زندگی و آرامش روستا همیشه برای شهرنشین ها جذاب و قابل توجه بوده است و روستاها یکی از محبوب ترین مقاصد برای بازدید و یا گذراندن تعطیلاتی آرام و به دور از شلوغی هستند. حال اگر این روستا به اندازه کافی جذاب و در کنار جاذبه های طبیعی، آثار و بناهای تاریخی فراوانی در دلش جا داده باشد، این سفر به یکی از خاطره های فراموش نشدنی شما تبدیل خواهد شدو حسابی از آن لذت خواهید برد. کشور زیبای ما ایران، روستاهای فراوانی دارد که همه آن ها زیبایی و جذابیت خاص خودشان را دارند. یکی از این روستاها، روستای هزاوه نام دارد که در استان مرکزی واقع شده است. این روستا پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی دارد و پر از باغ ها و مزارع زیبای انگور است. اگر شما هم دوست دارید تا با این منطقه آشنا شوید در این مقاله از مجله مستر بلیط با ما همراه باشید تا همه چیز را به شما بگوییم.

درباره روستای هزاوه

درباره روستای هزاوه

شهر اراک در استان مرکزی جاذبه های تاریخی و طبیعی فراوانی دارد که روستای هزاوه یکی از آن هاست. این روستا در فاصله 18 کیلومتری از غرب اراک قرار گرفته و یکی از مناطق خوش آب و هوا و کوهستانی است. اصلی ترین ویژگی های طبیعی این روستا باغات سرسبز و مزارع زیبا و پر بار انگور است که دیدنشان خالی از لطف نخواهد بود و هرساله گردشگران زیادی را برای دیدنش جذب می کند. هزاوه علاوه بر جاذبه های طبیعی، دارای پیشینه ای تاریخی نیز هست که این روستا را به یکی از مکان های محبوب برای سفر و گردشگری تبدیل کرده است. جمعیت این روستا طبق آخرین سرشماری چیزی در حدود 1184 نفر بود و مردم این روستا به زبان فارسی صحبت می کنند.

تاریخچه روستای هزاوه

طبق گفته ها، نام این روستای پنج هزار ساله از کلمه «زاو» گرفته شده است. این کلمه معنی دره می دهد و چون روستای هزواه در دره ای قرار گرفته است، این اسم کاملا با آن همخوانی دارد و نشان دهنده موقعیت مکانی آن است. حرف «ه» در هزاوه معنای خوب بودن دارد و این اسم در کل به «دره خوب» اشاره دارد، بنابراین این روستا نه تنها طبیعت زیبایی دارد، بلکه اسمش هم جذابیت خاص خودش را دارد. جالب است بدانید که نام قدیمی این روستا هزارآبه بوده است و اگر درمورد منشا این اسم کنجکاو هستید باید به شما بگوییم که این روستا چشمه های آب فراوان و پر آبی داشته که باعث شناخته شدن آن به این اسم شده و بعدها طی تغییرات گویشی به هزاوه تغییر یافته است. طبق بررسی های باستان شناسان و سفال های یافته شده در این منطقه، کارشناسان قدمت این روستا را به قرن پنجم هجری مربوط می دانند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

نقشه و معرفی بخش های مختلف

در اطراف این روستا تپه های متعددی وجود دارد که در مرتفع ترین بخش هزاوه متوجه وجود مقبره ای خواهید شد که به شاهزاده احمد تعلق دارد و یکی از بناهای تاریخی این منطقه است. پایه گذاری این بنا به دوره ایلخانان بر می گردد، اما طی سال های حکومت صفویه دستخوش تغییرات بسیار زیادی شده و در نهایت به شکل امروزی اش در آمده است.

ویژگی های اقتصادی

جالب است بدانید که این روستای کوچک توانسته است تا یکی از قطب های اقتصادی موفق در استان مرکزی باشد. ویژگی های منطقه و آب هوایی در این روستا باعث شده است تا هزاوه با کشت انگور به یکی از بزرگ ترین مناطق تولید انگور تبدیل شود و علاوه بر آن محصولات دیگری مانند باسلوق هم از تولیدات این روستا به شمار می آید، که حسابی آن را محبوب و کارآمد کرده است. بنابراین بیشتر مردم این روستا به کار کشاورزی و باغداری مشغول اند و پایه های اقتصاد این روستا به مزارع و کشت انگور وابسته است.

معماری روستای هزاوه

یکی از اصلی ترین ویژگی هایی که در ابتدا توجه تان را جلب می کند بافت و چینش خاص خانه های این روستا است. اکثر خانه ها به صورت پلکانی و شیب دار قرار گرفته اند و مواد به کار رفته در ساخت آن ها اغلب از سنگ و گل است. بام خانه ها به صورت مسطح طراحی و ساخته شده و ویژگی های منطقه ای و جغرافیایی باعث شده است تا روستای هزاوه به هفت محله مختلف تقسیم شود.

معماری روستای هزاوه

محله های روستای هزاوه

این روستا از محله های گوناگون تشکیل شده است که از میان آنها می توان به سر آسیاب، کوهبر، محله پایین، محله چاله، میان ده، ده بالا، تره زار اشاره کرد.

افتخارات روستای هزاوه

باید بدانید که این روستای کوچک محل تولد بزرگانی مانند امیر کبیر و ابوالقاسم قائم مقامی بوده است که از افتخارات این روستا محسوب می شوند و به خوبی گویای تاریخ و فرهنگ غنی مردمان این روستا هستند. در واقع این روستا با نام زادگاه امیر کبیر هم شناخته می شود و یکی از دلایل معروفیت آن نیز همین امر است.

جذابیت های گردشگری این روستا

اگر شما هم به این روستای زیبا سفر کرده اید، مستر بلیط به شما پیشنهاد می دهد تا از جاذبه های موجود در دل این روستا هم دیدن کنید و حسابی لذت ببرید. برخی از بناها و آثار تاریخی و دیدنی که می توانید از آن ها بازدید کنید شامل آستان سلطان سید احمد، درخت سرو کهنسال، حمام قدیمی این روستا و مسجد شبستان دار می شود.

شرایط بازدید از روستای هزاوه

شرایط بازدید از روستای هزاوه

اگر قصد دارید تا از این روستا و تمام مناطق دیدنی و تاریخی اش بازدید کنید، باید به شما بگوییم که بازدید از آن کاملا رایگان است و شما به پرداخت هیچ گونه وجهی نیاز ندارید. در صورتی که می خواهید تمام این روستا را در یک روز ببینید به زمانی در حدود 3 تا 4 ساعت احتیاج خواهید داشت. از آن جایی که این روستا در منطقه ای کوهستانی واقع شده است، به شما پیشنهاد می کنیم در فصول زمستانی با لباس های گرم و تجهیزات کافی به این روستا سفر کنید. در کل بهترین زمان برای بازدید از این منطقه فصل بهار است.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

وجود فرودگاه بین المللی در شهر اراک باعث شده است تا اگر قصد سفر با هواپیما را دارید بتوانید به راحتی برای تهیه بلیط هواپیما اراک اقدام کنید و یا اگر ترجیح می دهید که در عین امنیت و راحتی هزینه های سفرتان را کاهش دهید، می توانید بلیط اتوبوس اراک را تهیه کنید و با خیال راحت سفر کنید.

آدرس دقیق این روستا: استان مرکزی- شهرستان اراک- بخش مرکزی- دهستان امیریه- روستای تاریخی هزاوه.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *