تئاتر شهر

تئاتر شهر؛ تاریخچه + راه های دسترسی

اگر از افرادی هستید که به ادبیات و تئاتر علاقه مند هستید بدون شک با مسافرت به هر شهری به دنبال تئاترهای آن شهر برای بازدید هستید. افرادی که به تهران رفته باشند بدون شک از تئاتر شهر تهران دیدن کرده اند.

این ساختمان محلی برای برگزاری جشن ها و رویداد های مهم است. در سالیان گذشته بخش های مختلف تئاتر شهر را توسعه داده اند و آن ها را برای استفاده مردم آماده کرده اند. در کنار کاربرد فرهنگی که دارد می توان از معماری و شکل ساختمان هم نهایت لذت را برد. اگر برای دیدن این تئاتر علاقه مند هستید می توانید با مراجعه به مجله مستر بلیط تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید و راهی تهران شوید.

تاریخچه تئاتر شهر

تئاتر شهر تهران یکی از مراکز دیدنی تهران است که از معروف ترین ساختمان های تهران به شمار می رود. در طول سالیان فعالیت خود میزبان گروه های مختلف نمایشی بوده است. ساختمان تئاتر شهر امکانات لازم برای اجرای نمایش های مختلف دارا است. قبل از اینکه تئاتر شهر احداث گردد در این مکان ساختمان مهمان خانه بلدیه یا کافه شهرداری برقرار بود که محلی برای تفریح و خوشگذرانی مردم تهران بود.

این مهمان خانه در سال 1309 ساخته شد و در محوطه ای از فضای باز کافه شهرداری نمایش هایی را برگزار می کردند. کافه شهرداری مکانی برای نویسندگان، شاعران و دیگر هنرمندان معروف بود. در دهه40 گروه هایی که تئاتر های شهری را برگزار می کردند افزایش پیدا کردند. از هنرمندان تئاتر آن زمان می توان آربی اوانسیان، اکبر رادی، بهرام بیضایی، بهمن مفید، عزت الله انتظامی، علی نصریان و … را نام برد.

توسعه نمایش ها باعث شد که به فکر راه اندازی محلی برای اجرای نمایش تئاتر باشند، در نهایت در سال 1346 امکانات مورد نیاز طراحی سالن نمایش را مهیا نمودند و ساخت بنا را شروع کردند. بعد از گذشت 5 سال توانستند کار ساخت و ساز سالن را به اتمام برسانند. تالار شماره دو و سالن چهار سوی آن بعد از مدت کوتاهی افتتاح شد. به مرور زمان سالن های مختلفی به این سالن اضافه شدند.

فعالیت این ساختمان در سالیان گذشته زیر نظر سازمان جشن و هنر شیراز بود که فرح پهلوی بر روی آن نظارت مستقیم داشت، بعد از انقلاب به سازمان رادیوی ملی ایران واگذار شد و در اختیار وزارت فرهنگ و آموزش عالی رسید که بعد از مدتی کوتاه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتقل شد.

نقشه معرفی بخش های مختلف

نقشه معرفی بخش های مختلف

معماری سالن تئاتر شهر را بیژن انصاری با نظارت مستقیم مهندس سردار افخمی انجام داده است. در معماری این ساختمان از معماری سنتی و مدرن استفاده کرده اند. مهم ترین و زیبا ترین شاخصه معماری آن مدور بودن ساختمان است. این سبک از معماری ترکیبی از معماری روم و یونان است که در زمان قاجاریان رواج پیدا کرد.

ستون هایی که بالای ساختمان وجود دارد به صورت زاویه دار به هم وصل شده اند و فاصله های بین آن ها را با کاشی کاری های مربعی و مثلثی شکل تزئین کرده اند. نمای ظاهری ساختمان دایره ای است و سنگ فرش های پارک دانشجو تصویری از تکیه دولت را به رخ می کشند. در فضاهای داخلی قرینه سازی انجام شده است و پیچ و خم هایی که دارد باعث می شود چشم هر گردشگری را به سوی خود جذب نماید.

