امامزاده علی اکبر آرادان

امامزاده علی اکبر آرادان کجاست؟ معرفی + راه‌های دسترسی

امامزاده علی اکبر آرادان کجاست؟ سفر کردن یکی از مهم ترین و محبوب ترین فعالیت ها به شمار می رود که افراد زیادی به انجام آن می پردازند. در طول تاریخ بشر، حرکت انسان ها در زمین و هجرت آنان از سرزمینی به سرزمین دیگر همواره نقشی اساسی در ایجاد و گسترش تمدن ها داشته و نخستین تمدن های بزرگ در بین النهرین از مهاجرت آرامیها به این سرزمین سرچشمه گرفته است.

ريشه سفر را زيارت و سفرهای مذهبی دانسته اند كه از ديرباز در زندگی نسل بشر بعنوان يك وظيفه و يك اقدام پسنديده، نسل به نسل ادامه داشته است. سفر زيارتی مسيری است برای رسيدن به «خود واقعی انسان و رسيدن به چيزی يا كسی كه به ما كمك می كند معنای واقعی زنده بودن را را متوجه شويم و در نهايت مفهوم زندگی را درک كنيم».

سفرهایی كه با انگيزه های معنوی ومذهبی انجام می شوند، در دهه های اخير رواج پيدا کرده و طرفداران زيادی را به خود جذب كرده اند، كه از ميان اين طرفداران حضور زنان در زيارتگاه ها، بسيار چشمگير است. در ایران امامزاده های زیادی وجود دارد که باعث شده است سفرهای زیارتی بسیاری در ایران انجام بگیرد که امامزاده علی اکبر آرادان یکی  از آنها به شمار می رود.

معرفی امامزاده علی اکبر آرادان

معرفی امامزاده علی اکبر آرادان

شهرشتان آرادان با مرکزیت شهر آرادان در استان سمنان قرار دارد و سالانه افراد زیادی به آنجا سفر می کنند. این شهرستان از شمال به سلسله جبال البرز و شهرستان فیروزکوه، از غرب به بخش مرکزی گرمسار، از شرق به شهرستان سمنان و از جنوب به دست کوری منتهی می شود.

این شهرستان دارای جاذبه های گوناگونی است که یکی از آنها امامزاده علی اکبر آرادان به شمار می آید که در دسته جاذبه های مذهبی تاریخی آن قرار می گیرد. این امامزاده در روستایی واقع شده است که با همین نام خوانده می شود و قدمت تاریخی بنای این امامزاده به حدود هشتصد و پنجاه سال قبل می رسد.

بقعه امامزاده علی اكبر يكی از اماكن با ارزش شهرستان آرادان به شمار می رود كه به شماره 2160 در بيستم آبان 77 در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسيده و از قدمت بالایی برخوردار است.

این بقعه در ۱۴ کیلومتری جنوب شرقی گرمسار و حدود ۵ كيلومتری شهر آرادان در روستای امامزاده علی اکبر شهرستان آرادان واقع شده و در طول سال به خصوص بيست يكم ماه مبارک رمضان و 28 صفر پذيرای هزاران زائر از سراسر كشور است.

ساختار معماری بنای امامزاده

ساختار معماری بنای امامزاده

بقعه و بارگاه با نمای آجری ساخته شده و فاقد هر گونه تزیینات کاشی است. گنبد آن به صورت دو پوش و به سبک معماری سنتی و به شکل شش ضلعی قسمت تحتانی و قسمت فوقانی استوانه ای بازسازی شده است.

حرم دارای ابعاد ۸×۹ و دیوار داخل آن از زمین به ارتفاع ۵۰ سانتی متر سنگ کاری شده و بقیه تا زیر گنبد سفید کاری است. از چهار جناح قسمت تحتانی گنبد مشرف به حرم، نورگیر گچی تعبیه شده است. در وسط حرم ضریح چوبی مشبک به طول 2.60 و عرض 2.20 بر روی قبر گچی وجود دارد و نسبت به ساخت ضريح مطلا و تعویض آن اقدام گرديده است.

قبر فاقد هر گونه سنگ قبر و کتیبه است و ابعادی به طول 2.30 و عرض و ارتفاع 1.20 دارد. ابعاد صحن امامزاده ۶۴×۵۸ و سطح آن در قسمت غربی با آجر چهار گوش به صورت حصیری مفروش شده و قسمت باقی مانده حریم امامزاده، که اخیراً تسطیح شده است، در حال حاضر قسمتی از آن به صورت قبرستان عمومی استفاده می شود و محل دفن شهدا و اموات است.

برای رزرو هتل می توانید به صورت آنلاین اقدام کنید که مستر بلیط می تواند در این راه کمک مناسبی برای شما باشد.

علاوه بر این ها، این بقعه به طور کامل سفیدکاری شده است و هیچ گونه تزیین و کاشیکاری در آن مشاهده نمی شود و ایوان توسط دو پله به حیاط متصل می شود و درب اصلی این بنا در این بقعه قرار دارد.

در وسط ایوان دو ستون آهنی کار گذاشته شده است، در جلوی درب ورودی امامزاده فضای بزرگی وجود دارد که در طرفین آن تعدادی دکاکین ساخته شده است که در حال حاضر مورد استفاده آنچنانی نیست و فضایی از آن به عنوان مسجد مورد استفاده قرار می گیرد.

در وسط آن درب نسبتاً بزرگی وجود دارد که محوطه را به صحن امامزاده ارتباط می دهد که در مدخل آن هشتی جالبی به چشم می خورد که مربوط به دوران قاجار است. در سمت راست هشتی یک مسجد وجود دارد و در کنار آن یک پله است که به پشت بام مسجد مردانه متصل می شود. کف هشتی، که نیاز به تعمیرات جزیی دارد، با قلوه سنگ مفروش شده است.

راه های دسترسی به امامزاده علی اکبر

راه های دسترسی به امامزاده علی اکبر

برای اینکه به این بنا دسترسی داشته باشید باید به شهرستان آرادان سفر کنید و خود را به این محل برسانید. برای این کار می توانید بلیط اتوبوس خود را از مستر بلیط به صورت آنلاین خریداری کنید. و پس از آن به روستای امامزاده علی اکبر بروید.

بازدید از امامزاده علی اکبر آرادان

برای زیارت امامزاده نیست هزینه ای پرداخت کنید و می توانید به رایگان به آنجا بروید. در هر روزی از هفته و همینطور هر روز از  سال می توانید به این امامزاده بروید. مجله مستر بلیط پیشنهاد می کند که زمان سفر به این منطقه، امامزاده را به هیچ عنوان فراموش نکنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *