انسان به طور فطری دوستدار محبت است. از این رو، به افراد خاصی علاقه مند می شود و به آنها عشق می ورزد. گاه این عشق و علاقه، در نبود آن افراد نیز از بین نمی رود و به صورت های گوناگون مانند حفظ آثار و مکتوبات و حفظ مکان زندگی نمایان می شود. زیارت فیزیکی از جلوه های عشق و محبت انسان به دیگران است. این گونه بزر گ داشت ها و ارادت ها همه در فطرت کمال جویی انسان ریشه دارد. زیارت، یکی از مهم ترین آموزه های معنوی اسلام است که در فرهنگ اسلام به ویژه تشیع، جلوه ای ویژه دارد. در صنعت گردشگری از زیارت با عنوان گردشگری مذهبی یاد می شود که می توان قدمت آن به سال های بسیار دور بر می گردد و از اولین نوع های سفر به شمار می روند. افراد در این نوع سفر به خاطر ارادتی که به شخص متوفی دارند بار سفر می بندند و سختی های سفر را به جان می خرند. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد یکی از امامزادگانی، که امروزه مقصد سفر بسیاری از افراد به شمار می رود، اطلاعاتی را ارائه می دهیم. این امامزاده که در شهرستان برخوار استان اصفهان قرار دارد با نام امامزاده ابراهیم (ع) زمان آباد شهرت دارد.
معرفی امامزاده ابراهیم (ع) زمان آباد
شهرستان برخوار یکی از شهرستان های استان اصفهان به شمار می آید و مرکز آن شهر دولت آباد است که قدمتی بالا دارد. این شهر در زمان صفویان، یکی از مهم ترین شهرهای اطراف پایتخت حساب می شد و راه شاهی از این شهر عبور می کرد. همچنین، علاوه بر راه شاهی صفوی راه ارتباطی دیگری نیز از دولت آباد عبور می کرد. در این شهر می توانید جاذبه های گردشگری مختلفی را بیابید که یکی از آنها امامزاده ابراهیم (ع) زمان آباد به شمار می رود. امامزاده در مسیر حرکت خود در بالای کوهی حدود یک کیلومتر بالاتر از روستای بیدهند نطنز توقفی داشتند و در زیر این درخت استراحت می کردند و این درخت از آن زمان هنوز وجود دارد. قدمت این درخت بسیار زیاد و تنه اش بسیار تنومند و در مجموع بسیار شگفت انگیز است. اهالی این روستا این مکان را قدمگاه می دانند و اعتقاد راسخی به این محل دارند. امامزاده ابراهیم به امامزاده نرمی نیز در بین مردم محلی شهرت دارند.
تاریخچه امامزاده ابراهیم (ع) زمان آباد
امامزاده ابراهیم (ع) در منطقهی دستگرد برخوار با دشمنان اهل بیت (ع) مواجه می شوند و بر اثر این درگیری جراحات شدیدی بر بدن ایشان وارد می آید به شکلی که در مسیر حرکت خود در زمان آباد در حال ضعف و ناتوانی، ناله کنان از حرکت باز می ایستد. حمامی محل، که شخص مؤمن و معتقد به اهل بیت (ع) بود، که در حال جمع آوری هیزم بود به این محل می رسد و نالهی ایشان را می شنود و حضرت را به منزل خود می برد. امامزاده ابراهیم (ع) پس از چند روز و در آخرین لحظات عمرشان وصیت نامه ای می نویسند و به حمامی می سپارند و از او می خواهند که این وصیت نامه را به نحوی به دست فرزندش اسماعیل (ع) برساند. حمامی نیز به وصیت عمل می کند و جناب اسماعیل (ع) پس از دریافت وصیت نامه به ایران می آیند و باقی عمرشان را در کنار مرقد مطهر پدر بزرگوارشان ساکن می شوند و در نهایت ایشان نیز به شهادت می رسند و در کنار پدرشان به خاک سپرده می شوند. گفته می شود امام موسی بن جعفر (ع) دو فرزند با نام ابراهیم داشتند که با نام ابراهیم اکبر و ابراهیم اصغر معروف بودند و هم اکنون یکی از آنها در شهر بغداد و دیگری در اصفهان به خاک سپرده شده است. البته مشخص نیست که کدام یک ابراهیم اکبر و کدام یک ابراهیم اصغر هستند ولی در هر صورت چیزی که مشخص است این است که ایشان فرزند امام موسی بن جعفر هستند.
معماری بنای امامزاده ابراهیم (ع)
اين امامزاده با پلان مستطیل شکل، صحنى وسيع با اتاق هايى در اطراف دارد. کتيبه ای در ايوان جلوى مقبره دیده می شود که به خط ثلث لاجوردى، با کاشى معرق بر زمينهٔ آجرى طراحى و اجرا شده است که نشان می دهد اتمام بناى آرامگاه را به دورهٔ شاهعباس اول است. از تزئینات داخل مقبره نيز نیز می توان به خط ثلث لاجوردى، با کاشى معرق بر زمينه قرمز رنگ، آيه ۱۳۰ از سورهٔ «بقره» و قسمتى از آيهٔ ۹۷ سورهٔ «آلعمران» که مشتمل بر نام ابراهيم (ع) می شود، اشاره کرد. در این مکان بقایایی از گچ بری محرابی را، که در دوره آل بویه (قرن 4 و 5 ه.ق) ساخته شده و از نظر معماری به محراب مسجد جامع اصفهان شبیه است پیدا کرده اند، که هم اکنون که در موزه آستان نگهداری می شود.
راه های دسترسی به امامزاده ابراهیم (ع)
برای زیارت این مکان باید به شهر دولت آباد و پس از آن به روستای زمان آباد بروید. برای رفت به دولت آباد تنها کافی است که اقدام به خرید بلیط اتوبوس از مستر بلیط به صورت آنلاین و در کمترین زمان کنید.
بازدید از امامزاده ابراهیم (ع) زمان آباد
زیارت این مکان زمان خاصی ندارد و در هر روز و هر ساعتی می توانید برای زیارت این مکان بروید در این محل امکانات رفاهی مطلوبی وجود دارد و می توانید مدت زمانی نسبتا طولانی را در این مکان بگذرانید.
دیدگاهتان را بنویسید