تنها موزه مردم شناسی زرتشتیان جهان در شهر کرمان، داخل مجموعه آتشکده زرتشتیان قرار گرفته است. بنای اولیه این آتشکده ابتدا در زمینی به مساحت ۴ هزار مترمربع ساخته شد، اما پس از چند سال به کمک چندین نفر از دهشمندان زرتشتی، به مساحت ۸ هزار مترمربع افزایش پیدا کرد. در این مجموعه سالن ناهار خوری، سالن اجتماعات، ساختمان کتابخانه، مرکز کامپیوتر، موزه مردم شناسی زرتشتیان، مرکز پشتیبانی سایت انجمن، دبیرخانه انجمن، ساختمان آموزشی و سالن کنفرانس هیئت مدیره نیز وجود دارد. افرادی که می خواهند به دیدن این موزه بروند، بهتر است به سایت مستر بلیط مراجعه کنند و با بهترین قیمت ممکن بلیط های سفرشان را بخرند.
تاریخچه موزه مردم شناسی زرتشتیان
این ساختمان زیبا، قبلا منزل مسکونی شخصی به اسم جهانگیر اشیدری بوده است و بعد از تغییراتی که روی آن ایجاد کردند به شکل یک معبد بسیار باشکوه در آمد. ساختمان این آتشکده در سال ۱۳۰۳، تقریبا در زمان پهلوی بنیان گذاری شده است و قدمت آن به بیش از ۹۰ سال می رسد. در سال ۱۳۶۲، مهران غیبی سر پرست وقت کتابخانه این مجموعه به همراه پرویز وخشوری ریاست انجمن زرتشتیان بنیان گذار این موزه شدند و اشیای مهم میراث فرهنگی زرتشتیان کرمان را گردآوری کرد. پس از گردآوری اشیای مهم، در سال ۱۳۷۰ کار ساختمان موزه را آغاز کردند و پس از ۱۰ سال به اتمام رساندند. در سال ۱۳۸۴ نیز به طور رسمی از طرف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این موزه را افتتاح کردند.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
برای رفتن به این موزه کافی است بلیط اتوبوس کرمان را بخرید و راهی سفر شوید. پس از این که به این موزه بروید، مطمئنا اولین چیزی که توجه تان را به خود جلب می کند؛ یک جلد کتاب دست نویس گاتاها با پیشینه بیشتر از ۲۰۰ سال است که جزء قدیمی ترین آثار موجود در این موزه به شمار می رود. در کنار این کتاب قدیمی یک آتشدان دستی نیز دیده می شود که روی آن تاریخ ۱۲۰۷ حک شده است و با توجه به آن می توان قدمت و پیشینه آن را حدس زد. در موزه زرتشتیان قسمتی را به فرتورهای انجمن ناصری زرتشتیان رفسنجان، کرمان و فرتورهای سرشناسانی مانند؛ میرزا برزو آمیغی، ارباب کیخسرو شاهرخ، پور اندخت و کشور خانم اختصاص داده اند که تماشای آن برای اکثر افراد لذت بخش است. همان طور که تا این قسمت از مجله مستر بلیط فهمیدید؛ بیشتر آثاری که در این موزه نگهداری می شوند مربوط به زرتشتیان است. برخی از این آثار مهم عبارت اند از روغن سوزها، آتشدان های مختلف، پیه سوز، چراغ لاله، لباس های زنانه که قدمتی نزدیک به ۱۵۰ سال دارند، لچک، مخنا، چارقد، پیراهن، کت و شلوار گلدوزی، که هر کدام زیبایی به خصوصی دارند.
شرایط بازدید از موزه مردم شناسی زرتشتیان
درب این موزه قدیمی از ساعت ۸ تا ۱۲ و ۱۶ تا ۱۹ به روی افراد بازدید کننده باز است و آن ها می توانند با خرید بلیط ورودی، آثاری که نحوه زندگی مردم را در گذشته به نمایش گذاشته اند را ببینند.
آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف
موزه مردم شناسی زرتشتیان در کرمان، میدان مشتاقیه، خیابان زریسف (شهدا)، خیابان برزو آمیغی، دست راست اولین کوچه قرار دارد و مسافرانی که قرار است از راه دور به این شهر بروند بهتر است بلیط هواپیما کرمان را تهیه کنند تا مسافت طولانی سفر آن ها را خسته نکند.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید