موزه ریاست جمهوری رفسنجان

موزه ریاست جمهوری رفسنجان

اگر بخواهیم تاریخی ترین استان های کشور را نام ببریم، بدون شک کرمان هم جزء آن ها خواهد بود. این ناحیه که لقب بزرگ ترین استان کشور را کسب کرده، شهرهای تاریخی بسیار زیبایی را در دل خود جای داده است. رفسنجان یکی از شهرستان های پر آوازه این استان است. امروز در مجله مستر بلیط، می خواهیم گذری کوتاه بر این شهر پسته خیز داشته باشیم و به معرفی یکی از مهم ترین و ماندگارترین بناهای گردشگری آن بپردازیم. در تمامی شهرهای کشورمان، انواع و اقسام موزه ها را داریم، اما موزه ریاست جمهوری رفسنجان را می توان گل سر سبد آن ها دانست.

درباره موزه ریاست جمهوری رفسنجان

درباره موزه ریاست جمهوری رفسنجان

موزه ریاست جمهوری رفسنجان هم از لحاظ معماری و هم از منظر سیاسی و تاریخی، از اهمیت بالایی برخوردار است. این بنای مهم، یادگاری از دوران ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی است. این شخصیت برجسته و روحانی مدبر، در سال های ۶۸ تا ۷۶ شمسی، عهده دار دولت بود. سید محمد خاتمی که پنجمین رئیس جمهور کشور بود، در سال ۷۸ این موزه زیبا و مهم را افتتاح کرد. ایده و هدف اولیه برای ساخت این مکان، ایجاد کردن آرشیو ملی برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بود. و چون آیت الله رفسنجانی، کرمانی بود، موزه را در رفسنجان احداث کردند. اکنون که درب این موزه به روی عموم مردم گشوده است، می توان هدایای مختلفی را دید که در زمان ریاست جمهوری وی، به او اعطا می شد و برای نگهداری بهتر آن ها را به این مکان منتقل می کردند. در این موزه نه تنها هدایای مردمی، بلکه پیشکش های سران کشورهای دیگر هم، وجود دارد. آیت الله هاشمی رفسنجانی، یکی از برجسته ترین و تاثیرگذار ترین شخصیت های سیاسی کشور بوده است. ایشان اقدامات بسیار مهمی را در جهت پیشرفت کشور عزیزمان، انجام داد و به همین سبب، از محبوبیت بالایی نزد مردم و سایر مسئولین، برخوردار بود. اگرچه ایده اولیه این موزه در زمان ریاست آیت الله هاشمی بود، اما بعد از ایشان و در دوره پنجمین رئیس جمهور، جناب خاتمی، ساخته شد. با این وجود موزه فعالیتش را در زمینه نگهداری از هدایا به خوبی انجام می داد و اکنون در آن بیش از ۲۰۰ شیء مهم  نگهداری می شود. درست است موزه نام دارد، اما برخلاف سایر بناهای این چنینی که در شهرهای گوناگون دیده می شوند، تنها دارای غرفه های حاوی وسایل عتیقه نیست. بلکه قسمت های گوناگون مختلفی هم دارد که در ادامه این مطلب از مستر بلیط، به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

تاریخچه موزه ریاست جمهوری رفسنجان

تاریخچه موزه ریاست جمهوری رفسنجان

اگرچه این بنا، قدمت بسیار زیادی ندارد و در سال های معاصر ساخته شده، اما با این حال جزو یکی از شاخص ترین مکان های گردشگری استان کرمان است. اگر به گشت و گذار در موزه ها علاقمند هستید، حتما از این مکان جالب، دیدن کنید. طراحی ایده اولیه ساختمان بنا و نحوه پایه گذاری آن، بر عهده مهندس شهوند یوسفی زاده بوده است. اگرچه بعد از آن شرکت آرشیکام، مسئولیت اجرای طرح را بر عهده گرفت تا نهایتا در سال ۷۸، تاسیس و افتتاح شد. وسعت ساختمان موزه، ۵۰۰۰ مترمربع می شود که ترکیب بسیار زیبایی از مکعب و کره را در خود جای داده است. معماری جالب این مکان، فضایی بسیار دیدنی را هم از منظر بیرونی و هم درون ساختمان، ایجاد کرده است. در نگاه اولیه ساختمان طوری بنظر می رسد که گویی یک کره درون یک جعبه مکعبی قرار گرفته است. همچنین نحوه ساخت کره نیز چشم ها را به خود محسور می کند. میله های سفید رنگ متعددی که در هم پیچیده شده اند، ساختمان شیشه ای کره را تشکیل داده اند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

