استان کرمان یکی از استان های تاریخی ایران است که شهرستان های بسیاری دارد و هر یک از شهرستان های آن نیز دارای قدمتی تاریخی هستند. یکی از این شهرستان ها شهر کوهبنان نام دارد که در شمال شرقی این استان واقع شده است. یکی از نکات قابل توجه در مورد این شهر این است که مارکوپولو در زمان سفر خود از این شهر گذر کرده و در مورد آن صحبت کرده است و از کوهبنان به عنوان شهری بزرگ و آباد یاد می کند. مقدسی درباره کوهبنان می گوید: «قلعه‌ای دارد در نزدیک مرز، شهرچه ایست دارای دو دروازه و حومه‌ای مشتمل بر حمام‌ها و کاروان‌سراها، و مسجد شهر جلو دروازه است و باغستانی وسیع که تا دامنه کوه مجاور شهر امتداد دارد شهر را در برگرفته است». یاقوت و حمدالله مستوفی نیز در مورد این شهرستان صحبت کرده اند. حمدالله مستوفی و مارکوپولو در سفرنامه های خود از کوهبنان با نام کُبی‌نان نام برده اند. از آثار تاریخی موجود در این شهر می توان خانقاه شیخ ابوسعید، تخت امیر، قلعه دختر، آرامگاه محمد شهید کوهبنانی، قلعه رتک و بسیاری دیگر را نام برد. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد قلعه رتک اطلاعاتی را گردآوری کرده ایم که برای شما رائه می دهیم.

روستای رتک

این روستا که در شهرستان کوهبنان استان کرمان قرار دارد یکی از روستاهای تاریخی این منطقه است و در آن آثار تاریخی متعددی را می توانید بیابید. از آثار تاریخی موجود در این روستا می توان به قلعه رتک، برج رتک، پیر غوچی، درخت کهن‌سال پتک، خانه‌های باستانی، بوکن‌ها (بیکندها) و … اشاره کرد. فاصله این روستا از مرکز شهرستان حدود 37 کیلومتر است. وجود این آثار تاریخی نشان از تاریخی و قدیمی بودن این روستا دارد. علاوه بر آثار تاریخی که در آن وجود دارد از رسوم و آئین های قدیمی نیز برخوردار است که شامل مواردی همچون مراسم جوش زنی و سنگ زنی، عاشوری، چاوش خوانی و بیست هفتمو می شود.

روستای رتک

معرفی قلعه رتک

قلعه های تاریخی امروزه به عنوان یکی از پر طرفدارترین آثار تاریخی شناخته می شوند و کشور ما ایران که در رده یکی از کشورهای غنی از لحاظ آثار تاریخی قرار دارد تعداد بسیاری از آنها را در خود جای داده است و در شهرستان ها و استان های مختلف ایران می توان از این دست قلعه ها پیدا کرد. یکی از این قلعه ها، قلعه رتک نام دارد که در استان کرمان شهرستان کوهبنان روستای رتک واقع شده است. این قلعه در زمان صفویان ساخته شده است و عمر این اثر تاریخی مربوط به آن دوران است. این اثر در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۴۹۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

معماری قلعه رتک

پلان این قلعه به صورت مستطیل شکل است و امروزه مقدار زیادی از تخریب شده است. سر در این قلعه دارای یک برج است. این قلعه مانند دیگر قلعه ها چند برج دیده بانی داشته، که امروزه تنها دو عدد از آنها بر جای مانده است. در ساخت این بنا از خشت و گل استفاده شده است که از مصالحی به شمار می روند که در ساخت خانه های این منطقه استفاده می شود.

راه های دسترسی به قلعه رتک

راه های دسترسی به قلعه رتک

همانطور که در قسمت های قبل اشاره کردیم این بنای تاریخی در شهرستان کوهبنان و روستای رتک قرار دارد. اگر قصد دیدار از این قلعه را دارید باید به این منطقه سفری داشته باشید و این کار را می توانید با استفاده از خودرو های حمل و نقل عمومی که از شهر کوهبنان به سمت این روستا حرکت می کنند انجام دهید.

بازدید از قلعه رتک

 دیدن این بنا هزینه برای شما به همراه نخواهد داشت و شما می توانید بدون پرداخت هزینه این بنا را تماشا کنید. در حین دیدار آن می توانید از دیگر آثار تاریخی موجود در این روستا نیز دیدن کنید و لحظات خوشی در این سفر تجربه کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *