استان خراسان رضوی یکی از استان های شرقی کشور است که چهارمین استان وسیع کشور به شمار می آید. خراسان یکی از مهمترین مراکز و خاستگاه‌های تمدن ایرانی به شمار می رود و نام آن با نام امام رضا (ع) در هم تنیده شده است. این استان یکی از قدیمی ترین استان های ایران است که از زمان های قبل از تاریخ نیز افرادی در آن سکونت داشتند. این استان، یکی از استان های گردشگر پذیر در کشور به شمار می آید و سالانه افراد زیادی برای دیدار از نواحی مختلف آن راهی آن می شوند. حرم امام رضا معروف ترین جاذبه مذهبی این استان است که خود به تنهایی افراد زیادی را روانه این استان می کند. البته علاوه بر آن، شهرستان های مختلفی که در این استان وجود دارد هر کدام به تنهایی دارای جاذبه های گردشگری زیادی هستند. یکی از این شهرستان ها، شهرستان رشتخوار به شمار می آید که در جنوب آن قرار دارد و مملو از جاذبه های گوناگون است. مسجد جامع رشتخوار،  خانه قرایی، پل سالار، تپه کوده، شهر باستانی جیزد، مزار و مسجد شاه سنجان، مزار شیخ امان قلی و … برخی از جاذبه های گردشگری این شهرستان به حساب می آیند که دیدار از آنها خالی از لطف نیست.

درباره مزار شیخ امان قلی

درباره مزار شیخ امان قلی

در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این اثر مذهبی تاریخی که در شهرستان رشتخوار  قرار دارد، توضیحاتی را ارائه می دهیم. در جای جای پهنه سرزمین ایران امروزی، بناهای متعددی دیده می شود که از ماهیت و کارکردهای اولیه آنها مشخص نیستند. بناهای آرامگاهی از جمله پررمز و رازترین بناها به شمار می آیند. بسیاری از این دست بناها به سبن عدم وجود کتیبه و یا شجرهنامه ای از متوفی آن، ناشناخته باقی مانده اند. به نظر می رسد، که صاحبان اینگونه آرمگاه ها شخصیت های برجسته در زمان خود بوده اند. یکی از این بناهای آرامگاهی، مزار شیخ امان قلی نام دارد که در روستای سنگان شهرستان رشتخوار قرار دارد. شیخ امان قلی (امام قلی) یکی از عرفای زمان خود بود و از آنجا که پیروزی نادر شاه را در حمله به هرات پیش بینی می کند، نزد نادر شاه از محبوبیت برخودار بود. به همین خاطر پس از اینکه نادر شاه از جنگ بازگشت و مطلع شد که ایشان فوت نموده اند، دستور می دهد مزاری برای آن شیخ بنا کنند. بر اساس این روایت می توان گفت که این بنا را در دوره افشاریه بنا نهاده اند.

معماری بنای مزار شیخ

این بنا دارای پلان خارجی هشت ضلعی است و مصالح به کار رفته در آن شامل آجر و ملات می شود. بنای مزار در گذشته دارای گنبدی بود که اکنون فرو ریخته و همچنین پلان آن از داخل صورت دایره ای است. گردا گرد بنا را هشت ایوان کوچک با اندازه های مختلف احاطه کرده است که نمایی زیبا به آن بخشیده است. ایوان ها دارای طاق های جناغی هستند برای جذابیت بنا افزوده اند. برای تزئینات این بنا از عناصر تزئینی آجرکاری خفته راسته استفاده شده است.

راه های دسترسی به مزار شیخ

راه های دسترسی به مزار شیخ

اگر مایل شدید که از این بنا دیدن کنید می توانید در ابتدا بلیط اتوبوس رشتخوار را به صورت آنلاین از مستر بلیط تهیه کنید و سپس به این شهر سفر کنید. از آنجا هم می توانید با وسایل نقلیه ای که به این روستا می روند خود را به آنجا برسانید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید باید خود را در مسیری قرار دهید که شما را به این محل برساند. اگر از شهر رشتخوار سفر خود را آغاز کردید باید در جاده سنگان قرار بگیرید و فاصله ای به اندازه 27 کیلومتر را در پیش خواهید داشت.

بازدید از مزار شیخ امان قلی

در صورتی که تصمیم گرفتید به این ناحیه بروید باید بدانید که دیدار از بنا رایگان است و زمانی حدود 30 دقیقه از شما می گیرد. همچنین پس از اینکه از آن دیدن کردید می تواند در روستای سنگان به گشت و گذار بپردازید و از جاهای مختلف آن دیدن کنید. مطمئن باشید این گشت و گذار خالی از لطف نیست و حتی می توانید از محصولات و صنایع دستی مردم روستا نیز خریدی داشته باشید و به یادگار از آنجا ببرید و سفری خوش را برای خودتان و همراهانتان به ارمغان بیاورید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *