روستای تاریخی وادان در شهرستان دماوند، جزء پر طرفدار ترین روستاهای ایران است که در این قسمت از مجله مستر بلیط می خواهیم اطلاعاتی را درباره آن در اختیارتان قرار دهیم. در این روستای با قدمت، جاذبه های مهم زیادی وجود دارد که موجب شده اند گردشگران از سراسر جهان راهی دماوند شوند و در آن جا به تفریح بپردازند. بناهای تاریخی مهمی همچون قلعه وادان، چشمه شاه، قلعه کافر و سقاخانه ابوالفضل العباس نیز در این روستا وجود دارند که مردم روستا، ارادت خاصی نسبت به آن ها دارند.

تاریخچه روستای وادان

با توجه به بررسی های انجام شده می توان گفت که تاریخچه و قدمت این روستا، به سلسله مادها و حضور آن ها در روستا بر می گردد. مادها در زمان گذشته از این منطقه به عنوان پایگاه تابستانی استفاده می کرده اند زیرا در آن جا قلعه های تاریخی، کوه ها و چشمه های زیادی وجود داشته است.

تاریخچه روستای وادان

معرفی بخش های مختلف 

روستای وادان از قسمت های مختلفی مانند ده، قلعه، بالا حصار، کهریزک، سر باغ، پایین روبار، بالا روبار، شهرک بنیاد، زیر کمر و شهرک آزادگان تشکیل شده است. در هر یک از این قسمت های مختلف نیز چشمه آب ‌هایی از جمله چهار چشمه، نی یک، بند امان، چشم ابراهیم، رزک، آب باریک، تولک، دو دره، میشینی، رستم آباد، ممشه، تخت شاه، سرخ چشمه، چشمه شاه، دلی، محدودیه، آبزه، سفید خانیک، مملی، قاسم بیگی، جوزدار، پیر چنار و سره قاسم وجود دارد. هر کدام از این جاذبه های طبیعی دارای تاریخچه مخصوص خود هستند، مثلا با توجه به گفته اهالی روستا منطقه پیر چنار قدمتی حدود ۷ قرن دارد و بسیار گسترده است. در زمان های بسیار دور، در این منطقه کار کشاورزی انجام می داده اند و مردم، گوسفندان خود را برای چرا به آن جا می برده اند. در وسط این منطقه، درختان انبوهی از چنار وجود دارد که مردم دخیل ‌های زیادی را بر روی آن بسته اند و بر این باور هستند که سوزاندن چوب این درختان، گناه است. افرادی که می خواهند درختان چنار روستای وادان را از نزدیک ببینند، می توانند به راحتی بلیط اتوبوس را خریداری کنند و به آن جا بروند.

  • غار زیر کمر وادان

غار زیر کمر، عمقی حدود ۴ متر دارد اما از دور که آن را تماشا کنید، انگار دهانه غار وسیع تر است. این غار قدیمی، بیشتر شبیه دخمه ای بزرگ است که انگار آن را با استفاده از دست کنده اند. به احتمال خیلی زیاد غار زیر کمر در روستای وادان، مربوط به زمان غار نشینان است و مردم از سراسر جهان برای بازدید از آن به دماوند می آیند.

  • مسجد قدیمی وادان

در این روستا، یک مسجد بسیار قدیمی با زیربنای ۷۰۰ متر نیز وجود دارد که مربوط به سده های خیلی گذشته است. البته این مسجد در بین سال های ۱۳۴۷ تا ۱۳۴۹، مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت و آن را از اول بنا کردند. نا گفته نماند که ساختن مسجد جدید توسط دو شخص نیکوکار به نام ‌های حاج میرزا علی محمد کاظمی و حاج آقا توسلی انجام شده است و بخش کوچکی از آن را به حسینیه اختصاص داده اند.

  • زبان مردم روستا

اکثر مردمی که در روستای وادان زندگی می کنند، از ترکیب زبان های مازنی، تاتی، فارسی دری، مازنی و لری استفاده می کنند و لحجه ای شیرین دارند.

زبان مردم روستایی

  • آب معدنی

بر روی کوه قوچ علی و منطقه آفتاب، چشمه ای وجود دارد که رنگ آن تیره است و مصرف دارویی دارد. این چشمه آب معدنی، در برخی از فصل های سال آب فراوانی دارد که مزه آن مانند گس است.

  • امامزاده قاسم

امامزاده قاسم در ابتدای روستای تاسکین، شمالی ترین منطقه وادان جای گرفته و جزء یکی از امامزاده های سابق این روستا است. با توجه به اظهارات سازمان میراث فرهنگی، قدمت این امامزاده بزرگ مربوط به قرن های ۶ و ۷ هجری است. معماری جذاب این امامزاده به گونه ای است که هر بیننده ای را به خود مجذوب می کند و در آن جا می توانید ساعت ها با آرامش مشغول زیارت شوید.

  • امامزاده زین العابدین ابن عقیل

این امامزاده قدیمی که مربوط به قرن ۸ و ۹ هجری است را می توانید در مرز بین وادان و محله کوهان، مشاهده کنید که در حال حاضر به صورت نو ساز است؛ زیرا سازمان میراث فرهنگی مرمت و بازسازی آن را بازسازی کرده است. شب های جمعه در این امامزاده، از افراد مراجعه کننده پذیرایی می کنند و در روز عاشورا اهالی روستا در آن جا مشغول عزاداری می شوند.

  • بند امامان وادان

در این روستا فقط یک بند معروف وجود دارد که مردم آن را با نام بند امامان می شناسند و تاریخچه ای کهن دارد. در زمان های گذشته، بندی موسوم به بند آسیاب در آن جا وجود داشته است که کار انتقال آب برای آسیاب آبی را انجام می‌ داده است و مردم از آن استفاده می کردند.

  • رودخانه وادان

رودخانه بسیار معروف وادان از شمالی ‌ترین قسمت وادان سرچشمه می گیرد و در حرکت دائمی خود به سمت جنوب می ریزد. در حال حاضر، این رودخانه آب زیادی ندارد اما در گذشته ای نه چندان دور، آب آن به قدری بوده ‌است که الوار های بریده شده از درختان تبریزی و بید در کنار رودخانه را به وسیله جریان شدید آب این رودخانه انتقال می‌ دادند.

شرایط بازدید از روستای وادان

شرایط بازدید از روستای وادان

افرادی که به سایت مستر بلیط مراجعه می کنند و بلیط های سفرشان می خرند می توانند به راحتی به دیدن این روستای تاریخی بروند و از گوشه به گوشه آن بازدید به عمل بیاورند. اگر قصد اقامت در روستا را داشتید، بهتر است خانه های محلی که اجاره می دهند را انتخاب کنید زیرا مردم روستایی از شما بسیار استقبال می کنند و هر آن چه که نیاز داشته باشید را به راحتی در دسترس تان قرار می دهند.

آدرس و نحوه دسترسی

روستای وادان در جنوب شرقی شهر دماوند و در فاصله ۸۰ کیلومتری شرق تهران، دهستان جمع‌ آبرود واقع شده است و مسافران می توانند با استفاده از هر گونه وسیله نقلیه و مسافربری که بخواهند؛ به آن جا بروند و چند روزی را به گردش اختصاص دهند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *