شهرستان تویسرکان در مختصات 34 درجه و 20 دقیقه تا 34 درجه و 46 دقیقه عرض جغرافیایی و 48 درجه و 3 دقیقه تا 48 ئرجه و 35 دقیقه طول جغرافیایی قرار دارد. از شمال به شهرستان های همدان و اسدآباد و قسمت کمی هم به شهرستان بهار، از مشرق به شهرستان ملایر، از مغرب به شهرستان کنگاور و از جنوب به شهرستان نهاوند حدود می شود. تویرسکان به دلیل کوهستانی و مترفع بودن دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است و در جنوب کوه الوند قرار دارد. این شهرستان بعد از همدان، ملایر و نهاوند به عنوان چهارمین شهر بزرگ استان شناخته می شود. بر اساس اسناد تاریخی بر ویرانه های شهر قدیمی رودلاور واقع شده است و گفته می شود که قدمتش به 3000 سال قبل بر می گردد. شهرستان تویسرکان به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی، اقلیم و پوشش گیاهی دارای انواع جاذبه های طبیعی مانند چشم انداز های زیبا، ژئوتوریسم و اکوتوریسم است. از مهمترین جاذبه های طبیعی این شهرستان می توان به کوه الوند، دره زینا، غار اشتران، غار شهرستانه و … اشاره کرد. یکی از جاذبه های تاریخی – مذهبی این شهرستان آرامگاه حیقوق نبی به شمار می رود که در ادامه این مطلب شما را بیشتر با آن آشنا می کنیم.

درباره آرامگاه حیقوق نبی

درباره آرامگاه حیقوق نبی

گردشگری مذهبی یکی از رایج ترین شکل های گردشگری در سراسر جهان محسوب می شود، که سابقه آن مربوط با قرون گذشته است و به طور کلی شامل سفرها و بازدیدهایی می شود که اصلی ترین هدف از آ نها تجرب های مذهبی است. جاذبه های مذهبی، زیارتگاه ها و اماکن مقدس هرساله تعداد زیادی از گردشگران را به سوی خود جذب می کنند. در ایران نیز جاذبه های مذهبی متفاوتی و بیشماری وجود دارد که یکی از آنها در شهرستان تویسرکان قرار دارد و با نام آرامگاه حیقوق نبی شناخته می شود. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این جاذبه مذهبی – تاریخی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. آرامگاه حیقوق نبی از قدیمی ترین آثار تاریخی تویسرکان است که حدود 2600 سال قدمت دارد. حیقوق نبی از انبیاء بنی اسرائیل و از نسل حضرت موسی به شمار می رود که 600 سال قبل از میلاد می زیسته است ولی از محل و تاریخی تولد وی اطلاعات کافی در دست نیست. آرامگاه حیقوق نبی (ع) به شماره‌ی ۹۶۹ در تاریخ هشتم اردیبهشت ۱۳۵۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

داستان زندگی حیقوق نبی

داستان زندگی حیقوق نبی

آنچه از مجموع نوشته های مورخین و محققین دانسته می شود آن است که زمانی مدیر و نگهبان مراسم مذهبی، معبد حضرت سلیمان در اورشلیم را تسخیر نمود. حیقوق نبی به همراه عده‌ی زیادی از یهودیان و از جمله حضرت دانیال به اسارت سپاهیان بخت النصر در آمدند و آنها را به بابل انتقال دادند. سال های طولانی در اسارت ماندند تا آنکه در سال 538 قبل از میلاد مسیح کوروش کبیر پادشاه ایران بابل را فتح کرد. و طی فرمانی دستور آزادی کلیه اسرا و زندانیان را صادر نمود و آنها را تشویق به مراجعت به اورشلیم کرد. ظاهرا پس از آزادی یهودیان از اسارت بابل آن حضزت به اتفاق عده ای از پیروانش به سمت ایران حرکت کرد و در محل فعلی تویسرکان ساکن شد و در همین محل رحلت کرد و به خاک سپرده شد.  حیقوق نبی از انبیاء بنی اسرائیل به شمار می رود و نامش در کتاب تورات ذکر شده و دارای مقام و شان مذهبی خاصی بین پیروان مذهب یهود است. مخصوصا کتار نوبوت این پیامبر که سفر سی و چنجم اسفار عقیق است در مذهب یهود جایگاه خاصی دارد.

معماری بنای آرامگاه

معماری بنای آرامگاه

این ساختمان یکی از قدیمی ترین سازه های تویسرکان به شمار می رود که احتمالا در دوران سلجوقیان ساخته شده است. بنای آرامگاه به یک برج مدور با سقف مخروطی شبیه است و بدنه ای هشت ضلعی و گنبدی دو پوش دارد. در نمای ظاهری این بنا، هشت ترکه آجری دیده می شود که ستون‌های اصلی بنا را تشکیل می دهند و با دیوارهای آجری به یکدیگر وصل شده‌اند که باعث شده اند بدنه اصلی بنا به صورت سطوح هشت گانه به نظر برسد. بر روی هر یک از این هشت سطح خارجی دیوار، بدنه طاق نماهای باریک و کشیده ساخته شده است و قسمت فوقانی هر طاق به شیوه‌ای ساده و زیبا کاشی کاری شده اند. این کاشی کاری دارای برخی خطوط و نقوش جالب توجه و ستاره‌ های شش ضلعی معروف به «ستاره داوود» است.

راه های دسترسی به آرامگاه حیقوق

راه های دسترسی به آرامگاه حیقوق

برای اینکه بتوانید از این بنا دیدن کنید باید استان همدان و شهرستان تویسرکان شوید. برای این سفر بهتر است بلیط اتوبوس تویسرکان را به صورت آنلاین تهیه کنید و سپس راهی این شهر شوید. پس از رسیدن به تویسرکان باید به سراغ بلوار حیقوق نبی بروید تا بتوانید از این بنا دیدن کنید.

بازدید از آرامگاه حیقوق نبی

برای دیدار و زیارت از این بنا باید هزینه ای اندک را پرداخت کنید و در مدت زمان یک تا یک و نیم ساعت می توانید به صورت کامل این بنا را ببنید و از آن زیارت کنید. مستر بلیط پیشنهاد می کند در صورت سفر به این منطقه دیدار از این آرامگاه را در لیست بازدید های خود قرار دهید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *