یکی از فعالیت هایی که افراد بسیاری به آن علاقه دارند سفر کردن است. افراد در سفر کارهای مختلفی را انجام می دهند، که یکی از آنها دیدار از آثار تاریخی، که در منطقه ای که به آن سفر کرده اند قرار دارند، است. بسیاری از افراد هم هستند که تنها به خاطر دیدار از آثار تاریخی به سفر می روند. به این نوع سفر، گردشگری تاریخی می گویند. امروزه آثار باستانی، تاریخی و جاذبه های فرهنگی، عوامل مهمی در جذب گردشگری به شمار می روند، چرا که آثار باستانی و کهن هر جامعه ای معرف فرهنگ خاص همان منطقه و دارای ویژگی ها و ارزش هایی در خور توجه همان مملکت و مرز و بوم است. این آثار دارای ارزش های معنوی بسیار زیاد برای آن قوم و جاذبه ای برای دیگران محسوب می شوند و در نتیجه باعث جلب و جذب دیگران برای بازدید و شناخت آن جاذبه ها و آثار می شود. یکی از شهرهستان های ایران که دارای آثار تاریخی زیادی است و دیدار از آنها خالی از لطف نیست شهرستان مهر در استان فارس است. این شهر دارای آثار تاریخی زیادی است که یکی از آنها حمام وراوی نام دارد و در این قسمت از مجله مستر بلیط در مورد آن صحبت می کنیم.

معرفی حمام وراوی

معرفی حمام وراوی

حمام های قدیمی که به گرمابه معروف بودند به دلیل معماری، گچ بری، نقاشی های ارزشمند ادبی، اسطوره ای، مذهبی، سازه های خاص و طراحی ویژه معماری به عنوان آثاری تاریخی و دارای ارزش ملموس میراث فرهنگی محسوب می شوند. اندیشه حاکم بر مفاهیم زیبا شناختی نقاشی و هنر های ظریف حمام و به خصوص دنج بودن آن ها جهت بر قراری تعاملات اجتماعی گفتمان محور نیز میراث فرهنگی ناملموس ارزمندی هستند. در هر شهری از ایران قدم بگذارید محال است یکی از این حمام های تاریخی را نبینید، یکی از آنها با نام  حمام وراوی در شهر مهر استان فارس قرار دارد. این حمام که از زمان قاجار در این شهر قرار دارد امروزه به عنوان یکی از آثار تاریخی این منقطه شهرت پیدا کرده است. این بنای تاریخی در سال ۸۲ به شماره ۹۸۱۷ درفهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

معماری حمام وراوی

حمام های ایرانی از بخش های مختلفی تشکیل می شوند و می توان گفت اکثرا از ساختاری مشابه پیروی می کنند و الگویی مانند هم دارند. ترتيب سلسله مراتب فضايی در حمام به گونه ای بوده که مشتريان پس از داخل شدن به حمام و گذشتن از دالان و هشتی ورودی وارد بينه حمام می شدند. اين قسمت حکم ورودی حمام را داشته و از ساير قسمت ها مجلل تر بوده و تزيينات بهتری داشته است. سپس جهت استحمام کفش ها را از پا در می آوردند و آ نها را در قسمت کفش کن که در زير سکوی سربينه بود قرار می دادند و وارد سربينه می شدند. اين قسمت مانند سکويی اطراف بينه را احاطه کرده و مشتريان لباس ها را در آنجا در می آوردند و در گوشه ای می گذاشتند. این حمام هم مانند دیگر حمام قدیمی دارای چنین ساختاری بوده و از دو فضای پنج ضلعی تشکیل شده است. سقف بنا در همه قسمت ها دارای پوششی گنبدی هستند، در داخل سقف روزنه هایی تعبیه شده است که برای تهویه هوا و تامین نور حمام کاربرد داشتند. در ساخت این حمام از مصالحی مانند سنگ و سارئج استفاده کرده اند.

اتوبوس از وسایل سفر به شهر مهر است و برای خرید بلیط اتوبوس مهر هم می توانید از مستر بلیط استفاده کنید و خریدی سریع و امن را به خودتان هدیه دهید.

راه های دسترسی به حمام

راه های دسترسی به حمام

حمام وراوی در شهرستان مهر استان فارس قرار دارد و برای رسیدن به آن باید به این شهر سفر کنید. از آنجایی که این حمام در داخل شهر قرار دارد رسیدن به آن به آسانی انجام می پذیرد و می توانید با کلیه وسایل حمل و نقل عمومی به این مکان بروید. البته استفاده از خودرو شخصی نیز بدون مشکل است و می توانید خودرو را در نزدیکی حمام پارک کنید.

بازدید از حمام وراوی

دیدن این اثر تاریخی رایگان است و نیازی نیست هزینه ای بابت دیدار از آن بپردازید. دیدار از دیگر قسمت های این شهر نیز خالی از لطف نیست و می تواند به جذابیت سفر شما بیافزاید. لازم است این نکته را ذکر کنیم که این بنا به تازگی مرود مرمت و بازسازی قرار گرفته است.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *