گردشگری مذهبی یکی از انواع گردشگری در دنیا به حساب می آید که مسافران به قصد دیدار از مکانی مذهبی راهی سفر می شوند. این نوع گردشگری را قدیمی ترین شکل سفر می دانند که از گذشته های دور همیشه وجود داشته است. به عملی که حین دیدار از مکان مذهبی انجام می دهند زیارت می گویند و به مسافر آن، زائر گفته می شود. زيارت يك منسك است كه در بسياری از اديان وجود دارد. «زيارت» اگر چه در اصل به معنای قصد و ملاقات كردن است، اما در معنای اصطلاحی، ملاقات با اشخاص و ديدار از اماكنی است كه از نظر زيارت كنندگان دارای احترام، شرافت، برتری و خارق العادگی باشد. در گردشگری مذهبی احساسات و عواطف بسيار عميق تر، انگيزه های معنوی بالا و منافع اقتصادی زيادی به مردم محلی تعلق می گيرد، همچنين اين نوع گردشگری سازگار با محيط زيست است. گردشگری با هدفی چون انجام عمل عبادی، ابراز قدردانی، اقرار به گناه و ادای نذر، دستیابی به رستگاری معنوی و اجتماعی، برقراری جشن و بزرگداشت رویدادهای مذهبی خاص و ارتباط با همکیشان صورت می گیرد. از آنجایی که در ایران امامزادگان زیادی وجود دارد، این نوع گردشگری خواهان زیادی دارد. یکی از مکان هایی که افراد به قصد زیارت از آن به سفر می روند بقعه امامزاده زیدالکبیر در استان زنجان است.
درباره بقعه امامزاده زیدالکبیر
ابهر یکی از شهرهای استان زنجان به شمار می آید که جاذبه های تاریخی و فرهنگی زیادی را در خود جای داده است. برخی از این آثار تاریخی بقعه امامزاده محمد(در مسجد نور)، بقعه امامزاده اسماعیل شناط، بقعه امامزاده ابراهیم، روستای درسجین، سد کینه ورس، مسجد جامع قروه، آرامگاه پیر احمد زهرنوش، چشمه علی بلاغی و … هستند. در این بخش از مجله مستر بلیط، بقعه امامزاده زیدالکبیر یکی از معروف ترین جاذبه های مذهبی این شهر را به شما معرفی می کنیم. امامزاده زیدالکبیر در حاشیه شرقی شهر ابهر در استان زنجان قرار دارد، که بر اساس کتاب منتقله الطالبین نسبت شاهزاده زیدالکبیر به مولای متقیان باز میگردد. ایشان ابوعلی محمد بن احمد بن عبدالله بن دردار بن حسین بن زید شهید بن علی زین العابدین بن حسن بن علی بن ابیطالب (علیه السلام) نام داشتند که از شهر مدینه راهی شهر ابهر شدند. . گفته می شود که امامزاده زیدالکبیر(علیه السلام) نوه برادری حضرت عبدالعظیم شهر ری بودند. عده ای از علمای انساب من جمله سیدابوالعزّ نسابه، نسب وی را با محمد ساطوره بن احمد بن عبدالله القاضه اشتباه نموده اند که امام فخر رازعابه این مطلب اشاره دارد.
معماری ساختمان بقعه امامزاده
ساختمان امامزاده از دو بخش تشکیل می شود که قسمت اول را هشتی یا راهرویی شکل می دهد که به عنوان فضای ورودی به شبستان اصلی شناخته می شود، پوشش سقف این قسمت از طاق و تویزه های زیبایی تشکیل شده است. قسمت دوم با یک ورودی با هشتی ارتباط پیدا می کند و قسمت اصلی ساختمان به شمار می رود. قبر امامزاده در وسط شبستان گنبددار قرار دارد و ضریح زیبایی پیرامون آن قرار گرفته است و بنای آن جز میراث فرهنگی محسوب می شود. گنبد این بنا از نوع گنبده های دوپوش و رک است، که با گلویی مخروطی و بلند خود برجهای آرامگاهی را برای بینندگان تداعی می کند. این نوع معماری سبک خاصی به شمار می رود که در سدههای سوم و چهارم هجری قمری وارد عرصه معماری ایران گردید. از جمله ویژگیهای این گنبد سطح خارجی آن محسوب می شود که دارای پوشش کاشی فیروزهای مزین به طرحهای هندسی و کاربندی رنگی زیبای آن بر سطح گچی در نمای داخلی است. ارتفاع گنبد 13 متر می شود و قطر ساقهٔ آن ۵ متر است. اگر از دوستدارن این امامزاده هستیدد و می خواید به زیارت ایشان بروید تنها کافی است که بلیط اتوبوس ابهر را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید و به شهر ابهر سفری داشته باشید.
راه های دسترسی به بقعه امامزاده
این بقعه در داخل شهر ابهر قرار دارد به همین خاطر دسترسی به آن به آسانی انجام می گیرد. پس از رسیدن به این شهر می توانید با وسایل حمل و نقل عمومی موجود در شهر خود را به این مکان برسانید بدون اینکه مشکلی پیدا کنید. اگر با خودرو شخصی می خواهید به این بقعه بروید باید سراغ خیابان شهید مطهری که در شرق این شهر قرار دارد را بگیرید.
بازدید از بقعه امامزاده زیدالکبیر
برای زیارت امامزاده نیازی نیست هزینه ای را بپردازید و به صورت رایگان می توانید این کار را انجام دهید. کلیه امکانات رفاهی در محوطه امامزاده دیده می شود پس از این بابت هم مشکلی نخواهید. می توانید در ساعات نماز به این مکان مراجعه کنید تا بتوانید نمازتان را در آنجا ادا کنید.
دیدگاهتان را بنویسید