صنعت و هنر جمع آوری اشیاء نفیسه یکی از رسوم و عادات باستانی است. در قرن شانزدهم میلادی شعرا و مورخین از وجود تالارهای مطالعه در قصرهای دوناماریا فرزند کوچکتر پادشاه اسپانیا روایت هایی نموده اند. خانواده های متعددی از اصیل زادگان نیز طی قرن های متمادی مجموعه های بسیار نفیسی از سلاح ها، ساعت ها، قالی ها، نقره آلات، تابلوهای نقاشی، بلورها، چینی ها، جواهرات و غیره تشکیل داده اند. موزه ها معمولا در جستجوی فراهم آوردن سرگرمی های آموزنده، تفریحات معنوی، نشان دادن تاریخ جهان، در ک اصول مردم شناسی از نظر علمی، فنی، اجتماعی و … بر آمده اند و می توان هدف اساسی کلیه موزه ها را تعیلم، آموزش و پرورش دانست. موزه ها، جلوگاه هنر، فرهنگ، صنعت، اعتقادات و باورهای اقوام گذشته هستند. موزه ها آئینه عبرت، تجلی گاه ذوق، استعداد، خلاقیت و دانش مردمانی است که زمانی در این سرزمین یا هر جای دیگر از این کره خاکی زندگی را به تجربه نشستند. در ایران می توانید موزه های گوناگونی را مشاهده کنید که یکی از آنها موزه گنجینه بابل به شمار می رود. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این موزه اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. پس اگر دوست دارید در مورد این موزه اطلاعات بیشتری بدست بیاورید بهتر است این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

معرفی موزه گنجینه بابل

معرفی موزه گنجینه بابل

شهرستان بابل یکی از شهرستان های مهم و پر جمعیت استان مازندارن محسوب می شود که در آن طیف گسترده ای از جاذبه های گردشگری وجود دارد. مرکز شهرستان، شهر بابل به شمار می رود که در گذشته به دلیل تجارت و عبور و مرور تاجران و بازرگانان در این شهر، آن را بارفروش می‌خواندند. در سال ۱۳۱۰ه‍.ش که نقشه‌کشی از شهر بابل آغاز می‌شود، به دستور پهلوی اول (رضا پهلوی) نام این شهر از بارفروش به بابـل تغییر داده می‌شود. یکی جاذبه های گردشگر این شهر، موزه گنجینه بابل نام دارد که در ساختمان قدیمی شهرداری این شهر احداث شده است. این ساختمان، که به دوران پهلوی و سال 1307 بر می گردد، در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این ساختمان در زمان ساخت به عنوان شهرداری مورد استفاده بود ولی پس از آن در سال 1374 به میراث فرهنگی داده شد و به عنوان موزه تغییر کاربری داد. قبل از اینکه این بنا مورد بهره برداری قرار بگیرد، در چندین مرحله مرمت شد. این موزه دارای فضاهایی همچون نمایشگاه موقت، کتابخانه و مرکز اسناد تاریخی نیز است. یکی از گران‌ترین اشیا این موزه، قرآن خطی به دوره صفوی محسوب می شود که نمونه ای بسیار کم نظیر به شمار می رود. از سکه‌ های مربوط به دوره هخامنشیان گرفته تا اسکناس‌های زمان قاجار و پهلوی نیز در این مجموعه نگهداری می‌شوند.

بخش های مختلف موزه

بخش های مختلف موزه

در این موزه می توان بخش های مختلفی را مشاهده کرد که در ادامه این بخش ها را برای شما شرح می دهیم. می توانید با خرید از مستر بلیط راهی سفر به این شهر شوید و از جاذبه های گردشگری مختلف آن دیدن کنید.

بخش مردم‌شناسی

این بخش مربوط به رسم و رسوم و نحوه زندگی مردمان این منطقه است و در آن می توانید با آداب و فرهنگ مردم منطقه بیشتر آشنا شوید. در این بخش که در طبقه دوم قرار دارد می توانید اشیائی مانند وسایل کشاورزی، پوشاک مازندران، گیلان، ترکمن، چادرشب بافی زنان مازندران، صنایع دستی زنان ترکمن‌صحرا و صنایع دستی مانند زری‌بافی و سفال‌گری را مشاهده کنید. در قسمتی از این طبقه نمایی از عروسی شمال در معرض دید همگان قرار دارد و علاوه بر این قهوه‌خانه سنتی در بخشی دیگر از این قسمت وجود دارد که وسایلی مانند تخت چوبی برای نشستن و استراحت، قلیان، چوب‌سیگار و منقل در آن دیده می شود. اشیا دیگری مانند وسایل روشنایی، وسیله خرد کردن قند، تخته خرد کردن سبزی و انواع قاشق‌های چوبی کوچک نیز در این مجموعه قرار دارد. بخش جذاب دیگری که در این قسمت قابل مشاهده است عطاری یا داروخانه سنتی به شمار می رود. در این بخش می توانید در مورد گیاهان بومی دارویی این منطقه اطلاعاتی کسب کنید.

بخش های مختلف موزه

بخش باستان شناسی

همانطور که از نام این بخش مشخص است، در آن اشیائی مربوط به دوران پیش از تاریخ اسلام و ایران باستان به نمایش گذارده می شود. اشیائی که در این بخش می توانید مشاهده کنید شامل سفال‌های منقوش هزاره چهارم و سوم پیش از میلاد از تپه حصار دامغان، تپه سیلک کاشان و محوطه باستانی شوش، سفال خاکستری رنگ داغ‌دار تورنگ‌تپه و ظروف خاکستری مازندران در اواخر هزاره سوم و اواخر هزاره دوم پیش از میلاد، و همچنین، ظروف سفالی قرمز رنگ منقوش اسماعیل‌آباد متعلق به هزاره پنجم پیش از میلاد می شود. علاوه بر این اشیایی از اواخر هزاره دوم و اوایل هزاره پیش از میلاد تا دوره پارت و ساسانی نیز در این موزه قابل دیدن هستند که از میان آنها می توان به جسمه‌های سفالی، مفرغی، جنگ‌افزارهای مفرغی و ظروف سنگی اشاره کرد. بیشتر اشیائی که در این بخش در معرض نمایش قرار دارند از مناطقی مانند بهشهر، ساری، قائمشهر، نکا و نور پیدا شده اند.

بخش یادمان‌های چوبی

در این بخش می توانید صنایع دستی چوبی مربوط به استان را مشاهده کنید که از میان آنها می توان در، پنجره، انواع منبت، مشبک، قاب و گره را نام برد. قدیمی ترین شیئی که در این بخش قرار دارد صندوق مزار امامزاده علی از روستای سوادکوه محسوب می شود که به سال ۸۳۳ هجری قمری متعلق است.

راه های دسترسی به موزه گنجینه

راه های دسترسی به موزه گنجینه

برای اینکه بتوانید این موزه را از نزدیک مشاهده کنید باید به شهرستان بابل بروید و برای رفتن به بابل هم فقط کافی است بلیط اتوبوس بابل را به صورت آنلاین خریداری کنید و خود را به این شهر برسانید. پس از اینکه وارد شهر شدید کافی است به خیابان مدرس این شهر بروید تا بتوانید شاهد موزه باشید

بازدید از موزه گنجینه بابل

برای دیدار از این موزه باید هزینه ای را به عنوان ورودی بپردازید و مدت زمانی که برای این کار نیاز دارید در حدود دو الی سه ساعت می شود.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *