بی شک روستا گردی، یکی از محبوب ترین گزینه ها برای تفریح گردشگران است و افراد زیادی به ان علاقه دارند. البته هر روستایی نمی تواند نظر مسافران را به خود جلب کند و باید از هر لحاظی نمونه و بی نظیر باشد. از این رو ما در مجله مستر بلیط قصد داریم روستای یاسه چای در شهرستان سامان را به شما معرفی کنیم تا کامل با ویژگی های آن آشنا شوید و اگر دوست داشتید، برای سفر به آن جا بروید و کلی لذت ببرید. در شهرستان سامان جاذبه های زیادی مانند پل هوره، پل زمانخان، روستای سوادجان، کوه شیراز سامان و … وجود دارد.

تاریخچه روستای یاسه چای

معنای روستای یاسه چای به زبان ترکی رودخانه پهن می شود و بافت اکثر خانه های آن از خشت و گل است. با توجه به تاریخچه روستا می توان گفت که متعلق به دوره صفویه است و حدود ۴۰۰ سال قدمت دارد. همچنین روستای تاریخی یاسه چای سامان در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و هر بنایی که در آن جا دیده می شود از ارزش بالایی برخوردار است.

تاریخچه روستای یاسه چای

نقشه و معرفی بخش های مختلف

در روستای یاسه چای، خبری از هیچ گونه کوچه ای نیست و تمام رفت و آمدها از طریق دالان‌ ها صورت می گیرد. به همین علت تمام مردم روستا، از طریق ۴ دالان که سرپوشیده هستند و درب همه خانه ها رو به داخل آن ها باز می‌ شود، رفت و آمد می کنند و به کارهای شان می رسند. تقریبا از زمان ساخت این دالان ها که با استفاده از خشت و گل ساخته شده اند و ۴۰۰ متر طول دارند، یک قرن می گذرد اما همچنان سالم و پا بر جا هستند و مردم از آن ها برای رفت و آمدی آسان تر، کمک می گیرند. نوع بافت روستای یاسه چای، تقریبا به شکل هندسی است و تمام خانه های آن با معماری خاصی ایجاد شده اند. این خانه های ساده دید مستقیمی از درب ورودی ندارد و دارای دالان ورودی، مطبخ یا همان آشپزخانه، حیاط، ایوانچه، انبار علوفه و آذوقه، مهمان خانه، اتاق‌ های نشیمن، ایوان مسقف با ستون و نرده چوبی هستند. اگر بلیط اتوبوس را خریداری کردید و راهی این روستای با صفا شدید، حتما از حمام و مسجد تاریخی که در بخش غربی یاسه چای جای گرفته اند نیز، دیدن نمایید. در واقع این روستا دو دروازه اصلی دارد که در زمان هجوم و حمله اقوام بیگانه در زمان های بسیار دور، توسط اهالی بسته می ‌شده است. مردم مهربان و مهمان نواز روستای یاسه چای، بیشتر به کشاورزی و باغ داری مشغول هستند و از این طریق کسب درآمد می کنند. این روستای جذاب طبیعتی نایاب دارد و در آن جا می توانید، درختان بادام و گردوی زیادی را مشاهده کنید و از آن ها بهره ببرید. از دیگر ویژگی های مهم در این روستا می توان به گذر رودخانه زاینده رود، اشاره کرد که گردشگران زیادی به آن جا می روند و در دل طبیعت مشغول گردش و تفریح می شوند.

برخی از رسم و رسوم های خاص در روستای یاسه چای

  • جارو کشی

معمولا در اولین شب از ماه محرم، مردم روستای یاسه چای دور هم در یک حسینیه جمع می شوند و مراسم جارو کشی که پیشینه تاریخی دارد را برگزار می کنند.

  • شب برات

مردم این روستای تاریخی، تقریبا ۳ روز قبل از ولادت امام زمان (عج) عصر ها برای خواندن فاتحه و زیارت، به امامزادگان و آرامگاه ‌های آن جا می ‌روند و اگر نذری داشته باشند، آن را ادا می کنند و جشن می گیرند.

  • حلیم پزان سنتی

یکی دیگر از آیین ‌های بسیار قدیمی که هر ساله در یاسه چای برگزار می شود، حلیم پزان سنتی است و مردم به روش سنتی آن را می پزند. البته این رسم و سنت در روزهای گوناگون مذهبی سال انجام می گیرد و هر کسی که بخواهد، می تواند آن را انجام دهد.

شرایط بازدید از روستای یاسه چای

شرایط بازدید از روستای یاسه چای

برای سفر به این روستای تاریخی و بازدید به صورت کامل از آن، تنها به یک روز زمان نیاز دارید. از این رو در هر فصل و ساعتی که بخواهید، می توانید به ان جا بروید و از گشت و گذار در آن جا لذت ببرید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

روستای خوش آب و هوای یاسه چای در استان چهارمحال بختیاری، شهرستان سامان، کنار زاینده‌ رود، در ۵۲ کیلومتری شهرکرد و ۶۰ کیلومتری نجف ‌آباد اصفهان واقع شده است و از طریق جاده‌ های آسفالت شهر کرد، سامان، تیران، پل زمان خان، چادگان، بن و سد زاینده رود قابل دسترس است. همچنین مسافران و گردشگران از سراسر جهان می توانند، به راحتی از طریق مراجعه کردن به سایت معتبر مستر بلیط، اقدام به خرید بلیط های مورد نظرشان کنند و به ان جا بروند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *