اکوتوریسم یا طبیعت گردی گرایشی نو و پدیده ای نسبتاً تازه در صنعت جهانگردی است که به معرفی چشم اندازهای طبیعی به گردشگران با حفظ هویت مکانی آنها می پردازد. امروزه طبیعت گردی در بین سایر بخش های گردشگری بالاترین نرخ رشد را دارا است. گردشگری مبتنی بر طبیعت همۀ انواع گردشگری متمرکز، گردشگری با انگیزه های هیجان – طلبی و گردشگری با پیامدهای خفیف را که در آنها انگیزه اصلی بهره برداری از طبیعت وحشی و دست نخورده همراه با گونه ها و زیستگاه های جانوری، سیماهای طبیعی و رودخانه های جذاب و تماشایی است، شامل می شود. سختی های زندگی مدرن امروزی، آلودگی هوا و آلودگی های صوتی، خستگی ناشی از کار در مشاغل شهری، تکراری و یکنواخت بودن شرایط زندگی در شهر و دیگر موارد مشابه، انسان شهرنشین را وادار می کند تا برای رفع خستگی و استراحت به طبیعت پناه ببرد. همین موضوع باعث می شود که گردشگری طبیعی روز به روز بیشتر طرفدار پیدا کند و افراد زیادی برای دیدار از طبیعت راهی سفر شوند. ایران از جمله کشورهایی به شمار می رود که جاذبه های طبیعی متنوعی را در سراسر خود جای داده است که یکی از آنها تنگ کافری در شهرستان بدره استان ایلام به شمار می آید.
درباره تنگ کافری
شهرستان بدره یکی از شهرستان های استان ایلام به حساب می آید که سالانه گردشگران زیادی را میزبانی می کند. این شهرستان یکی از مناطق کوهستانی و جنگلی استان به شمار می آید که که حدود ۸۰ درصد منطقه پوشیده از جنگلهای انبوه بلوط و دارای آب و هوایی معتدل در فصل بهار و تابستان است. بلندترین نقطه ارتفاعی در این شهرستان قله ورزرین با ارتفاع ۳۲۰۰ متری از سطح دریا محسوب می شود. این شهرستان جاذبه های طبیعی فراوانی را در خود جای داده است که یکی از آنها تنگ کافری به شمار می آید. این تنگه در کیلومتری شهرستان بدره واقع شده است و در ضمن اینکه جاذبه های طبیعی محسوب می شود در آن آثار تاریخی گوناگونی مربوط به دوران ساسانی یافت شده است. تنگه کافرین در ارتفاع 700 متری از سطح دریا و در دل کوه های سر به فلک کشیده مانشت، دینارکوه و کبیرکوه قرار گرفته است، که وجود این ارتفاعات دلیل شکل گیری این تنگ به شمار می روند. این محل با نام تنگه گافرین و تنگه شداد نیز شناخته می شود که در مورد دلیل نام گذاری آن در بین مردم محلی روایتی مبنی بر مقاومت مردم در مقابل اعراب در این منطقه وجود دارد. در طول سه هزار سال گذشته این منطقه همیشه دارای ساکنانی بوده است که دلیل آن احتمالا همین طبیعت زیبا و بی نظیر به حساب می آید.
ساختار و طبیعت تنگ
همانطور که در بخش قبل توضیح دادیم دلیل شکل گیری این تنگه وجود کوه های سر به فلک کشیده مانشت، دینارکوه و کبیرکوه است. در میان این تنگه رودخانه ای جریان دارد که از رشته کوه های کبیرکوه سرچشمه می گیرد و پس از عبور از مسیر سر راهش به رودخانه سیمره می رسد. شاید بتاون گفت بیشترین زیبایی این منطقه به وجود این رودخانه بر می گردد. کوه های سر به فلک کشیده در دو طرف این تنگه با وجود این رودخانه ای که از میانشان می گذرد صحنه ای بی مانند را رقم زده است که هر بیننده ای با دیدن آنها به وجد می آید. کوه های اطراف این تنگه پوشیده از گیاهانی هستند که جذابیتی بی نظیر به این صحنه داده اند و می توان لحظات شاد و خاطره انگیزی را در این محیط تجربه کرد. در اطراف این تنگه جاذبه های گوناگونی وجود دارد که از میان آنها می توان غار شداد، برکه آب زمزم، زیارتگاه جابر، آبشار کافرین و جنگل های بلوط را نام برد که با رفتن به این محل می توان از آنها نیز دیدن کرد. برای اینکه بیشتر با این ناحیه و روش رفتن به آن آشنا شوید این مطلب از مجله مستر بلیط را تا انتها دنبال کنید.
راه های دسترسی به تنگ
برای رفتن به این منطقه می توانید در ابتدا اقدام به خرید بلیط اتوبوس از مستر بلیط کنید و پس از اینکه به شهر بدره رسیدید به سمت این منطقه حرکت کنید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید باید از کنار سنگ شکنی، که در 3 کیلومتری شمال شهرک ولیعصر (جاده ایلام به دره شهر) قرار دارد، مسیر خود را ادامه دهید تا به این محوطه برسید.
بازدید از تنگ کافری
بازدید از این مکان شرایط خاصی ندارد و می توانید به راحتی به این محل بروید. باید این نکته را بدانید که این محل امکانات رفاهی خاصی ندارد و نیاز است وسایل مورد احتیاجتان را با خود ببرید. بخشی از مسیر تا رسیدن به تنگه را با قایق طی کنید. از آنجایی که این محل، منطقه ای کوهستانی محسوب می شود، زمستان هایی سرد و برفی دارد پس بهتر است در فصل بهار و تابستان راهی آنجا شوید.
دیدگاهتان را بنویسید