این موزه استثنائی درون یک باغ بزرگ قرار دارد که اکنون به عنوان مجتمع فرهنگی ورزشی آیت الله هاشمی رفسنجانی، شناخته می شود. از همان ابتدا که وارد محوطه باغ می شویم، ساختمان موزه را می بینیم که در وسط فضای باز، واقع شده است و خودنمایی می کند. به جلوی ساختمان که می رسیم، معماری زیبای آن را خواهیم دید که تمام قسمت ورودی از شیشه ساخته شده و جلوه چشم نوازی را ایجاد کرده است. استوانه ای شیشه ای هم در وسط فضای ورودی قرار گرفته است و بیش از پیش حالت کروی بودن را القا می کند. قسمت های اصلی موزه شامل سالن آمفی تئاتر، رستوران، کتابخانه، فضای VIP، چندین اتاق تحقیقی و اداری، همکف و در نهایت فضای اصلی موزه که به نگارخانه معروف است، می شود. ساختمان این بنا، دو و نیم طبقه است. درون دیوارهای احاطه کننده راه پله نیزقفسه های شیشه ای قرار دارد که وسایل نفیس و ارزشمندی مانند فرش حجمی، گلدان های سنگی زیبا و چندین بشقاب چشم نواز که توسط مردم و … هدیه داده اند، را در خود جای داده است. از راه پله که بالا برویم وارد سالن ۱ خواهیم شد که در آن چندین کمد و غرفه وجود دارد که اشیاء گرانبهایی را در خود قرار داده اند. در این قسمت آثار چینی و فلزی گرانبهایی وجود دارند که چشم ها را نوازش می کنند. همچنین در این طبقه تابلوهای نقاشی از آیت الله رفسنجانی نیز وجود دارند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

از طریق دربی که در این سالن قرار دارد، می توانیم وارد سالن دوم شویم و تعداد بسیاری هدایا که از طرف مسئولین و سران هر کشور، به موزه داده شده است، را ببینیم. برای مثال در اینجا ظروف زیبایی را که رئیس جمهور هند هدیه داده است، خواهیم دید. همچنین در دیوارهای پشتی این غرفه ها، نقش و نگارهای زیبای بسیاری را خواهیم دید که شخصیت های برجسته انقلابی و سیاسی را به نمایش گذاشته اند. در غرفه دفاع مقدس و شهدا، ۵۱ شیء گرانبها و ارزشمند قرار داده شده است. در غرفه دوران سازندگی نیز شاهد ۱۱۷ عدد پیشکش خواهیم بود. در گوشه و کنار این سالن تابلوهای نقاشی بسیار زیبایی از کشور عزیزمان ایران و همچنین آیت الله هاشمی، به چشم می خورد. این هدایای زیبا، ذوق و هنر لطیف ایرانیان و سایر مردم جهان را به خوبی نشان می دهد. این ساختمان در مجموع دارای ۸ سالن است که در تمامی آن ها، وسایل عتیقه و کهن بسیاری وجود دارد. در سالن شماره ۸ مجموعه ای از کتاب های ارزشمند نیز وجود دارد. یکی از کتاب های نفیس این قسمت، قرآن خطی است که از طرف دفتر حفظ منافع ایران در آمریکا، به موزه هدیه داده شده است. قسمت مرکز ساختمان هم که در کره قرار گرفته، بسیار زیبا است و معماری بی نظیری دارد. در وسط این سالن، درست زیر کره، حوض دایره ای زیبایی وجود دارد. روی دیوارهای بالای حوض نیز با خط نستعلیق بسیار زیبا، نام ۱۲ امام معصوم، حکاکی شده است.

شرایط بازدید

بازدید از این موزه برای عموم مردم آزاد است. شما می توانید هر زمان از روز را که دوست داشتید، برای آشنایی با تاریخ معاصر ایران و همچنین بازدید از هدایای زیبای کشورهای مختلف، به این مکان بروید. برای بازدید از موزه، نیازی به پرداخت پول نیست.

شرایط بازدید

آدرس و نحوه دسترسی

موزه ریاست جمهوری که اولین موزه به سبک این چنینی است، در شهر رفسنجان استان کرمان واقع شده است. شما می توانید به راحتی از سایت مستر بلیط، بلیط اتوبوس رفسنجان را خریداری کنید و سفری به دیار پسته ها داشته باشید.

آدرس موزه ریاست جمهوری: استان کرمان، رفسنجان، خیابان زیتون، مجتمع فرهنگی ورزشی آیت الله هاشمی رفسنجانی.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *