امامزاده یحیی (ع) بکه

امامزاده یحیی (ع) بکه

شهریار یکی از شهرستان های استان تهران به شمار می آید که در موقعیت جغرافیایی درجه و 20 دقیقه تا 51 درجه و 14 دقیقه طول شرقی و 35 درجه و 35 دقیقه و 35 درجه و 44 دقیقه عرض شمالی قرار گرفته است. این شهرستان در جنوب غربی استان تهران واق شده و از سمت شمال و غرب با شهرستان کرج، از سمت شرا با شهر تهران و شهرستان اسلامشهر و از جنوب با شهرستان های رباط کریم و زرندیه همسایه است. ارتفاع متوسط شهرستان شهریار از سطح آب های آزاد  1110 متر است. شهریار از لحاظ آب و هوایی یکی از شهرستان های خنک با آب و هوایی مطبوع به محسوب می شود. این شهرستان جاذبه های گردشگری زیادی دارد که هر یک از آنها باعث شده است افراد زیادی این منطقه را سفر انتخاب کنند. از میان آنها می توان به باغات، تپه ارسطو، قره تپه، آتشکده تخت رستم، آتشکده تخت کاووس، تپه و قلعه جوقین، برج آرامگاه بابا محمود، جاذبه های مذهبی و … اشاره کرد. یکی از جاذبه های مذهبی این شهرستان، امامزاده یحیی (ع) بکه نام دارد که سالانه زائرین زیادی به این مکان می روند. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این مکان اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم.

معرفی امامزاده یحیی (ع) بکه

معرفی امامزاده یحیی (ع) بکه

امامزادگان امروزه یکی از جاذبه های گردشگری به شمار می آیند که افراد زیادی به هوای دیدار از آنها به سمت آنها حرکت می کنند. به این نوع سفر که به قصد زیارت  انجام می شود گردشگری مذهبی می گویند. در ایران امامزادگان بی شماری وجود دارد و همین موضوع سبب شده است که این نوع گردشگری در ایران از پر طرفدارترین نوع های سفر باشد. یکی از امامزادگان ایران که در شهرستان شهریار استان تهران قرار دارد با نام امامزاده یحیی (ع) بکه شهرت پیدا کرده است. این امامزاده از نوادگان امام موسی کاظم به شمار می آید. نام کامل ایشان ابوالفضل یحیی بن ابی هاشم محمد الجوانی بن طاهر بن علی بن محمد بن الحسن بن عبیدالله بن الحسن بن محمد الجوانی بن الحسن بن محمد بن عبیدالله الاعرج بن حسین الاصغر بن امام سجاد (علیه السلام) است، که از شهر آمل به ری نقل مکان نمود و در شهریار سکنی گزید و در این مکان به خاک سپرده شد. این امامزاده در بین مردم محلی به اسم امام زاده یحیی شهرت پیدا کرده است. این امامزاده دقیقا در روستای بکه شهرستان شهریار قرار دارد و در بلوار این شهر واقع شده است که اطراف آن را قبرستانی که مخصوص مهاجرینی است که به این روستا آمده اند.

ساختار و ساختمان امامزاده

ساختار و ساختمان امامزاده

ساختمان امامزاده در محوطه ای قرار دارد که مساحت آن برابر با 15 هزار هکتار می شود و دور تا دور امامزاده را قبرستانی فرا گرفته است، که احتمالا قدمت آن به دوران اسلامی بر می گردد. این ساختمان در حال حاضر پلانی دایره ای دارد که گفته می شود در ابتدا هشت ظلعی بوده، که بر اثر مرمت های سال های اخیر به شکل دایره در آمده است. پوشش سقف بنا به صورت گنبدی شکل در آمده که با کاهگل اندود شده است. در داخل بنا می توانید نما کاری هایی را مشاهده کنید که به وسیله آجر انجام شده است. در سطح محوطه اطراف بنا سفالینه هایی را پیدا کرده اند که متعلق به دوران اسلامی است. همچنین در پای دیوار سمت غربی سنگ قبری قدیمی بدست آمده که مربوط به ۲۵۹ سال پیش کار است. لام به ذکر است که در ساخت بنای امامزاده از خشت و گل استفاده کرده اند.

راه های دسترسی به امامزاده

راه های دسترسی به امامزاده

اگر تمایل دارید که به دیدن این بنا بروید می توانید در ابتدا به شهریار و پس از آن به روستای بکه بروید. این روستا در فاصله 5 کیلومتری از شهر شهریار واقع شده است و شما می توانید با کلیه وسایل حمل و نقل عمومی موجود در شهریار به این روستا بروید. برای سفر به شهریار فقط کافی است که بلیط اتوبوس شهریار را از مستر بلیط به صورت آنلاین و با اطمینان کامل خریداری کنید و سفر خود به این شهر را به انجام برسانید.

بازدید از امامزاده یحیی (ع) بکه

برای دیدار از این مکان نیازی ندارید هزینه ای بپردازید و می توانید بدون پرداخت هیچ هزینه ای به زیارت این امامزاده بروید. در اطراف امامزاده قبرستانی قدیمی قرار دارد که می توانید از قبرهای قدیمی موجود در آن نیز دیدن کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *