این روزها افراد نیاز مبرمی به گردش در طبیعت دارند و این موضوع به دلیل وجود روزمرگی و استرس های ناشی از زندگی شهری پیش آمده است. همین موضوعات شاخه ای از گردشگری را به وجود آورده است که تحت عنوان طبیعت گردی شناخته می شود. براساس برآورد سازمان جهانی گردشگري، در وضع موجود، شمار طبیعت گردان هفت درصد کل مسافران جهان است که پیش بینی می شود در سال های آینده به 20 درصد برسد. طبيعت گردی، یکی از بارز ترین و پرطرفدار ترین شاخه های گردشگری به شمار می رود و به هر نوع سفر به مکان های طبيعی گفته می شود. طبيعت گردی، در گروه های متنوعی دسته بندی می شود که اکوتوریسم یکی از آن هاست. طبیعت گردی تعاریف متفاوتی دارد ولی آن چه که پیدا است در این نوع سفر سه هدف اصلی حفاظت از محیط زیست، بهبود اوضاع اقتصادی جوامع محلی و همزمان کسب آگاهی و تجربه بیشتر دنبال می گردد. در یرا پدیده های طبیعی متنوعی وجود دارد که دوستداران طبیعت به سمت آنها حرکت می کنند و زمانی ررا در کنار آن می گذرانند. یکی از آنها دره انجیرزو در استان خراسان رضوی و شهرستان فیروزه به شمار می رود.

درباره دره انجیرزو

درباره دره انجیرزو

خراسان رضوی شهرستان های مختلفی را درون خود جای داده است که یکی از آنها شهرستان فیروزه به شمار می رود. این شهرستان از شمال و شرق به بخش مرکزی شهرستان نیشابور، از جنوب به بخش میان‌ جلگه نیشابور، از شمال غربی به بخش سر ولایت نیشابور، و از غرب به بخش ‌های مرکزی و مشکان شهرستان خوشاب و بخش مرکزی شهرستان سبزوار، محدود می شود. این شهرستان دارای جاذبه های گوناگونی است که دره انجیرزو یکی از این جاذبه ها محسوب می شود. دره انجير زو در شمال روستای سليمانی از توابع دهستان طاغنكوه شمالی بخش طاغنكوه شهرستان فيروزه در استان خراسان رضوی قرار دارد. دلیل نام گذاری این دره به این نام، وجود درختان انجیر وحشی در این محل است. در گذشته به زبان کردی، کرمانجی شمال خراسان که برخی طوایف آن مثل عمارلو و توپکانلو در شهرستان فیروزه زندگی می کنند، به این محل انجیر زو یعنی دره انجیر می گفتند. این دره در مجموعه کوهستانی طاغنکوه شمالی و کوه های ئیلان لی و خانم سر قرار گرفته است. در اطراف دره روستای های سلیمانی، ‌بتو،‌ قلعه حسن، رباطی بلوچ ها، ‌زاونگ بالا، ‌گزار، زاونگ پایین، امیر آباد، میانتو و بیرم آباد قرار گرفته اند. این مجموعه کوهستانی بخش از  دامنه های جنوبی رشته کوه بینالود محسوب می شود.

ساختار و طبیعت دره

ساختار و طبیعت دره

این دره از اولین درخت در ارتفاع ۱۴۴۰ متری از سطح دریای آزاد شروع می شود و تا محل سر چشمه آب در ارتفاع ۱۵۵۰ متری ادامه پیدا می کند. دره پوشیده از انواع درخت زبان گنجشک، چنار و بید و درختان انجیر وحشی است. در این دره سنگ های آتشفشانی و لایه های باریت و سنگ های کنگلومرا که اغلب مربوط به دوره چهارم زمین شناسی هستند وجود دارد، باعث شده اند زمین به رنگ های مختلف دیده شود. دره از سه بخش تقسیم می شود که در ادامه توضیح می دهیم. 1) قسمت پایینی که در این قسمت درختان بیشتری دیده می شود. این قسمت بهترین محل برای اقامت گردشگران است. در بالاترین بخش این قسمت استخر کوچک ذخیره آب و آبشار زیبای انجیر زو قرار دارد. 2) این قسمت که قسمت میانی نامیده می شود، از آبشار شروع می شود و تا ابتدای دره تنگی، که جریان آب برای خود ایجاد نموده است، امتداد می یابد. گفته می شود که این قسمت زیبا ترین بخش دره محسوب می شود، هر چند که این بخش صعب العبور است اما زیبایی های در آن دیده می شود که هر کسی را یاد شمال ایران می اندازد. آبشار و طبیعت وحشی جنگل طراوت خاصی به این بخش داده است. 3) آخرین قسمت این دره، قسمت بالایی  محسوب می شود، که از ابتدای دره پر پیچ و خم شروع می شود و تا سرچشمه ادامه می یابد. قسمت پیچ و خم دار صعب العبور ترین قسمت دره به شمار می رود که باید به داخل آب زد و از آن عبور کرد. آبشار دوم و جریان تند آب زبیایی خاص این بخش است.

راه های دسترسی به دره

راه های دسترسی به دره

برای اینکه از نزدیک این محل را ببینید باید به شهرستان فیروزه در استان خراسان رضوی سفر کنید. برای سفر به این شهرستان می توانید اقدام به خرید بلیط اتوبوس کنید و این کار را بهتر است از مستر بلیط به صورت آنلاین و در کمترین زمان ممکن خریداری کنید.

بازدید از دره انجیرزو

برای دیدار  از محل نیازی نیست که شرط خاصی را رعایت کنید ولی نکاتی در مورد این محل وجود دارد که باید قبل از رفتتن بدانید. در این محل امکانات رفاهی خاصی وجود ندارد پس بهتر است تمام وسایل مودر احتیاجتان را با خود ببرید. برخی از قسمت های این دره مسیری دشوار دارند پس با توجه به تواناییتان به این بخش ها بروید. پیشهاد مجله مستر بلیط به شما این است که اگر به این منطقه سفر کردید دیدار از این دره را از یاد نبرید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید