اصفهان دارای جاذبه های دیدنی فراوانی است که یکی از نمونه های آن مسجد شیخ لطف الله است، در واقع این مسجد یکی از زیباترین و منحصر به فرد ترین بناها به شمار می رود و در نوع خود بی نظیر است. گنبد مدور مسجد به عنوان زیباترین گنبد در کل جهان شناخته می شود و سبک معماری و کاشی کاری آن نیز بسیار زیبا و چشم نواز است.
مسجد شیخ لطف الله در کنار دیگر جاذبه های اصفهان نمونه کاملی از زیبایی های درون شهر به شمار می رود افراد و علاقمندان می توانند با تهیه بلیط هواپیما اصفهان به این شهر زیبا و توریستی سفر کرده و در کنار جاذبه های متعدد آن از مسجد شیخ لطف الله نیز دیدن کنند، همان طور که از نام اصفهان پیداست یعنی نصف جهان! دیدنی های بسیاری در خود جای داده است.
هر کدام از بناهای تاریخی موجود در ایران همواره داستان های جالبی داشته اند، و روایت گر دوران خاصی هستند در شهر اصفهان شاهکارهای زیبا کم نیست اما بدون شک یکی از زیباترین و در عین حال چشم نواز ترین آن ها همین مسجد شیخ لطف الله است که در میدان نقش جهان قرار دارد در ادامه با مجله مستر بلیط همراه شوید تا به همراه ما سفری به این مسجد داشته باشید.
تاریخچه مسجد شیخ لطف الله
هنرمندان معروف ایرانی در آن زمان با ذوق هنری خود اثری منحصر به فرد را ایجاد کرده اند که در نوع خود یکی از بناهای بی نظیر است در روزگاران قدیم کسی باورش نمی شد که حتی با گذشت قرن های زیاد برای این مسجد همتایی پیدا نشود و امروزه در زمره یکی از زیبا ترین و منحصر به فرد ترین معماری های اسلامی قرار داشته باشد، تقریبا می توان گفت 400 سال از زمان ساخت مسجد لطف الله می گذرد و این بنای تاریخی هنوز با استحکام در مدت زمان طولانی سرپا مانده و و آسیبی ندیده است.
مسجد شیخ لطف الله یکی از بناهای ساخته شده و به جا مانده از عهد صفوی و شاه عباس است، و در آن زمان مردم عادی اجازه نداشتند که وارد این بنا شوند نکته جالب درباره مسجد شیخ لطف الله این است که گنبد مسجد شیخ لطف الله مدورترین گنبد جهان است و این گنبد در طول روز به سه رنگ مختلف در می آید؛ در زمان صبح به رنگ صورتی، نزدیک ظهر به رنگ کرم و حوالی غروب به رنگ آجری می شود.
مسجد شیخ لطف الله دارای راهرویی 28 متری است که افراد در زمان ورود با معماری و کاشی کاری های بی نظیر و رنگارنگ مواجه می شوند و زیبایی درون مسجد نیز پی می برند.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
هر چه جلو بروید، شور و شوق شما به دیدن معماری زیبا و ظریف بیشتر و بیشتر می شود و سپس به محراب مسجد شیخ لطف الله راه می یابید، در این جا نقوش اسلیمی چشم نوازی در مقابل دیدگان شما قرار می گیرند که به نوعی فوق العاده و شاهکارانه بر قسمت بالای طاق محراب نقش بسته اند.
علاقمندان، باستان شناسان و معماران توصیف های زیادی درباره شکوه و زیبایی مسجد شیخ لطف الله داشته اند، چنین معماری بی نظیر ایرانی چشم می خواهد و یک دوربین عکاسی برای ثبت لحظات بسیار زیبای این مسجد که افراد باید از نزدیک شاهد این جلال و شکوه باشند.
معماری به کار رفته توسط هنرمندان در نوع خود بی نظیر و فوق العاده است، معماری مسجد توسط فردی به نام محمد رضا اصفهانی ساخته و طراحی شده است. این شخص پسر حسین بنا اصفهانی است که یکی از معماران معروف آن زمان بوده، در ساخت مسجد از نور طبیعی استفاده شده، علاوه بر آن در کنار نقش و نگارهای فوق العاده از ترکیب رنگ های زیبا نیز استفاده شده، و این ترکیب هارمونی منحصر به فردی را ایجاد کرده است.
تمام این موارد در کنار استفاده از کاشی های معرق تکمیل شده و زیبایی را دوچندان کرده است. البته ناگفته نماند که زیباترین قسمت مسجد شیخ لطف الله گنبد آن است، در آن زمان معماران و هنرمندان برای مسجد گنبد مدوری ساخته و طراحی کرده اند که با نقوش اسلیمی با شکوه و کاشی کاری های بسیار زیبا در داخل و بیرون گنبد استفاده شده، تمام این نقوش و زیبایی ها، جذابیت گنبد را دوچندان کرده است.
ویژگی منحصر به فرد دیگر برای این مسجد، نداشتن هیچ مناره ای است، در مسجد هیچ مناره ای وجود ندارد از جایی که در زمان گذشته مناره ها نشانه وجود مساجد بوده اند و مشخص می کردند که مسجد در کجا قرار دارد.
این سوال شاید برای شما پیش آید که چرا این مسجد مناره ای ندارد در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این مسجد تنها متعلق به درباریان بوده و آن ها مجاز به عبادت در این مکان بودند مناره ای نداشته تا عموم افراد برای عبادت به این محل نیایند. شبستان اصلی مسجد جزء یکی از بهترین و زیباترین قسمت مسجد برای گردشگران است چون زیبایی و معماری بی نظیر آن همه را مجذوب خود می کند در این قسمت هنر بسیار زیبای معماران ایرانی بسیار چشم نواز است و قلب بازدیدکننده ها را تسخیر می کند.
البته مسجد شیخ لطف الله هیچ گونه شبستانی برای ورود ندارد که یکی دیگر از تفاوت های آن با دیگر مساجد است.شاید در بدو ورود به داخل مسجد نقش طاووس را نبینید و متوجه آن نشوید اما اگر اندکی حواس خودتان را جمع کنید به وسیله نوری که از روزنه گنبد می تابد، نقش طاووس را در میانه گنبد خواهید دید که خودنمایی می کند.
برخی از باستان شناسان بر این عقیده اند تونل یا راهرویی مخفی از داخل مسجد تا کاخ عالی قاپو وجود داشته که در گذشته درباریان از آن استفاده می کردند اما امروزه دیگر اثری از این تونل به چشم نمی خورد.
شرایط بازدید
افراد و علاقمندان فصولی مثل بهار و تابستان را برای گردش و بازدید مناسب می دانند اما باید در نظر داشته باشید که اصفهان یک شهر پر جاذبه است و در این فصول تعداد بسیار زیادی گردشگر را به خود جذب می کند، بدیهی است که هزینه سفر نیز در این فصول بسیار بالا باشد از سوی دیگر به دلیل ازدحام جمعیت باید برای دریافت بلیط مدت زمان زیادی را در صف ایستاد به پیشنهاد مستر بلیط بهترین زمان برای سفر اوایل فصل پاییز است.
چرا که در این زمان خبری از شلوغی شهر نخواهد بود. البته که گرمای هوا کاهش می یابد و در هوای معتدل و مناسب می توانید به گشت و گذار بپردازید ضمنا بهترین زمان برای رفتن به مسجد شیخ لطف الله بعد ظهر می باشد تا تابش نور به درون و بیرون مسجد در بهترین حالت خود باشد.
راه های دسترسی به مسجد شیخ لطف الله
میدان نقش جهان اصفهان در میان افراد بسیار محبوب است و موجب شده شهر پر از جمعیت های مشتاق شود افرادی که هیچ وقت از دیدن زیبایی ها سیر نخواهند شد. پس در این زمان اصفهان بسیار شلوغ خواهد بود، برای دسترسی راحت تر به این مسجد می توانید از وسیله نقلیه عمومی استفاده کنید چرا که ایستگاه وسایل نقلیه عمومی خصوصا تاکسی های درون شهری نزدیک میدان هستند و راه برای رسیدن به مسجد بسیار نزدیک است.
برای رسیدن به مسجد در صورت استفاده از وسایل نقلیه عمومی باید در ایستگاه امام حسین پیاده شوید از این مکان تا نقش جهان حدودا 800 متر فاصله است که باید طی کنید و به انتهای خیابان سپاه است برسید.
دیدگاهتان را بنویسید