انواع مختلفی از گردشگری وجود دارد که یکی از آنها گردشگری فرهنگی به شمار می رود. در این نوع گردشگری جاذبه های تاریخی و فرهنگی یک سرزمین برای مهمانان به نمایش در می آید. گردشگری بر اساس رويكرد گفتمانی، تعاملات ميان فرهنگ ها را تسهيل می کند و از طريق ارتباطات ميان فرهنگی، الگوهای فرهنگی مورد نياز توسعه را برقرار می كند. توسعه گردشگری فرهنگی برای ساكنان محلی از جنبه های مختلفی دارای اهميت است، از جمله اولا گردشگری فرهنگی جامعه ميزبان را به ساير جوامع و فرهنگ ها معرفی می كند. دوما صنعت گردشگری فرصتی برای ساكنان ايجاد می كند تا فرهنگ خود را مستقيم و بدون واسطه و به شكل واقعی به علاقه مندان عرضه كند. گردشگری فرصتی برای ساكنان ايجاد می كند تا فرهنگ خود را مستقيم و بدون واسطه و به شكل واقعی به علاقه مندان عرضه كنند. اين عمل به ويژه باعث تقويت غرور و همبستگی جامعه ميزبان و افزايش حد تحمل آنان در برابر فرهنگ های ديگر می شود. در ایران جاذبه های فرهنگی زیادی وجود دارد که در سرتاسر آن گسترده شده اند یکی از این جاذبه ها مقبره خسته قاسم به شمار می آید که در شهرستان بستان آباداستان آذربایجان شرقی واقع شده است.

درباره مقبره خسته قاسم

درباره مقبره خسته قاسم

خسته قاسم یکی از شاعران بزرگ ایران زمین و استان آذربایجان به شمار می رود که اهل فکر و اندیشه بود و در ادبیات شفاهی مردم آذربایجان جایگاه ویژه ای دارد. خسته قاسم شاعر، عارف و فیلسوف دوره افشاریه، متولد و در گذشته شهر تیکمه‌داش است. در آوازهای سروده شده توسط خسته قاسم حضور عنصر عرفان، در شکل شکایت از دنیا، به صورت واضحی به چشم می آید. او دوران کودکی خود را در تیکمه داش گذراند و تحصیلات سنتی را  در نزد مکتب ملا به پایان برد و برای ادامه تحصیل به اردبیل رفت در مسجد شیخ صفی به تحصیل پرداخت و از همین سالها نیز به آفرینش ادبی هنری پرداخت. بعد از اتمام تحصیل در اردبیل برای تکمیل درس فقاهت به شهر قم و سپس نجف می‌رود و چهارده سال تمام در عتبات‌عالیات تحصیل کرد و سپس به موطن خویش مراجعت نمود و به راهنمایی و ارشاد مردم خویش پرداخت.

تا اینکه در سال 1157 هجری شمسی در سن ۷۶ سالگی بدرود حیات گفت و در زادگاه خود تیکمه داش دفن گردید. آثار وی برای اولین بار توسط توسط دکتر حسین سیامی در سال 1373 گرد آوری و به چاپ رسید که دارای اطلاعات ارزشمندی در مورد زندگی و آثار خسته قاسم است. مقبره این شاعر بزرگ در شهر تیکمه ‌داش در شهرستان بستان آباد قرار دارد و در ۷۵کیلومتری جاده تبریز به تهران واقع شده است. در سال 1383 در شهر تیکمه داش بارگاهی برای مقبره این شاعر گرانقدر ساخته شد که امروزه به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری این شهرستان به حساب می آید و سالانه افراد زیادی برای دیدار از این مقبره راهی این شهرستان می شوند.

معماری ساختمان مقبره

معماری ساختمان مقبره

پلان این مقبره به صورت مربعی و از دو بخش تشکیل شده است و شامل این مقبره شامل یک ورودی و گنبدخانه‌ای هشت ضلعی می شود. پوشش سقف این بنا به صورت گنبدی شکل است و مصالحی که در ساخت آن به کار رفته است شامل آجر می شود. هر ضلع آن دارای یک طاغ جناغی کوچک است که تزئینات این بنا را تشکیل می دهند، همچنین به صورت یکی در میان این اضلاع به صورت مشبک ساخته شده اند که بر زیبایی آن می افزاید. در کنار این مقبره تندیسی از این شاعر گرانقدر به همراه شرح حالی از او وجود دارد. اگر می خواهید نحوه رسیدن به این مقبره را بدانید ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.

راه های دسترسی به مقبره

برای اینکه از نزدیک این بنا را ببنید می توانید بلیط اتوبوس بستان آباد را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید و به این شهر بروید و سپس از آنجا به سمت شهر تیکمه‌داش حرکت کنید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید فقط کافی است که در جاده تبریز به تهران قرار بگیرید تا بتوانید به این شهر برسید.

بازدید از مقبره خسته قاسم

بازدید از مقبره خسته قاسم

دیدار از این مقبره رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه ندارید می توانیید در حدود یک ساعت از تمامی بخش های آن دیدن کنید. پس از دیدار از این مقبره می توانید در شهر به گشت و گذار بپردازید و از تمامی بخش های آن دیدن کنید و سوغاتی مورد علاقه تان را از آنجا بخرید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *