شهرهای مختلفی در ایران وجود دارد که از جاذبه های دیدنی و تفریحی بسیاری برخوردار هستند. هر کدام از آن شهرها با توجه به اینکه اثرهای تاریخی، مناطق طبیعی و جاذبه های تفریحی منحصر به فردی درون خود دارند هر ساله پذیرای گردشگران داخلی و خارجی زیادی هستند. شهرستان نور که به عنوان قدیمی ترین شهر ایران شناخته می شود در قدیم به عنوان بخش ساحلی حکومت رومیان محسوب می شد که آن را با نام تمیشه می شناختند. حال امروزه شهر نور را بر روی خرابه های قدیمی تمیشه بنا نهاده اند. این شهرستان دارای سه بخش بلده، چمستان و مرکزی است که بعد از جدا شدن از آمل به این سه بخش تقسیم بندی شد. جاذبه های مختلفی در این شهر وجود دارد که هر فردی هنگام مسافرت می تواند از آن ها دیدن نماید. کاخ تمیشان که مربوط به دوره پهلوی دوم می شود، پارک جنگلی کشیل، خانه نیما یوشیج که در روستای یوش قرار دارد، کلیسای آنتوان، موزه گالری دیدی و … از جاذبه های زیبا و بی نظیر این شهرستان به شمار می روند. در این مطلب از مجله مستر بلیط قصد داریم در مورد موزه گالری دیدی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم که بتوانید با در اختیار داشتن اطلاعات مناسب از آن دیدن نمایید. موزه گالری دیدی به عنوان یکی از مقاصد هنری این شهرستان محسوب می شود که آثار هنری متفاوتی را درون خود جای داده است. در این موزه بیشتر نمایشگاه هایی از آثار هنرمندان نامی برگزار می کنند. معماری این موزه را بیشتر شبیه به موزه لوور فرانسه انجام داده اند.
تاریخچه موزه گالری دیدی
در مورد قدمت این موزه باید بگوییم از تاریخچه چندانی برخوردار نیست، چرا که چند سالی بیش از ساخت آن نگذشته است. علی توسلی در سال 1395 برای ساخت این موزه اقدامات لازم را به انجام رساند. این فرد که در طول زندگی خود از اصفهان سفرهایی را به ساحل خزر انجام داد جای یک موزه هنری را در نور خالی می دید. قبل از احداث موزه دید موزه دیگری به نام دلکده احداث شده بود که تمامی خیابان های آن را با پسوند دل شروع کرده بودند. این موزه هم که در ابتدا دلبر دلکده نام گذاری شده بود و مخفف آن در انگلیسی DD بود به همین علت آن را دیدی نام گذاری کردند.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
همان طور که گفته شد یکی از جاذبه های شهر نور موزه دیدی به شمار می آید، که دارای معماری منحصر به فردی است. زمانی که شما وارد حیاط سرسبز آن می شوید با محوطه ای هرمی شکل رو به رو خواهید شد که آن را با شیشه ساخته اند و چندین ماشین قدیمی را در آن جای داده اند. فردی که این مجموعه را ساخته، به ماشین های قدیمی علاقه وافری داشته به همین علت چندین ماشین قدیمی را خریداری کرده و در موزه قرار داده است. قبل از اینکه وارد مجموعه شوید مجسمه ای را مشاهده خواهید کرد که به مرد باران معروف و گویی در حال خواندن دعای باران است. این موزه را در سه طبقه بنا نهاده اند. طبقه اول را به کافه اختصاص داده اند که گردشگران بتوانند بعد از خریدهای خود در آن جا مدتی را به استراحت بپردازند. در این طبقه فضا را به نحوی طراحی کرده اند که بین غرفه های فروش لباس و دکوراسیون و دیگر غرفه ها هیچ گونه دیواری قرار ندارد. هر سه طبقه با پله هایی در کنار محوطه به هم متصل شده اند، به هر طبقه که بروید می توانید طبقه بعدی یا پایینی را مشاهده نمایید. به محض وارد شدن به محوطه موزیک دلنشینی را خواهید شنید. با رفتن به طبقه دوم می توانید با قسمت اصلی موزه رو به رو شوید که از چند قسمت مختلف تشکیل شده است.