استفاده از کاشی های فیروزه ای  و آجرهای رنگی در نمای ساختمان هنر ایرانیان را به نمایش می گذارد. مساحت این بنا حدود 5600 متر مربع است که 15 متر ارتفاع دارد. سالن اصلی تئاتر شهر از دو طبقه درست شده و ظرفیت 579 نفر را دارا است. در این سالن تجهیزاتی مثل آسانسور دکور، سیستم آویز، بالا برنده دکور، متحرکه صحنه و … وجود دارد.

تالار چهار سو در طبقه زیر زمین ساختمان قرار گرفته و ظرفیت آن 120 نفر بود که با تغییراتی که بر روی آن ایجاد شد به 350 نفر افزایش ظرفیت داد. تالار قشقایی از دیگر تالار های این ساختمان است که ان را به شکل سه گوش ساخته اند و برای 250 نفر ظرفیت دارد. برای اینکه بتوانید از ساختمان قدیمی و منحصر به فرد تئاتر تهران دیدن نمایید می توانید به سایت معتبر مستر بلیط مراجعه نمایید و بلیط مورد نظر خود را خریداری نمایید و راهی سفری لذت بخش شوید.

 در حال حاضر ساختمان تئاتر شهر چند سالن دارد  که هر کدام از امکانات متفاوتی برخوردار هستند. این تالار ها شامل تالار اصلی نمایش، تالار سایه، تالار قشقایی، تالار چهار سو و کارگاه می شود. در گذشته دو تالار دیگر وجود داشت  که به دلیل تعمیرات امروزه نمی توان از آن استفاده کرد. امروزه تالار شماره دو را که به علت تعمیرات بسته بودند به عنوان تالار مشاهیر مورد استفاده قرار داده اند که محلی برای برگزاری همایش ها و سمینار ها است.

به غیر از سالن اصلی نمایش تمامی تالارهای این ساختمان در قسمت زیر زمین قرار گرفته اند و وارد شدن آن از طریق ساختمان اصلی انجام می شود. در سالن اصلی تئاتر و سالن چهار سو کافه تریاهایی وجود دارد که تماشاگران می توانند در آن ها به استراحت بپردازند.

در این ساختمان کتابخانه ای وجود دارد که در آن از کتاب ها و اسناد نمایشی نگهداری می شود. این کتابخانه محلی برای تحقیقات مختلف دانشجویان است. در کتابخانه تئاتر شهر حدود 25 هزار جلد کتاب وجود دارد و زمان تاسیس آن به سال 1366 باز می گردد.

شرایط بازدید

شرایط بازدید

برای رفتن به تئاتر شهر می توانید هنگام بر گزاری نمایش ها و رویداد های مختلف بهای بلیط ورودی را پرداخت نمایید و وارد ساختمان شوید. در آن جا می توانید به کتابخانه و دیگر سالن های تئاتر دسترسی داشته باشید.

راه های دسترسی به تئاتر شهر

برای رفتن به تئاتر شهر در تهران می توان به چهار راه دانشجو رفت. برای رفتن به این چهار راه وسیله نقلیه های عمومی قرار دارند. ایستگاه مترو دقیقا رو به روی تئاتر شهر است  و اتوبوس های بی آر تی هم به تئاتر شهر تهران می روند، بنابراین اگر قصد مسافرت با وسیله نقلیه های عمومی را دارید می توانید برای رفتن به تئاتر شهر از تاکسی ها و اتوبوس های موجود در آن جا استفاده نماید.

بسیاری از افراد هنگام مسافرت می خواهند در سریع ترین زمان ممکن به محل مورد نظر برسند، بنابراین سفر با هواپیما را انتخاب می کنند. برای تهیه بلیط می توانید با مراجعه به سایت اینترنتی مستر بلیط اقدام به خرید بلیط هواپیما تهران نمایید و سفری خاطره انگیز را برای خود رقم بزنید.

برای خرید بلیط قطار می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل تهران شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *