عباس آباد یکی از روستاهایی است که در شهرستان میامی قرار دارد و به عنوان روستای هدف گردشگری شناخته می شود. این روستا در فاصله 75 کیلومتری مرکز شهرستان میامی واقع شده است و به خاطر قدمت بالایی که دارد یکی از روستاهای هدف گردشگری انتخاب شده است. این روستا در مسیر تهران به مشهد قرار دارد و همین موضوع اهمیت آن را دو چندان کرده است. می توان گفت این روستا زمانی در جاده ابریشم واقع بود، که باعث به وجود آمدن آثار تاریخی متعددی در آن شده است. روستای عباس آباد در شمال کویر مزینان قرار دارد و دارای اقلیمی گرم در تابستان و معتدل در زمستان است. مصالح به کار رفته در ساخت خانه های قدیمی روستا عمدتا خشت و گل بوده که همچنان باقی مانده اند. فضاهای دیگر خشت و گلی و همچنین آب انبار خشتی در حاشیه روستا و در کنار آزادراه دیده می شود. بقایای قلعه ای نیز در ضلع شمال شرقی روستا بر فراز تپه ای قابل رؤیت است. در این قسمت از مجله مستر بلیط در مورد یکی از مشهور ترین آثار تاریخی این روستا یعنی کاروانسرای عباس آباد اطلاعاتی را گردآوری کرده ایم که در اختیار شما قرار می دهیم.

معرفی کاروانسرای عباس آباد

معرفی کاروانسرای عباس آباد

کاروانسراها مهم ترین بناهای بین راهی و منزلگاه امن کاروانیان در مسیرهای مهم بازرگانی زیارتی در ایران بوده اند. یکی از مهم ترین و با ارزش ترین یادگارهای ایران کاروانسرا است، که موجودیت آن از ایران باستان شروع شده و طی گذشت قرن های متمادی بنا به دلایل متعددی مثل نظامی، تجاری و مذهبی، توسعه و تکامل پیدا کرده است. کشور ایران به خاطر قرار گیری در شاهراه تجاری شرق به غرب یعنی از چین تا دریای مدیترانه و گستردگی قلمرو از دیرباز در به وجود آوردن و ساخت راه های نظامی، تجاری و ساختمان های مربوط به آنها نقش آشکاری داشته است. کاروانسراها بر حسب موقعیت و کارکرد به دو دستۀ کاروانسراهای شهری و برو ن شهری تقسیم می شوند. کاروانسرای عباس آباد از کاروانسراهایی است که در دسته اول قرار می گیرد. این کاروانسرا در روستای عباس آباد از توابع شهرستان میامی استان سمنان قرار دارد و بازمانده دوران صفوی است. دوران صفوی همانطور که می دانید اوج هنر معماری در ایران به شمار می آید. این بنا با توجه به اهمیت تاریخی خود و همین طور معماری اش در لیست آثار ملی ایران قرار دارد.

معماری کاروانسرا

معماری کاروانسرا

کاروانسراها در ایران بر اساس اقلیم منطقه ای که در آن قرار دارند دارای معماری های مختلفی هستند. یکی از انواع این معماری ها کاروانسراهای حیاط دار مرکزی است که مخصوص مناطق مرکزی و گرم و خشک ایران هستند. این کاروانسرا ها دارای حیاط مرکزی هستند که دیگر عناصر کاروانسرا بر اساس حیاط جای گیری شده اند. این کاروانسرا ها از زیبا ترین و مهم ترین کاروانسراهای ایران از نظر معماری و تنوع بوده که به انواع مختلفی تقسیم می شود. کاروانسرای مدور، کاروانسرای چند ضلعی، کاروانسرای دو ایوانی، کاروانسرا  با تالار ستون دار، کاروانسرای چهار ایوانی و کاروانسرا با پلان متفرقه از انواع این نوع کاروانسرا هستند. کاروانسرای عباس آباد از این نوع کاروانسرا هایی است که حیاطی در قسمت مرکزی دارد و دیگر قسمت های آن در اطراف حیاط قرار دارند. نقشه پلان این کاروانسرا به صورت مستطیل شکل و از نوع چهار ایوانی است که همانطور که قبلا اشاره شد ایوان ها پیرامون حیاط قرار گرفته اند و مساحت آن برابر با 8500 متر مربع است. این کاروانسرا دو ورودی در قسمت شرق و غرب خود دارد که ورودی اصلی آن در ضلع شرقی است. حجره ها که گرداگرد حیاط قرار دارند هر یک دارای طاق جناغی هستند و سکویی در روبروی آن ایجاد شده است. پشت حجره ها راهرویی دیده می شود که برای نگهداری حیوانات مورد استفاده قرار می گرفت. باراندازی را در وسط حیاط این کاروانسرا می بینید که جهت خرید و فروش و بارگیری کالاهای کاروانیان مورد بهره برداری بود. برای اینکه بتوان به پشت‌بام کاروانسرا دسترسی داشت باید از راه پله‌هایی که در طرفین ایوان‌های شرقی و غربی قرار دارند، استفاده کرد. تزئینات این کاروانسرا شامل کاربندی‌های گچی رواق‌های پیرامون حیاط و نیز آجرکاری‌های سقف ایوان‌ها می شود.

زمانی که بخواهید به شهر میامی سفر کنید بهترین روش می تواند استفاده از اتوبوس باشد همچنین بهترین روش خرید بلیط اتوبوس به صورت آنلاین و از مستر بلیط است.

کاروانسرای عباس آباد

بازدید از  کاروانسرای عباس آباد

زمان بازدید از این بنا نیازی نیست شرایط خاصی را رعایت کنید، تنها چیزی که باید مد نظر داشته باشید این است که در ساعات اداری و در طول روی برای دیدن این بنا راهی شوید. در زمان بازدید این بنا می توانید دیگر آثار تاریخی روستا که در سراسر آن گشترده شده اند را نیز تماشا کنید.

راه های دسترسی به کاروانسرا

 اگر تمایل پیدا کردید که این بنا را ببنید باید خود را به روستای عباس آباد که در فاصله 75 کیلومتری شهر میامی قرار دارد برسانید. ان کار را می توانید با کمک وسایل حمل و نقل عمومی که از شهر میامی به این قصد حرکت می کنند انجام دهید. اگر دوست دارید می توانید از خودرو شخی استفاده کنید، تنها کافی است خود را در جاده شاهرود-سبزوار قرار دهید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *