ايران دارای تمدن و فرهنگی غنی و نيز محيط طبيعی كم نظير است. ويژگی های طبيعی و فرهنگی متنوع در ايران باعث شده كه اين كشور به لحاظ مكان های ديدنی و جاذبه های توريستی در رديف يكی از ده كشور برتر دنيا قرار گيرد. جاذبه های باستانی، فرهنگی و طبيعی ايران مبنای بسيار مطلوبی برای توسعه ژئوتوريسم تشكيل داده است. توانمندی های كشور ايران در زمينه ژئوتوريسم سبب شده كه مناطقی از ايران با توجه به ويژگی های طبيعی، زمين شناسی و ژئومورفولوژيكی مانند كوير لوت، كوهستان های سهند و سبلان و انواع غارها از نامزدهای پيشنهادی براي ثبت در فهرست جهانی يونسكو در حوزه ژئوتوريسم معرفی شوند. در ایران غارهای فروانی وجود دارد که بسیاری از آنها ناشناخته هستند و کمتر کسی از آنها خبر دارد. یکی از این غارها، غار اسکندر در استان آذربایجان شرقی به شمار می رود که در این بخش از مجله مستر بلیط به توضیحاتی درباره آن می پردازیم. اگر تصمیم دارید زمانی به این منطقه سفر کنید پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید تا اطلاعات جامعی از این غار به دست آورید و در حین سفر به این ناحیه حتما از آن دیداری به عمل آورید.
معرفی غار اسکندر
شهرستان بستان آباد یکی از شهرستان های استان آذربایجا شرقی به حساب می آید که دارای قدمت و طبیعتی به نظیر است. این شهرستان عنوان سردترین منطقه ایران را از آن خود کرده است زیرا در برخی از روزهای زمستان دمای هوا در آنجا به 46- درجه نیز می رسد. بستان آباد را کوه های گوناگونی تشکیل می دهند که از آن سرزمینی کوهستانی ساخته اند و سبب به وجود آمدن طبیعتی بی نظیر در این محوطه شده اند. شمال آن در امتداد کوههای بزغوش و غرب این شهرستان در امتداد کوههای مورو داغ به ارتفاع ۲۹۶۰ متر در دنباله کوههای مورو داغ و بزغوش به نام تک آلتی و گردنه معروف شبلی قرار دارد و مرتفعترین نقطه شهرستان کوه سهند به ارتفاع ۳۷۷۲ متر محسوب می شود. در این شهرستان غارهای مختلفی وجود دارد که یکی از آنها غار اسکندر به شمار می رود. غار اسکندر بستان آباد در 30 کیلومتری شهرستان تبریز و در روستای سعید آباد واقع شده است. اطراف ورودی غار روستای اسکندر را جویندگان عتیقه جات کنده و باعث شده اند ورودی غار جلوه ای نامناسب به خود بگیرد. این غار یکی از غارهایی به شمار می رود که افراد زیادی که به کوهنوردی علاقه دارند به سمت آن جذب می شوند. این غار در لیست آثار ملی ایران نیز جای گرفته است.
ساختار و محیط غار
عرض دهانه این غار 5 متر می شود و از نوع غارهای استلاکتیت به شمار می رود و هفت تالار دارد که تنها دو عدد از آنها در دسترس است. به محض ورود به غار، تالار بزرگ درون غار را مشاهده خواهید کرد، دیوارها و سقف غار دارای استالاکتیت بسیار زیادی هستند. در انتهای غار اسکندر سعیدآباد دالان و راهرویی تاریک وجود دارد که بوی گوگرد آن از دور نیز به مشام می خورد.
راه های دسترسی به غار
برای اینکه بتوانید از این غار دیدن کنید باید به شهرستان بستان آباد سفر کنید که برای این سفر می توانید بلیط اتوبوس بستان آباد را از مستر بلیط و به صورت آنلاین تهیه کنید و خود را به این منطقه برسانید. پس از اینکه به شهر بستان آباد رفتید باید از آنجا با وسایل حمل و نقل عمومی خود را به روستای سعید آباد برسانید و از این غار دیدن کنید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید می توانید از مسیر جاده تبریز – تهران استفاده کنید و به روستای سعید آباد بروید.
بازدید از غار اسکندر
دیدار از این غار می تواند بسیار لذت بخش باشد ولی در عین حال خطراتی دارد که حتما نیاز است از راهنمایی برای این کار کمک بگیرید. زیرا خطر ریزش سنگ و همچنین استشمام گاز گوگرد در آن وجود دارد. این غار نوردی نیاز به تجهیزات غار نوردی کاملی دارد تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود. پس از دیدار از این غار می توانید زمانی را هم به گردش در سعیدآباد بگذرانید و از دیگر جاذبه های آن دیدار کنید و لحظات خوشی را در کنار همراهانتان رقم بزنید.
دیدگاهتان را بنویسید