اندیمشک یکی از شهرهای استان خوزستان به شمار می رود که در کنار خرابه های شهر لور بنا نهاده شده است. این شهرستان شهرهای کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان را به هم متصل می کند. لور در گذشته به عنوان شهری آباد شناخته می شد که رفته رفته از اهمیت آن کاسته می شود. در این شهرستان سد کرخه و دز جای گرفته است که سرچشمه های آب شیرین دز این شهرستان را به عنوان یکی از مهم ترین تامین کننده های آب آشامیدنی کشور معرفی می کنند. مردمان این شهرستان دارای گویش لری هستند. افراد قشلاق نشین از گذشته تا به امروز برای نقل مکان چادرهای خود از این منطقه استفاده کرده اند  بنابراین قسمت عمده ای از افراد ساکن در این شهر ایل نشینان هستند. لازم به ذکر است که بگوییم این شهرستان دارای موقعیت منحصر به فردی است یعنی زمین هایی مناسب برای کشاورزی دارد و از معادن، نفت، گاز، سنگ، آهک، گچ، سیلیس و ماسه برخوردار است. با دارا بودن سد و نیروگاه های کرخه و دز توانسته است نیمی از نیروی برق کشور را تامین نماید. علاوه بر ارزش اقتصادی که اندیمشک دارد می توان به جاذبه های آن هم اشاره کرد که توانسته است توجه گردشگران زیادی را به خود جلب نماید. از میان این جاذبه ها می توان قلعه مختار، امام زاده احمد بن موسی، بقعه شیخ روستای باریکاب، قلعه کورو، قلعه حسینی، پل صیحه، سد کرخه ، سد دز و … را نام برد. برای یافتن اطلاعاتی در مورد این جاذبه های تاریخی و طبیعی می توانید به مجله مستر بلیط مراجعه نمایید. سد کرخه یکی از عظیم ترین سدهایی است که در اندیمشک قرار دارد و به عنوان منبع آب شیرین کشور از آن استفاده می شود. با استفاده از نیروگاه این سد توانسته اند مقداری از برق کشور را تامین نمایند. در ادامه مطالب اطلاعات مختلفی را در مورد این سد در اختیار شما قرار خواهیم داد.

تاریخچه سد کرخه

تاریخچه سد کرخه

سد کرخه اندیمشک به عنوان بزرگ ترین سد خاکی در خاورمیانه شناخته می شود که آن را بر روی رودخانه کرخه ایجاد کرده اند. در مورد قدمت این سد باید بگوییم مدت زمان زیادی از احداث آن نمی گذرد. مهندسین عملیات ساخت سد را در سال 1370 شروع کردند و 10 سال بعد آن را به اتمام رساندند. پروژه های دیگری را هم در کنار این سد اجرا کردند که یکی از آن ها تونل دشت عباس برای انتقال آب مورد نیاز آبیاری بود.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

این سد را به این دلیل ایجاد کردند که بتوانند آبیاری زمین های کشاورزی مناطق پایین دستی را به راحتی انجام دهند، همچنین برای تولید انرژی برق هم از آن استفاده های زیادی می شود. این سد دارای بزرگ ترین دریاچه مصنوعی در کشور است، که رودخانه کرخه را در بر می گیرد. از دیدنی های این سد رودخانه کرخه می باشد که از مناطق جنوب غربی رشته کوه های زاگرس سرچشمه می گیرد  و بعد از آن در مرز مشترک ایران و عراق به مرداب هورالعظیم می رسد. از سرشاخه های رودخانه کرخه می توان رودخانه قره سو، گاماسیاب، سیرمه و چرداول را نام برد. این سد بر روی تپه های بلند منطقه گنگلومرای ایجاد شده است. برای بازدید از سد کرخه می توانید به سایت اینترنتی مستر بلیط مراجعه نمایید و بلیط مورد نیاز خود را خریداری کنید.

شرایط بازدید از سد کرخه

شرایط بازدید از سد کرخه

بازدید از سدهایی که تامین کننده آب و انرژی برق هستند می تواند بسیار دیدنی باشد. یکی از این سد ها که کرخه نام دارد از دریاچه ای برخوردار است که زیبایی هرچه تمام تر را به رخ بینندگان خود می کشاند. برای رفتن به این منطقه با شرایط خاصی رو به رو نخواهید بود تنها باید از رفتن به نزدیک این سد خود داری نمایید، چرا که احتمال پرت شدن درون سد بسیار زیاد است.

آدرس و مسیر دسترسی با وسایل مختلف

سد که در خوزستان و 22 کیلومتری از اندیمشک واقع شده، برای دسترسی راه های مختلفی را دارا است. برای رفتن به این منطقه می توانید از ماشین های شخصی خود استفاده نمایید و قبل از اینکه به اندیمشک برسید با تابلوی سد کرخه رو به رو خواهید شد. هنگام بازدید از سد می توانید زیبایی های اطراف رودخانه کرخه را هم مورد بازدید قرار دهید. از دیگر راه های دسترسی به سد کرخه استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی چون اتوبوس است. بسیاری از افراد ترجیح می دهند با اتوبوس به سفر بپردازند، چرا که دغدغه جای پارک برای ماشین خرابی های احتمالی ماشین را نخواهند داشت. اگر قصد دارید با اتوبوس راهی اندیمشک شوید می توانید بلیط اتوبوس اندیمشک را تهیه نمایید و سفر خود به این منطقه را آغاز کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *