مسجد امیر چقماق، یکی از قدیمی ترین مساجد یزد است که برخی افراد آن را با نام های مسجد جامع نو و مسجد دهوک می شناسند. زیبایی و شکوه این مسجد تاریخی غیر قابل وصف است، از این رو اگر می خواهید از نزدیک شاهد این بنای بی نظیر باشید؛ بهتر است بلیط اتوبوس یزد را خریداری کنید و به آن جا بروید. این مسجد زیبا، در زمان قدیم به صورت کاملا ماهرانه بنا شده است و هر یک از قسمت های آن ویژگی به خصوصی دارد. اگر می خواهید با نوع معماری، جزئیات بنا، قدمت ساختمان و دیگر اطلاعات مهم درباره مسجد امیر چخماق آشنا شوید؛ تا انتها همراه ما باشید.
تاریخچه
بنای ساختمان مسجد امیر چخماق، در دوره تیموری به همت امیر جلال الدین چقماق شامی حاکم یزد احداث شده است. تقریبا کار ساخت این مسجد در سال ۸۴۱ هجری قمری به پایان رسید. در زمان فتحعلی شاه قاجار حاجی حسین عطار قسمتی را بر شبستان این مسجد اضافه کرد و چند قسمت از مسجد را هم تعمیر کرد. قابل ذکر است که این مسجد قبلا در خارج از شهر قرار داشته است و در دوران سلطنت محمد شاه قاجار که حصار شهر تا آن زمان باقی بود، مسجد خارج از شهر بوده است. از آن جایی که این اثر از ارزش بالایی برخوردار بود، در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۱۴ با شماره ثبت ۲۴۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و در حال حاضر مسافران از سراسر جهان می توانند با تهیه کردن بلیط های سفرشان از سایت مستر بلیط، به دیدن آن بروند.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
درب ورودی مسجد امیر چخماق به طرف میدان امیر چخماق باز می شود و سنگی بر روی آن نصب شده است که بر روی آن متن وقفنامه ای به خط نسخ دیده می شود. از ویژگی های ممتاز این مسجد می توان به ۲ شبستان تابستانی و زمستانی آن اشاره کرد که در زمان گذشته با توجه به شرایط آب و هوایی، از آن ها استفاده می کرده اند. پس از وارد شدن به صحن مسجد، پنجره هایی بسیار جذاب قابل رویت است که از کاشی های معرق پوشیده شده اند. برخی از قسمت های سر در ایوان نیز با استفاده از کاشی کاری های معرق و آجر پوشیده شده است. گنبد زیبای مسجد امیر چخماق، به شکل خمیده و ترک دار است که با استفاده از کاشی های سبز رنگ آن را پوشش داده اند و کتیبه ای به خط کوفی بر روی آن دیده می شود. معمولا کسانی که می خواهند به دیدن این مسجد بروند، از قبل به مجله مستر بلیط مراجعه می کنند و پس از دریافت اطلاعات لازم، به آن جا می روند. زیبا ترین قسمت این بنا، محراب صحنه اصلی است که جنس آن از کاشی معرق است و با ساختمانی مقرنس کاری که در وسط آن سنگ مرمری جالب نصب شده است. قابل ذکر است که در وسط مقرنس کاری محراب، یک گل مربعی شکل نیز وجود دارد و سر در شرقی مسجد دارای کتیبه هایی جذاب از کاشی معرق به خط ثلث محمد الحکیم است.
شرایط بازدید
برای بازدید از این مسجد، شرایط خاص و محدود کننده ای وجود ندارد و همه افراد می توانند به صورت رایگان از آن بازدید به عمل آورند.
آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف
مسجد تاریخی امیر چخماق در ضلع جنوبی میدان امیر چخماق قرار دارد و افراد به راحتی می توانند، بلیط هواپیما یزد را تهیه کنند و راهی این شهر پر جاذبه شوند. البته کسانی که خودروی شخصی دارند نیز می توانند علاوه بر بازدید از مسجد، از دیگر مکان های تفریحی و تاریخی یزد هم دیدن نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید