاهي و هماهنگي با محيط زيست در طرحهاي توسعه و بهرهبرداری از فرودگاهها، افزايش سطح كيفي خدمات فرودگاهي و هوانوردي کشور، افزايش رضايت مشتريان (مسافران شركتهاي هواپيمايي، هندلينگ، خرده فروشان و…)، افزايش مستمر اثر بخشي مديريت منابع، افزايش مشاركت بخش خصوصي در فعاليتهاي حوزه فرودگاهي و هوانوردي کشور و بسیاری دیگر.
سازمان های مستقر در فرودگاه
سازمان هائی که در این فرودگاه مستقر هستند شامل سپاه حفاظت هواپیمائی، پلیس فرودگاه، سوخت گیری هواپیمائی، هواشناسی میباشد. هر کدام از این سازمان ها وظایف جداگانهای را به عهده دارند. سپاه و پلیس فرودگاه وظیفه تامین امنیت فرودگاه و پروازها را دارند. سوخت گیری هواپیما توسط سازمان سوخت گیری انجام میگیرد. هواشناسی وظیفه دارد وضعیت آب و هوا را پیش بینی و به اطلاع خلبان و کادر فرودگاه برساند.
فرودگاه های تابعه
فرودگاه پارس آباد مغان که در سال 1352 تاسیس شد، در سال 1382 از شرکت کشت و صنعت مغان جدا شد و به شرکت فرودگاهی اردبیل تحویل داده شده است. شرکت هواپیمائی ایران ایر در این فرودگاه فعالیت دارد و پروازهای فرودگاه توسط این شرکت انجام می شود. در فرودگاه پارس آباد تنها پروازهای داخلی انجام می گیرد. مسیر پروازی این فرودگاه تهران میباشد که دو روز در هفته این پروازها انجام میگیرد. یک پرواز رفت و برگشت در روز سه شنبه و یک پرواز رفت و برگشت هم در روز جمعه انجام میگیرد.
امکانات این فرودگاه شامل مرکز تلفن، پارکینگ، دسترسی مسافرین به اینترنت، ساختمان سپاه، نمازخانه و ساختمان پلیس می شود. این فرودگاه دارای یک ترمینال می باشد که کلیه پروازها از این ترمینال انجام می گیرد.
دسترسی به فرودگاه اردبیل
برای جا به جائی مسافران از سالن ترانزیت به داخل هواپیما از اتوبوس و پل تلکسکوپی جت وی استفاده میشود.
برای دسترسی به فرودگاه تنها می توانید از تاکسی های موجود در فرودگاه استفاده نمائید. استفاده از تاکسی می تواند به صورت مشترک و یا به تنهائی انجام گیرد. در صورت تمایل می توانید به تنهائی و یا با افراد دیگر سوار تاکسی شوید که این باعث کاهش هزینه شما خواهد شد. بنابر نوع سوار شدن مسیر شما نیز متفاوت خواهد بود. اگر به صورت مشترک از تاکسی استفاده کنید مسیر تاکسی تا میدان جهاد خواهد بود. ولی در صورتی که تاکسی دربست باشد مسیر را خودتان انتخاب خواهید کرد.
آدرس و راههای ارتباطی با فرودگاه
تلفن خانه 31450000-045
نمابر 33453624-045
روابط عمومی 31458020-045
فرودگاه پارس آباد 31457000-045
مدیر ترمینال 31458015-045
اطلاعات پرواز:
از اردبیل 199
از شهرستانها 31458899-045
Email: Ardabil.Info@airport.ir
شبکه های اجتماعی ArdabilAirport@
آدرس : اردبیل – فرودگاه بین المللی اردبیل – اداره کل فرودگاههای استان اردبیل
کد پستی : 78831-81641
صندوق پستی : 4397-81465
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید