در شهر کرمان موزه های تاریخی بسیار زیادی وجود دارد که هر کدام از آن ها دارای ارزش ویژه ای هستند. یکی از این موزه های مهم، موزه صنعتی کرمان است که هر ساله گردشگران بیشماری با خرید بلیط اتوبوس کرمان به آن جا می روند. در این موزه، گنجینه های با ارزشی از هنرمندان ایرانی و خارجی مانند هنری مور، آگوست رودن، بلاکادار، بن نیکلسن، بوناتی، آلبر مارکه، تام فیلیپس، امیل نولده، جاکوب اپشتاین، سهراب سپهری، کمال الملک، محمد حیدریان، علی اکبر یاسمی، ارسام ارژنگی، ژاره طباطبایی، پرویز تناولی و… وجود دارد که می توانید به راحتی از آن ها بازدید نمایید.
تاریخچه
تاریخچه ساخت این موزه با ارزش، به حدود ۸۰ سال پیش یعنی دوران پهلوی بر می گردد. در آن زمان فردی نیکوکار به نام حاج اکبر صنعتی زاده پس از این که از سفر حج بازگشت، به دیدن سید جمال الدین اسد آبادی رفت و از او خواست که در خدمت ایشان عبادت کند، اما سید جمال الدین درخواست او را رد کرد و گفت عبادت به جز خدمت به خلق، چیز دیگری نیست. حاج اکبر پس از شنیدن این سخن، به شهر خود کرمان برگشت و پرورشگاهی را برای کودکان یتیم و بی سر پرست ساخت. این پرورشگاه با وسعت ۴۵ هزار متر مربع در سال ۱۲۹۵ تأسیس شد و نزدیک به ۴ هزار کودک در آن جا تحت مراقبت قرار گرفتند. این خیر بزرگوار از نماینده اداره آمار و ثبت احوال درخواست کرد که با فامیل صنعتی زاده برای کودکانی که شناسنامه ندارند، شناسنامه صادر کند تا آن ها برای ورود به مدرسه، مشکلی نداشته باشند. بعد از گذشت چند سال، حاج اکبر صنعتی زاده از دنیا رفت و برای او در داخل کتابخانه همین مجموعه آرامگاهی ساختند. پرورشگاه صنعتی در سال ۱۳۵۶ برای نمایش و نگهداری آثار این استاد و دیگر هنرمندان، به موزه ای جذاب تبدیل شد. همچنین در سال ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۳۷۱۲ این موزه در آثار ملی ایران به ثبت رسید و مردم از سراسر جهان می توانند؛ بلیط هواپیما کرمان را تهیه کنند و به بازدید از این مجموعه بروند.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
در موزه صنعتی کرمان تقریبا ۱۲۰۰ اثر هنری دیده می شود که برخی از این آثار شامل نقاشی های حرفه ای رنگ روغن، سیاه قلم، آبرنگ، مجسمه های گچی، برنزی، مرمری، چوبی، تابلوهای موزائیک سنگ و … می شوند. قابل ذکر است که در سال ۱۳۴۱، یکی از اولین کتابخانه های شهر کرمان به این مجموعه اضافه شد و در حال حاضر به عنوان یک کتابخانه تخصصی هنر و منابع هنری گران بها از کتاب های ارزشمند پر شده است. ساختمان اصلی این موزه به صورت خطی شکل گرفته و مصالح به کار رفته در آن خشت خام و آجر است. همچنین سقف موزه را با توجه به معماری سنتی ایران، به صورت گنبدی بنا کرده اند. سر در ورودی موزه، از کاشی های رنگی بسیار زیبا و آجرهای مقاوم درست شده است و هر بیننده ای را به خود جذب می کند. برای خنک کردن اتاق ها و سایه انداختن در جلوی موزه صنعتی نیز یک رواق وجود دارد که بسیار جذاب است. اگر می خواهید بلیط های سفرتان را به صورت آنلاین بخرید، بهتر است به سایت مستر بلیط مراجعه کنید تا یک سفر بی نظیر و راحت داشته باشید. شما می توانید در قسمت های مختلف این موزه، مجسمه هایی با شکوه از برخی هنرمندان را مشاهده کنید. در سالن های این موزه، آثاری حکاکی شده دیده می شود که هر کدام از آن ها بیان گر یک قصه و واقعه هستند. نا گفته نماند که محوطه موزه را با روش باغ سازی ایرانی اصیل، باغچه بندی کرده اند و آخرین بار در سال ۱۳۹۲ بازسازی شده است.
شرایط بازدید
برای بازدید از این موزه دیدنی و بسیار جالب می توانید از ساعت ۹ صبح الی ۱۳ ظهر و ۱۶ بعد از ظهر الی ۲۰ شب به آن جا بروید و از تماشای آثار جالب موجود در این موزه لذت ببرید. البته توجه داشته باشید که برای ورود به محوطه این موزه باید از قبل هزینه ای بابت خرید بلیط ورودی بپردازید و سپس به داخل مجموعه بروید. اگر می خواهید به دیدن این موزه زیبا بروید، پیشنهاد می کنیم از قبل به دقت مطالب مجله مستر بلیط را مطالعه کنید تا در آن جا به مشکل برنخورید و با قسمت های مختلف آن آشنایی داشته باشید.
آدرس و نحوه دسترسی
موزه صنعتی در شهر کرمان، خیابان شریعتی، حد فاصل میدان باغ ملی و چهار راه طهماسب آباد واقع شده است و مسافران می توانند با استفاده از هر گونه وسیله نقلیه و مسافربری مانند؛ هواپیما، قطار، اتوبوس و خودروی شخصی به آن جا بروند.
دیدگاهتان را بنویسید