ایران از جمله کشورهایی به شمار می رود که دارای روستاهای بی شماری است که بسیاری از این روستاها در مناطق خوش آب و هوا و تاریخی قرار دارند. همین دلایل باعث شده است که این روستاها به عنوان مقاصدی برای گردشگری انتخاب شوند. البته بیشترین دلیلی که مردم این مناطق را برای سفر انتخاب می کنند، چشم اندازهای طبیعی آنها به شمار می رود. روستاها به واسطه طبیعتی که دارند می توانند مکانی برای گذران اوقات فراغت مردم فراری از شهر باشند. به این نوع از سفر که مردم برای تعطیلاتشان به روستاها می روند، گردشگری روستایی می گویند. گردشگری روستایی علاوه بر این منافعی برای مسافران در بر دارد، فواید زیادی برای روستاییان نیز ایجاد می کند و می توانند از سود اقتصادی آن بهره مند شوند. گردشگری به شکوفایی اقتصاد روستایی و ایجاد راهی برای عرضه تولیدات محلی بسیار کمك می کند. اساس گردشگری روستایی، تلفیق چشم اندازهای محیط زیست، فعالیت های مزرعه و فرهنگ های خاص موجود درروستا هست که از یك طرف زمینه تفریح و تنوع را برای گردشگران فراهم می کند و از طرف دیگر باعث ایجاد فرصت های شغلی و کسب درآمد برای افراد محلی می شود. یکی از روستاهای گردشگری ایران، روستای ابرده در استان خراسان رضوی به شمار می آید.

معرفی روستای ابرده

معرفی روستای ابرده

شهرستان طرقبه شاندیز در استان خراسان رضوی قرار گرفته است و از مناطق ییلاقی این استان به شمار می رود. از آنجایی که در نزدیکی شهر مشهد قرار دارد و آب و هوایی مطبوع دارد محل اصلی سفرهای آخر هفته اهالی شهر مشهد به شمار می رود. شهرستان طرقبه شاندیز پس از مشهد و نیشابور مهم‌ترین شهرستان توریستی و گردشگری استان خراسان رضوی محسوب می ‌شود. شهر شاندیز نیز به‌ عنوان نخستین منطقهٔ بین‌المللی نمونهٔ گردشگری ایران در سال ۱۳۸۴ توسط دولت برگزیده شده ‌است.

یکی از جاذبه های این شهرستان روستای ابرده به شمار می رود که در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد آن توضیحاتی می دهیم. ابرده که به بهشت مشهد هم مشهور است، آب و هوای عالی دارد و بعد از شهر شاندیز قرار گرفته است. این روستا در مسیر رودخانه زشک واقع شده و معماری آن به صورت پلکانی است. اکثر اهالی روستا شغل هایی مثل باغداری، کشاورزی و دامپروری دارند و محصولات آنها گردو، گیلاس، گلابی، هلو، سیب و آلبالو است. ابرده در ۲۵‌کیلومتری شمال غربی شهر طرقبه و در ۴ کیلومتری شهر شاندیز قرار گرفته است و حدود ۴۳ کیلومتر از مشهد فاصله دارد.

ساختار و جاذبه های گردشگری روستا

ساختار و جاذبه های گردشگری روستا

روستای ابرده طرقبه دارای جاذبه های گردشگری گوناگونی است که در ادامه این مطلب در مورد این جاذبه ها اطلاعاتی را با شما به اشتراک می گذاریم.

طبیعت روستا

روستا در دره ای قرار دارد که گرداگرد آن را کوه های سر به فلک کشیده تشکیل می دهد که در جنوب با کوه کنگ همجوار است. باغ های زیبا در کنار معماری پلکانی روستا، زیبایی خیره کننده ای را به وجود آورده است. کوه های بلند این روستا محل مناسبی برای کوهنوردی به شمار می روند. رودخانه زشک که از درون این روستا عبور می کند علاوه بر صحنه ای که ایجاد کرده، طروات و زیبایی را هم به این روستا هدیه داده است.

آرامگاه حافظ بهاء‌الدین عمر ابردهی

این روستا تنها دارای جاذبه های طبیعی نیست و درون آن می توانید جاذبه های تاریخی هم پیدا کنید. یکی از این جاذبه ها، آرامگاه حافظ بهاء‌الدین عمر ابردهی به شمار می آید که به یکی از عالم های بزرگ این منطقه است. این آرامگاه یک اتاق کوچک ساده است که در میان قبرستان قدیمی روستا قرار دارد.

طبیعت روستا

قبرستان قدیمی

این قبرستان مابین راه شاندیز به ابرده قرار گرفته است و بخی از سنگ های آن قدمتی 700 ساله دارند. قدمت این قبرستان به سده نهم هجری قمری تا اواخر دوره قاجار بر می گردد و در 19 مرداد سال 1384 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

رستوران های ابرده

 در این روستا می توانید رستوران های گوناگونی را مشاهده کنید که به واسطه طبیع زیبای درون رستوران ها از شهرتی بالا برخوردار هستند و اگر کسی به این استان سفر کند نمی تواند از خوردن حداقل یک وعده غذایی در آنها بگذرد.

راه های دسترسی به روستا

راه های دسترسی به روستا

 همانطور که توضیح دادیم این روستا در شهرستان طرقبه شاندیز قرار دارد که برای دیدار از ان باید به این شهرستان سفر کنید. برای سفر به آنجا می توانید بلیط اتوبوس خود را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید و به این شهرستان بروید. اگر با خودرو شخصی سفر کردید باید به سمت شاندیز حرکت کنید و پس از گذر از این شهر در 4 کیلومتری آن می توانید به این روستا برسید.

بازدید از روستای ابرده

برای دیدار از این روستا شرایط خاصی وجود ندارد و در هر زمانی که تمایل داشته باشید می توانید به آنجا بروید. بهترین فصل سفر به این روستا بهار و تابستان به شمار می رود هرچند که در فصل پاییز و زمستان هم جاذبه ها و طبیعت مخصوص به خود را دارد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *