سیرجان یکی از شهرهای استان کرمان است که قدمت تاریخی زیادی دارد. این شهر بخاطر این قدمت تاریخی که دارد، دارای آثار تاریخی بسیاری است که امروزه هر یک به نوبه خود تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری این شهر شده اند. سیرجان در هر دوره تاریخی دارای ارزش و اهمیت متفاوتی بود، در برخی دوره ها اهمیت بالایی داشت و رفت و آمد زیادی به آن انجام می شد و در برخی زمان ها از ارزش کمتری برخوردار بود ولی در کل در بیشتر زمان ها آبادانی در آن زیاد بود. بیشتر آثار تاریخی که در این شهرر به جای مانده است، مربوط به دوران پس از اسلام است و آثار کمی از دوران پیش از اسلام در این شهرستان دیده می شود، اما این موضوع نمی تواند این قضیه را انکار کند که این شهر از دوران بسیار قبل تر از اسلام نیز وجود داشته است. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد یکی از آثار تاریخی این شهر یعنی آرامگاه فیروز شاه برای شما اطلاعاتی جمع آوری کرده ایم که در این بخش برایتان ارائه می دهیم. پس اگر مشتاق به دانستن داستان این آرامگاه هستید در ادامه با ما همراه باشید.
معرفی آرامگاه شاه فیروز
آرامگاه ها از جمله اماکنی هستند که در فرهنگ ایرانی مورد احترام بسیار هستند به خصوص اگر این آرامگاه مربوط به فردی سرشناس و معروف باشد. در گذشته بسته به فردی که در محل دفن بود، بنایی که بر روی قبر او می ساختند دارای شکوه و جلال بود. بدین صورت که هر چه فرد محبوب تر بود، ساختمان مقبره اش هم عظمت بیشتری داشت. در شهرهای مختلف ایران از این نوع آرامگاه به وفور می توان یافت و در هر گوشه ای از کشور ایران مقبره ای با عظمت وجود دارد که از گذشته به جای مانده و امروز یکی از آثار گردشگری منطقه به حساب می آیند. آرامگاه فیروز شاه در ۱۴ کیلومتری جنوب شرقی شهر سیرجان و در نزدیکی روستای وحدت آباد بر فراز تپه ای از جنس سنگ سبز تیره ساخته شده است. تاریخ ساخت آن و فردی که در آن دفن شده است به طور دقیق مشخص نیست زیرا سنگ قبر موجود در آن به کلی از بین رفته است. دلیل اهمیت این آرامگاه نوع معماری بنای آن است، که با توجه به معماری آن، زمان ساخت آن را به دوران ایلخانی نسبت می دهند. یکی از فرضیاتی که در مورد فرد متوفی این آرامگاه وجود دارد، این است که لوکایجاربین عضدالدوله و یا فرزند او فردی است که در این مکان دفن شده است. گفته می شود این فرد بر اثر خوردن گوشت شکار در گذشته و در این مکان دفن شده است.
معماری آرامگاه شاه فیروز
پلان این بنا به صورت هشت ضلعی است که طول هر ضلعش از بیرون 4 متر و از داخل متر می شود. مصالحی که برای ساخت آن به کار رفته، آجر و ملات گچ و سقفش به صورت گنبدی نیم دایره شکل است. در هر ضلع آن طاقچه ای کوچک دیده می شود که با طاغ جناغی تزئین شده است. تزئینات عمده این بنا آجر کاری راسته خفته است که در جای جای آن دیده می شود. آجرهای این بنا به شکل مربع هستند و مردم این نواحی نقل میکنند که در ساختمان آن از شیر شتر استفاده شده تا بنا محکم ساخته شود و پا بر جا بماند، البته احتمالا این موضوع افسانه ای بیشتر نیست.
برای سفر به سیرجان می توانید از اتوبوس استفاده کنید و خود را به آنجا برسانید، خرید بلیط اتوبوس سیرجان را نیز می توانید با کمک مستر بلیط انجام دهید و خریدی امن و سریع را برای خود و همراهانتان به یادگار بگذارید.
راه های دسترسی به آرامگاه
اگر تمایل پیدا کردید که این بنا را ببنید می توانید به این منطقه سفری داشته باشید. برای این کار ابتدا باید به شهر سیرجان و پس از آن به سمت روستای وحدت آباد حرکت کنید. این سفر را بهتر است به کمک خودرو شخصی انجام دهید زیرا به این صورت می توانید راحت تر این کار را انجام دهید.
بازدید از آرامگاه فیروز شاه
دیدار از این بنا همراه با پرداخت هزینه نیست و به طور رایگان می توانید به تماشای آن بروید و از معماری زیبای بنا لذت ببرید. بهتر زمان بازدید لباس و کفش راحت به همراه داشته باشید زیرا برای دیدن آن باید کمی از تپه بالا بروید که این کار نیاز به لباس و کفش راحت تر دارد.
دیدگاهتان را بنویسید