شهرهای مختلفی در ایران وجود دارد که مقصد مناسبی برای افراد علاقه مند به تاریخ و تمدن و گذشته هستند. هر کدام از این شهرها با داشتن موزه های متعدد می توانند گردشگران را با فرهنگ و تمدن دیرینه خود آشنا نمایند. استان یزد تاریخ بسیار پر فراز و نشیبی دارد، که گواه اثبات آن وجود ابنیه های تاریخی مختلف است. اگر تا به حال به این استان رفته باشید بدون شک با شهرهای مختلف آن آشنا شده اید. میبد به عنوان یکی از قدیمی ترین شهرهای استان یزد به شمار می رود که قدیمی ترین ابنیه های تاریخی  و زیبا ترین سازه ها را درون خود دارا است. با راهی شدن به سوی میبد می توانید از جاذبه های طبیعی و تاریخی مختلفی دیدن نمایید که هر کدام از ویژگی های خاصی برخوردارهستند. میبد به دلیل دارا بودن جاهای دیدنی متنوع هر ساله پذیرای گردشگران بسیار زیادی است. با مطالعه مجله مستر بلیط می توانید اطلاعات دقیقی را در مورد جاذبه های دیدنی این شهر به دست آورید. اگر برای مسافرت خود میبد را انتخاب نمایید با اقامتگاه ها و هتل های مختلفی رو به رو خواهید بود که برای اقامت شما بسیار مناسب هستند، یعنی با توجه به بودجه ای که دارید می توانید یکی از این اقامتگاه ها را برای خود انتخاب نمایید. لازم به ذکر است که بگوییم جاذبه های دیدنی مختلفی چون، نارین قلعه که هویت یزد را بازگو می کند، کاروانسرای شاه عباسی، مسجد جامع، برج کبوتر خانه، یخچال میبد، چاپارخانه، موزه تخصصی سفال، بازار سفال، موزه زیلو و … در این شهر وجود دارند که توجه هر گردشگری را به سوی خود جلب می کنند. موزه زیلو یکی از جاذبه هایی به شمار می رود که علاقه مندان زیادی دارد. این موزه با قرار گرفتن در شهر میبد توانسته است یکی از صنایع دستی و قدیمی ایران را به نمایش بگذارد. زیلو را از الیاف طبیعی و نخ درست می کنند که از ان به عنوان زیرانداز استفاده می شود.

تاریخچه موزه زیلو

تاریخچه موزه زیلو

بسیاری از افراد تصور می کنند که زیلو بافی نمونه کامل شده حصیر بافی می باشد، اما باید بگوییم افرادی که به بافت زیلو می پردازند هنر خاصی را در نحوه بافتن آن به کار می برند و نقش های زیبای را بر روی آن ایجاد خواهند کرد.  زیلو بافی در شهر میبد به عنوان میراث معنوی به ثبت رسیده است، از طرفی هم در سازمان یونسکو توسط شورای جهانی صنایع دستی توانسته است امتیاز اول را به دست آورد. تاریخچه و قدمت موزه زیلو به سال 1381 باز می گردد که آن را برای حفظ اثرها و صنایع دستی شهرستان میبد ایجاد کرده اند. موزه زیلو را انجمن یاران یادگارهای فرهنگی میبد اداره می کند. اولین و تنها موزه زیلو در ایران همین موزه است، که در شهر میبد قرار دارد، که کارگاه های زیلو بافی و کاربافی را هم به نمایش می گذارد.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

همان طور که گفته شد مردمانی که به بافت زیلو می پردازند تمام هنر خود را به کار می برند که روش بافت زیلو تفاوت بارزی با حصیر بافی دارد. زیلو بافی به عنوان مراحل تکامل یافته ای از آن یاد می شود که اولین مرحله تکامل آن اختراع سه تار کش است و بعدها توانستند آن را به چهار تار کش و بیشتر تبدیل نمایند. موزه زیلو از بخش های مختلفی ساخته شده است که آن را در کنار حصار قدیمی شارستان و سالن شرقی کاروانسرای میبد احداث کرده اند. کاروانسرایی که در کنار این موزه قرار دارد به روش چهار ایوانی ساخته شده و از حیاط بزرگی برخوردار است. نحوه ساخت این کاروانسرا را به روش قاجاریان انجام داده اند که احتمال می رود آن را بر روی کاروانسراهای قدیمی تاسیس کرده باشند، چرا که کاروانسراهای میان راهی زمان صفویه در این محیط ساخته شده است. هنگام بازدید از موزه می توانید به راحتی از کاروانسرای شاه عباسی هم دیدن نمایید، چرا که موزه زیلو داخل همین کاروانسرا احداث شده است. از طرفی با مراجعه به سایت مستر بلیط برای خرید بلیط مورد نظر خود اقدامات مورد نیاز را به انجام برسانید. زیلو بافی در میبد به سال 808 هجری قمری باز می گردد که نشان دهنده هنر دست مردمان ایران است. افرادی که این موزه را تاسیس کرده اند حتی برای سردر ورودی موزه زیلویی را با شکلی ساده بافته اند. زیلو علاوه بر خانه ها در مسجد ها هم مورد استفاده قرار می گرفتند به همین علت زیلوهایی را که از مسجد ها جمع آوری کرده اند در این موزه قرار داده اند.

شرایط بازدید از موزه زیلو

شرایط بازدید از موزه زیلو

همان طور که گفته شد با رفتن به موزه می توانید با تاریخ و فرهنگ هر شهری آشنا شوید. برای رفتن به موزه زیلو باید این نکته را به یاد داشته باشید که از لمس کردن زیلو ها بپرهیزید و زمان وارد شدن به موزه بهای بلیط ورودی را پرداخت نمایید. از طرفی هم اگر قرار است کودکان را با خود به داخل موزه ببرید دقت کنید که با خوارکی وارد نشوید.

آدرس و مسیر دسترسی با وسایل مختلف

همان طور که گفته شد این موزه در شهرستان میبد قرار دارد، اگر قصد دارید با ماشین های خود به میبد سفر نمایید بهتر است برای بازدید از موزه زیلو به دنبال خیابان امام باشید، بعد از پیدا کردن این خیابان به بلوار قاضی میر حسین می رسید که با پیدا کردن کاروانسرای شاه عباسی به موزه هم دسترسی پیدا خواهید کرد. بسیاری از افراد علاقه ای به سفر با ماشین های شخصی ندارند یا اینکه از خودروهای شخصی برخوردار نیستند، در این شرایط می توانند بلیط اتوبوس میبد را خریداری نمایند و سفر خود به این شهر پر از جاذبه های تاریخی را شروع نمایند. برای رفتن به موزه زیلو هنگام استفاده از اتوبوس نیازی نیست نگران پیدا کردن آدرس آن باشید، چرا که تاکسی های زیادی در پایانه ها مشغول به فعالیت هستند که می توانند شما را بدون دردسر به این موزه برسانند.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید