گردشگری گونه های مختلفی برای توسعه دارد که از آن نمونه می توان به گردشگری مذهبی، فرهنگی، طبیعت گردی، تجاری و … اشاره کرد.  پایدارترین شکل گردشگری، طبیعت گردی است و بهترین روشی به شمار می رود که می تواند برای مقصد و ساکنین آن مفید باشد و منجر به حفاظت از طبیعت شود. طبیعت گردی، یکی از الگوهای فضایی گردشگری شکل گرفته در عصر پسامدرن است. طبيعت گردی، یکی از بارزترین و پرطرفدارترین شاخه های گردشگری است و به هر نوع سفر به مکان های طبيعی گفته می شود. طبيعت گردی، در گروه های متنوعی دسته بندی می شود که اکوتوریسم یکی از آن هاست. بنابر تعریف انجمن بين المللی بوم گردشگری، اکوتوریسم یا بوم گردشگری سفری مسئولانه به نواحی طبيعی است که به حفظ محيط زیست، پایداری و رفاه مردم محلی منجر می شود. اکوتوریسم، علاوه بر رابطه تنگاتنگ با محيط زیست، پيوند عميقی نيز با فرهنگ دارد. ایران از جمله کشورهایی به حساب می آید که دارای جاذبه های طبیعی متنوعی است و همین امر افراد بسیاری را به سمت طبیعت گردی سوق می دهد. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان مانه و سملقان در استان خراسان شمالی با شما به صحبت می نشینیم که با نام دریاچه سد شیرین دره شهرت دارد.

معرفی دریاچه سد شیرین دره

معرفی دریاچه سد شیرین دره

یکی از شهرستان های زیبا با طبیعت بکر در استان خراسان شمالی، شهرستا مانه و سملقان به شمار می رود. مرکز این شهرستان آشخانه نام دارد و در ۴۰ کیلومتری غرب بجنورد قرار گرفته ‌است. سملقان دشتی محسوب می شود که از مخروطه افکنه‌ ها با رسوبات آبرفتی در دوران سوم زمین‌شناسی ایجاد شده و شهر آشخانه با شیب ملایمی بر روی این دشت قرار گرفته ‌است. شهر آشخانه نخستین شهر ورودی استان خراسان شمالی از سمت استان‌های شمالی ایران است. همانطور که گفتیم این شهرستان، پدیده های طبیعی متعددی دارد که یکی از آنها دریاچه سد شیرین دره به شمار می رود. دریاچه سد شیرین دره در ۶۵ کیلومتری شمال غربی شهر بجنورد و در محدوده شهرستان مانه و سملقان واقع شده است. این سد یکی از بزرگترین سدهای استان خراسان شمالی محسوب می شود که بر روی رودخانه ای به همین نام ساخته شده است. از این سد برای برای کنترل و مهار سیلاب‌ها، تامین آب آشامیدنی مورد نیاز بجنورد و روستا های مسیر خط انتقال، تامین آب مورد نیاز صنایع و همچنین تامین آب لازم برای بهبود و توسعه کشاورزی زمین‌های پایین دست بهره می برند.

ساختار و طبیعت اطراف رودخانه سد

ساختار و طبیعت اطراف رودخانه سد

این رودخانه که پشت سد پدید آمده است باعث به وجود آمدن طبیعتی زیبا در اطراف خود شده است که محل مناسبی برای تفریح و گشت و گذار به شمار می رود. در این سد ماهی های گوناگونی وجود دارد که یکی از آنها ماهی های زرده محسوب می شوند که در سد شیرین دره بجنورد زیست می کنند و صید آنها از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست ممنوع اعلام شده است. فصل بهار بهترین زمان برای سفر به ایندریاچه به شمار می رود زیرا  زمین‌های اطراف آن که زمین ‌های کشاورزی هستند، پوشیده از محصولات بهاری و گندم‌ می شوند که به سرسبزی منطقه می افزایند. در مجموعه سد شیرین‌دره، پیاده‌روی ساحلی آسفالت شده‌ای هم ساخته شده که برای پیاده‌روی مناسب است. از آنجایی که چراغ هایی در این محل نصب شده است حتی در شب هم می توانید به پیاده روی در آنجا بپردازید. غروب و طلوع خورشید در این ناحیه بسیار زیباست به همین خاطر می تواند سوژه بسیار خوبی برای عکاسی باشد.

راه های دسترسی به دریاچه سد

راه های دسترسی به دریاچه سد

برای اینکه از نزدیک این محوطه را ببینید باید به شهرستان مانه و سملیقان سفر کنید و می توانید سفر خود را با خرید بلیط اتوبوس آغاز کنید. پس از اینکه به شهر آشخانه، مرکز شهرستان، رسیدید باید از وسایل نقلیه عمومی که درون شهر قرار دارند کمک بگیرید و راهی این منطقه شوید. اگر با خودرو شخصی سفر می کنید باید از مقصد آشخانه در جاده بجنورد گرگان قرار بگیرید و پس از طی 38 کیلومتر به این محل برسید.

بازدید از دریاچه سد شیرین دره

دیدار از این محل رایگان است و بهترین زمان هم برای این سفر فصل بهار و تابستان محسوب می شود. امکانات رفاهی نسبتا مناسبی در نزدیکی این محوطه وجود دارد که می توانید احتیاجات خود را با استفاده از آنها بر طرف کنید. مستر بلیط همراه شما برای خرید بلیط مورد نظرتان برای سفر است.

اشتراک‌گذاری

یک نظر

  1. حسن پاسخ

    اقاجون ما 300 کیلومتر راه تاسد شیرین دره رفتیم اما ورود ممنوع بود حتی نگذاشتن پیاده برویم بالا وسد رو ببینیم تا چه برسه به قایق سواری وماهی گیری . فقط با اطلاعات غلط مردم را الاف خودشان کردند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *