آرامگاه بابا لنگر

آرامگاه بابا لنگر

آرامگاه ها پس از مساجد، بيش از هر بنای ديگری مورد توجه عام بوده اند. مردم، مزار امامزادگان و مفاخر فرهنگی را در طول تاريخ، بيش از مزار حكام و اُمرا پاس داشته اند. اگر روزی اين بناها و آثار آرامگاهی مورد بررسى دقيقی قرار گيرند، نكات مهمی در ارتباط با تاريخ اجتماعی سرزمين ما به دست خواهند آمد. اين مزارات، رابطی بين حال و گذشته اند و به تقويت اعتقادات دينی، غرور ملی و علايق وطنی كمك می كنند. بناهای آرامگاهی از جمله پررمز و رازترین بناها بشمار می آیند. بسیاری از این دست بناها به سبن عدم وجود کتیبه و یا شجره نامه ای از متوفی آن، ناشناخته باقی مانده اند. به نظر می رسد، که صاحبان این گونه آرامگاه ها شخصیت های برجسته در زمان خود بوده اند اما اینکه صاحبان قبور از بزرگان دین یا دولت بوده اند، پاسخ روشن و دقیقی در پی نخواهد داشت. در ایران تعداد بسیاری از این آرامگاه ها وجود دارد که در سراسر کشور گسترده شده اند و مورد احترام مردم زیادی هستند. یکی از این بناها آرامگاه بابا لنگر در شهرستان خوشاب استان خراسان رضوی به شمار می رود که در این بخش از مجله مستر بلیط این اثر را به صورت کامل به شما معرفی می کنیم.

درباره آرامگاه بابا لنگر

درباره آرامگاه بابا لنگر

خوشاب یکی از شهرستان های استان خراسان رضوی به شمار می رود که جاذبه های گردشگری بسیاری را در خود جای داده است. این جاذبه ها شامل انواع مختلفی مانند جاذبه های طبیعی، مذهبی و تاریخی می شوند برخی از آنها آرامگاه میر مطهر، آرامگاه حاج بابا توکل، آتشکده میر مظفر، آرامگاه گل گنبد، طبیعت روستای داراب، مناظر طبیعی روستای نشیب، رودخانه نشیب و … می شود. یکی از این جاذبه های مذهبی در این شهرستان آرامگاه بابا لنگر به شمار می رود که سالانه افراد زیادی برای دیدار از آن می روند. این آرامگاه بخشی از مجموعه ای است که مجموعه بابا لنگر نامیده می شود و مربوط به دوران سلجوقی تا قاجار می شود. این آرامگاه روستای بابالنگر واقع شده و در تاریخ ۵ آذر ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۴۶۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مجموعه بر فراز ارتفاعات روستا و در جبهه شمالی آن واقع شده است و دو آرامگاه موجود در آن با نام های آرامگاه میر مطهر و آرامگاه بابا توکل شناخته می شوند.  پلان آرامگاه میر مطهر مستطیل شکل و از گل، سنگ، آجر، گچ و آهک شاخته شده و پى بندى آن سنگ لاشه و کرسى چینى آن نیز با سنگ صورت گرفته است. شکل بقعه، قابل مقایسه با بناى چوبلیک سلطان آباد، بابا توکّل و گل گنبد در بخش خوشاب است.

بخش های مختلف بابا لنگر

همانطور که توضیح دادیم این آرامگاه از بخش های مختلفی تشکیل شده است که شامل آرامگاه بابا توکل، آب انبار و کاروانسرای بابا لنگر، آرامگاه میر مطهر، چشمه آب شفا سردابه ‌های بابا لنگر می شود. در ادامه مختصری به توضیح هر یک از این بخش ها می پردازیم.

آرامگاه میر مطهر

آرامگاه میر مطهر

این بنا گنبد خانه ای به شمار می رود که دارای ایوان ورودی، طاق نماهای داخلی و گنبدی بر فراز آن است وبر اساس شواهد معماری به قرن هفتم هجری تعلق دارد.

آرامگاه بابا توکل

آرامگاه این شخصیت دارای طرح و نقشه ای چهار ضلعی است که با گچ بری تزئین شده و شامل یک فضای سردابه ای است که ضریح چوبی در مرکز بنا قرار دارد.

کاروانسرای بابالنگر و بنای حوض انبار

این بنای که از جنس سنگ است، یک سردر ورودی دارد و فضای داخلی آن شامل دو قسمت با شش اتاق، که نشان می دهد بابالنگر توقفگاه مسافران نیز بوده است، می شود. علاوه بر این در نزدیکی به کاروانسرا حوض انباری دیده می شود که دارای دو مخزن ذخیره آب است.

سردابه های بابالنگر

این سردابه ها مقارن با آغاز حمله سپاهیان مغول به خراسان و بیهق و پس از آن تا قرن نهم هجری بنا شده اند.

راه های دسترسی به بابا لنگر

برای دیدار از این آرامگاه ها باید به روستای بابا لنگر در شهرستان خوشاب بروید برای اینکار می توانید اقدام به خرید بلیط اتوبوس از مستر بلیط به صورت آنلاین کنید و سپس از مرکز شهرستان خوشاب به این روستا سفر کنید. استفاده از خودرو شخصی می تواند سفری راحت تر را برای شما در پی داشته باشد.

بازدید از آرامگاه بابا لنگر

بازدید از این مکان رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه ندارد و بهترین زمان برای سفر به این منطقه فضل بهار به شمار می آید که آب و هوا بسیار مطلوب است. در زمانی که به این روستا می روید می توانید از طبیعت روستا نیز دیدن کنید و در آن به گشت و گذار بپردازید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

  1. محمد دلیر
    محمد دلیر
    29 آذر 1402 در 08:03

    سلام اول آدرس وموقعیت سهرستان خوشاب رابنویسد وبعد راه دسترسی بعد بپردازین به سایراطلاعات….طوری نوشته اید انگار فقط برای سبزواریها نوشته اید.