شما برای بازدید از این موزه می توانید بلیط مورد نیاز خود را از سایت مستر بلیط خریداری نمایید و راهی سفر شوید. با رفتن به طبقه دوم می توانید به بازدید از حدود 1800 اثر هنری بپردازید که از میان آن ها تابلوهای هنرمندان ایرانی و خارجی، تندیس های منحصر به فرد هنرمندان، اثرهای ساخته شده از وسایل دور ریختنی و … را مشاهده نمایید. آثار نام برده را به نحوی قرار داده اند که می توانید به راحتی از میان آن ها عبور کنید. در این موزه می توانید بعضی از اثرهایی که در آن جا قرار داده اند را خریداری نمایید، چرا که تمامی آن ها اثرهای ماندنی و دائمی نیستند، بلکه برخی از این اثرها را قیمت گذاری کرده اند. افرادی درون سالن حضور دارند که می توانند شما را راهنمایی نمایند و اطلاعات کاملی را از اثرها در اختیار شما قرار دهند. همچنین می توان گفت در طبقه دوم کتابخانه ای زیبا را در کنار راه پله ها ایجاد کرده اند که محلی برای فروش کتاب، لوازم التحریر، لوازم فرهنگی، ساز و … است. مجموعه های و رویدادها و کارگاه هایی که برگزار می شود در طبقه دوم آن را انجام خواهند داد. از طرفی هم دارای یک سالن آمفی تئاتر است که سمینارها و ورکشاپ ها و جشنواره ها را می توان در آن برگزار کرد. در طبقه سوم موزه گالری دیدی رستورانی قرار دارد که از هر طرف به شالیزار، دریا و کوه دید دارد.
در این محیط می توانید به صرف یک وعده غذایی بپردازید و از مناظر پیش روی خود نهایت لذت را ببرید. امکانات زیادی در این موزه به چشم می خورد که از میان آن ها می توان به وجود عابر بانک، سرویس های بهداشتی، مکانی برای استراحت، نیمکت های چوبی و … اشاره کرد. علاوه بر بازدید از خود موزه می توانید از جاذبه های اطراف موزه هم بازدید به عمل آورید. در نزدیکی موزه دیدی موزه دیگری به نام موزه روستایی کندلوس وجود دارد که قدمت آن بسیار زیاد است. این روستا را از سنگ فرش هایی پر کرده اند که باعث زیبای دو چندان آن می شود. کوچه های سرسبز و باریک و دیوارهای کاه گلی، قدم زدن را در این روستا بسیار لذت بخش کرده است. موزه کندلوس را در سال 1366 افتتاح کرده اند که اثرهای قدیمی، اشیاهای قدیمی، سکه های تاریخی، شجره نامه ها و … را در آن نگهداری می کنند. خانه نیما یوشیج از دیگر مکان هایی است که هنگام بازدید از موزه دیدی می توانید آن را مشاهده نمایید. این خانه به زمان حکومت قاجاریان تعلق دارد، که دارای سه در ورود و از شاه نشین و اتاق های مختلفی برخوردار است. با رفتن به این خانه می توانید با زندگی نیما یوشیج آشنا شوید و گالری از شعرهای وی را مشاهده نمایید.
شرایط بازدید از موزه گالری دیدی
برای بازدید از موزه ها معمولا قوانین خاصی وجود دارد، چرا که آثاری که در این مکان ها وجود دارد از قدمت زیادی برخوردار هستند. برای رفتن به موزه دیدی باید بهای بلیط ورودی آن را پرداخت نمایید و از لمس کردن اشیاهای داخل آن پرهیز نمایید.
آدرس و مسیر دسترسی با وسایل مختلف
موزه دیدی در شهرستان نور محمود آباد واقع شده است، یعنی برای اینکه به این موزه دسترسی داشته باشید، باید خود را به شهر نور برسانید. بسیاری از افراد ممکن است از وسایل حمل و نقل عمومی برای سفرهای خود استفاده نمایند در این شرایط با خرید بلیط اتوبوس نور می توانید سفر خود را به این شهر استارت بزنید. زمانی که به نور رسیدید قادر خواهید بود از تاکسی هایی که در آن جا وجود دارند بخواهید شما را به این موزه ببرند. اگر قصد دارید با ماشین های شخصی راهی مسافرت به سوی شهر نور شوید، لازم است بگوییم که برای رسیدن به موزه گالری دیدی باید در 9 کیلومتری از ایزد شهر توقف نمایید در آن جا می توانید مجتمع دیدی را مشاهده نمایید. هنگامی که با ماشین خود به بازدید از این موزه می روید نیازی به نگرانی در مورد جای پارک نیست، چرا که از پارکینگ خصوصی برخوردار است و با خیالی آسوده می توانید با پرداخت مبلغ کمی ماشین های خود را در پارکینگ قرار دهید.
دیدگاهتان را بنویسید